Sírni hagyni vagy nem?
Mindenki mást mond erről.Van aki azt,hogy hagyjam mert megszokja, hogy felkapkodom és ezzel csak elrontom vagy vegyem fel mert még pici és szüksége van rám..
3hetes a kisfiam és semmit nem tudok tőle csinálni,mert csak úgy hajlandó aludni ha fogom vagy ha rajtam alhat el.amint beteszem a kiságyba felébred vagy jobb esetbe 20perc múlva.Sehol nincs el,csak max pár percet,viszont van egy 3évesem is aki elég nehéz eset és persze csinálnom kéne a dolgaimat is.
Mi a megoldás??Mit csináljak?
Szerintem itt is ezt a 2 féle tanácsot fogod kapni… :)
3 hetesen még nem unalmában, vagy rossz szokásból sír, hanem mert valami baja van. Éhes, álmos, tele a pelus, vagy hiányzik anya közelsége. Éppen ezért ÉN nem hagynám (nem is hagytam) sírni. Időt kell neki adni, hogy megszokja a külvilágot. Most még minden új és néha félelmetes neki. Hidd el, pár hét és megnyugszik. Megoldás a hordozókendő lehet, hiszen akkor hozzád tud bújni, biztonságban érzi magát és megnyugszik (a legtöbb baba jó nagyokat alszik a kendőben), te pedig tudsz jönni-menni, ügyintézni. Én az első heteket így csináltam, ahogy leírtam, nekem ez bevált, de ebben csak Te tudsz dönteni, hogy neked mi fér bele, mennyit "engedsz". Egyébként nyilván akkor sem lesz baja, ha sírni hagyod, hiszen régen is ezt tanácsolták a szülőknek és felnőttek azok a gyerekek is...
Én nem bírtam sírni hagyni. Hasfájós volt eléggé, jó sokáig. Amikor nem volt neki sehogy jó, kézben volt. Nem aludt ő sem, ha letettem a kiságyba. Nagyon pici még, szüksége van a közelségedre.
Arra figyeltem azért leginkább 3 hós kora körül, hogy ne kézben, hanem mellettem aludjon el, akkor tettem le, mikor már nagyon álmos volt, így gyorsan megszokta. Gyorsan gyarapodott is, 4 hósan már 8,5 kg volt, nem bírtam sokáig tartani, később pláne nem.
Meglátod majd te is, hogy a te babád mennyire igényli később a kézben levést, és ha majd picit nagyobb lesz, próbáld úgy alakítani, hogy mindkettőtöknek jó legyen. És lassan szoktasd az új dolgokhoz.
Nekem mondom, nem volt szíves sírni hagyni, de így sem lett elkapatva, önállósodott idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!