Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Visszamaradhat egy baba a...

Visszamaradhat egy baba a fejlődésben, ha ültetve van, de még nem tud ülni?

Figyelt kérdés
Sokat hallom, hogy ha ültetem a babám, mielőtt ülni tudna, visszamarad a fejlődésben. Tapasztalt már valaki ilyet? Miben nyilvánul meg ez a visszamaradás? Csak érdekel.
2010. dec. 22. 12:42
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Semmilyen visszamaradása nem lesz, viszont a hátránya az lesz hogy később gerincproblémái lehetnek. (nem 5-6 éves korban derül ki, hanem kamaszkorban). Akkor érdemes ültetni, ha már érett rá. A kisbabák viszonylag gyenge gerincizomzattal születnek, első nagy "lépés" a fej megtartása (2-3 hónaposan) és ez folyamatosan fejlődik. Amikor a gerinc már elég erős, megtartja a törzset is (ülés) majd jópár hónap múlva a test tömegének szinte egészét (járás) . Nem szabad siettetni semmit, a gerinc alakul a különféle mozgásformák megjelenésekor.

2010. dec. 22. 12:50
 2/4 anonim ***** válasza:

A gerincének egyáltalán nem tesz jót, ha olyan babát ültetnek, aki még nem tud magától ülni. Kényelmetlen neki és összecsúsznak a csigolyái, szép út egy gerincferdüléshez...

Majd ül magától is, nem kell erőltetni. Én a fiamat sosem ültettem, 9 hónapos korában ült fel, rögtön úgy, hogy nem dőlt jobbra meg balra, szépen egyenes gerinccel, neki így volt jó, lemaradva meg egyáltalán nem volt vele.

2010. dec. 22. 12:50
 3/4 anonim ***** válasza:

általában senki sem szokta ültetni idő előtt a gyerekét szerintem. Mivel mindenki tudja, hogy ez nem jó. Ha majd tud ülni, akkor fog ülni.

Én fiam 8hós korában tanult meg egyedül ülni, én sem ültettem soha, sőt nem is állítottam talpra, meg járatni se járattam, mindent maga csinált. Ahogy kell.

Viszont unokatesóm folyamatosan ültette a babáját, már egy hónaposan körbepárnázta és midnig ült a gyerek... mondtuk, hogy nem kéne, de szerinte meg úgy volt jó. 6hósan tudott ülni a gyereke, ha leültette, de ha elvesztette az egyensúlyát úgy dölt hanyatt és oldalt mint egy zsák krumpli. Egyébként nem maradt le a fejlődésben, most egy éves, felhúzódzkodik és búrot mellett lépeget... ahogy kb egy egy évesnek kell.

MIndenesetre később a hátára kiváncsi leszek.

2010. dec. 22. 13:53
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia, én akkor kezdtem el segíteni neki, amikor magától is próbált ülő helyzetbe kerülni, pl a pihenőszékben már nem feküdt, hanem felült, akkor már a földön is támasztottam ki néhány percre a torna erejéig, 5 hósan már ült szépen egyenes háttal, 6 hósan már felült magától. 7 hósan felállt magától a járókában, majd hosszan lépegetett a bútorok mellett, hónapokig csak ennyi, aztán 11 hósan már önállóan járt. Mindig irányította, mit szeretne, én segítettem neki. Szép, egészséges, nagyon masszív kisfiú, gyönyörű egyenes háttal, sokat tornázunk. Már 15 hós.
2010. dec. 22. 15:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!