Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mások hogyan csinálják ezt?

Mások hogyan csinálják ezt?

Figyelt kérdés
Kisbabánk 4 hónapos,fenekesen felforgatta az életemet.Apjánál 10 perc játéknál tovább nem marad meg,más segitségünk nincs.Este 10-ig van úgy hogy 3 órát altatom éjjel csomószor kel reggel nincs eröm felkelni vagy lezuhanyozni se napközben csak babakocsiban alszik esöben is ki kell vinni és egész napos foglalkozást követel.-Amit nem értek egyik ismerösöm minden hétvégén buliban van -3 gyereke van és az egyik 7 hós.Elözö szombaton ugy voltak egy családi háznál buliban a férjével hogy a baba este elaludt bent a házban a mobilágyban majd mikor éjjel 1kor vége volt a bulinak kivették az alvó babát és kocsival hazavitték.Most a barátnöivel ment bulizni-1 hétre rá-ugy hogy a férje van otthon a kicsivel-és ha felriad a férje is ugyanugy meg tudja nyugtatni etetni stb-én ezt nem értem.nálunk én az anyja sajnos pótolhatatlan vagyok -főleg az esti alvás elött-aztán ha 3 óra altatás után este 10 -kor elalszik akkor úgy esek az ágyba mert tudom mi vár rám másnap meg beszélnni se tudok a fáradtságtól-nemhogy buli!és nekem csak 1 babám van neki 3!Szerintetek én csinálok valamit rosszul ?????
2014. júl. 12. 08:44
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:

Először is minden baba más, másodszor sok múlik a szoktatáson. Tehát, ha a férjed fektetné többször a babát, etetné, stb, akkor nyilván nem lennél nélkülözhetetlen.

Az alvásról annyit, hogy első gyerekem pár hetesen már végigaludta az éjszakát, a második gyerekem pedig még 1.5 évesen sem aludta végig az éjszakát.

Nyilván sok múlik az anya hozzáállásán is. Egy rutinosabb, tapasztaltabb, vagy éppen lazább anyuka könnyebben kezeli a kiruccanásokat is, és bizony a legtobb baba alkalmazkodik is hozzá.

Nagyon gyorsan elrepül az a pár év, amit ennyire összenőve tölthetsz a gyerekeddel, úgyhogy ne tartsd akkora tragédiának, ha kimaradaz programokból. Fogadd el, hogy te így éled az életedet, vagy változtass , de ne irigyeld azt, ahogy más él.

2014. júl. 12. 08:56
 2/22 anonim ***** válasza:

Az ismerősöd 3 gyerek után egyszerűen sokkal lazább és rutinosabb, mint te, ennyi a "titok". Nekem még csak kettő van, buliba még nem mennék így velük, de a második már sokkal rugalamasabb, mint az első, délután pl. ott alszik, ahol épp vagyunk (jó, ez az esetek 95 százalékában otthon van, de elalszik ő vendégségben vagy a strandon is, ha úgy alakul). Őt már nem altattam este 3 órákat, hanem megvártam, amíg kidől, hamarabb és nyugodtabban hagytam másokra, mint a nagyot. A te babádat is meg tudná nyugtatni a férjed, ha muszáj lenne, de mivel te mindig ott vagy, nincs rákényszerülve.

Nem hiszem, hogy bármit rosszul csinálsz, egyszerűen még rutintalan vagy és a kelleténél jobban rágörcsölsz a dolgokra, de az első gyerekes anyukák többsége így van ezzel.

2014. júl. 12. 09:04
 3/22 A kérdező kommentje:
hu hát ez a hozzászólás-már ne is haragudj-de elég gáz volt.apuka szoptassa a gyereket?meg hogyan vegyem lazán a gyereket ha állandóan ordit mindenért?egyébként nem irigylem öt nem tudod ezt honnan veszed -inkább szeretnék én is egy kicsit könnyebb életet élni de nem tudom mit csinálok olyan rosszul- ehhez kértem volna tanácsokat.Olyan nagy bün ez?
2014. júl. 12. 09:04
 4/22 A kérdező kommentje:
Értem -tehát túlságosan rágörcsölök.De akkor mit csináljak-ha pl órákon át üvölt apa karjaiban és fuldoklik.Hagyjam rá akkor is és menjek el,.?Vagy mit csinál egy ilyen esetben a rutinos anya?
2014. júl. 12. 09:06
 5/22 A kérdező kommentje:
nem altattad 3 órákat hanem hagytad hogy kidöljön?ez azt jelenti hogy hagytad orditani?mert az enyémet azért kell este altatni mert különben ordit órákat....
2014. júl. 12. 09:10
 6/22 anonim ***** válasza:
100%

2. vagyok. Kicsit nyugodj meg, a válaszommal megnyugtatni szerettelek volna, nem pedig felzaklatni, bocsánat, ha nem úgy sikerült.

Úgy nem altattam 3 órákat, hogy nem az órát néztem, hanem azt, higy mikor álmos. Tehát a nagy ment aludni 9 körül, a kicsi be a járókába, ott szöszölt egy kicsit, aztán ha nyűgösködni kezdett, kivettem, megszoptattam, és hagytam, hogy elaludjon a karomban vagy a cicin. Ha nem ment, akkor magamra kötöttem - kb 6 hónapos koráig kendőben, utána háti hordozóban - és elaludt rajtam. És igen, ciki vagy sem, néha hagytam sírni. Nem altatáskor, hanem amikor pl. a 2 éves nagy dolgait intéztem. Nem hallgattam szívesen a sírást, de nem féltem, hogy lelkibeteg lesz.

Vagy írod a szoptatást. Én nem mertem megcsinálni, de ismerek olyan 3 gyerekes anyát, aki léleknyugalommal ment el osztálytalálkozóra a kizárólag szoptatott gyereke mellől, és a babát az apja etette otthon cumisüvegből. Az elsővel még ő sem csinálta volna...

Véletlenül sem azt szeretném írni, hogy tegyél magasról a gyerekre, csak arra szerettem volna rávilágítani, hogy ahol rendszerint minél több a gyerek egy családban, a szülők annál kevésbé csinálnak ügyet a dolgokból. Ezen felesleges kiakadni. Ha be mersz még vállalni két gyereket, szinte biztos, hogy a harmadikat a férjed is meg fogja tudni nyugtatni. :)

2014. júl. 12. 09:26
 7/22 anonim ***** válasza:
50%

" Tehát, ha a férjed fektetné többször a babát, etetné, stb, akkor nyilván nem lennél nélkülözhetetlen."

Ha ebből csak az jött le, hogy apuka szoptatás, akkor elég ostoba vagy. Próbálj még egy kicsit gondolkodni ezen a mondaton.

Amúgy nagyon bicskanyitogató a stílusod.

Nekem 3 gyerekem van, de egyiket sem kellett altatni. Valamit nagyon rosszul csináltál, ha idáig fajult.

2014. júl. 12. 09:27
 8/22 A kérdező kommentje:
Nem neked irtam ezt a kommentet hanem az elsö válaszolónak!Igen ebben igazad van.Sokszor félek hogy lelki beteg lesz ha hagyom sirni.azért köszi a tanácsokat!
2014. júl. 12. 09:29
 9/22 A kérdező kommentje:
Szerintem meg a te stilsuod bicskanyitogató arra reagáltam igy, amugy nem vagyok ilyen.de nem állok le ilyen parittya emberekkel vitatkozni.te inkább ide többet ne irj.köszi
2014. júl. 12. 09:30
 10/22 anonim ***** válasza:
46%
A fáradtság nem ok arra, hogy bunkó legyél
2014. júl. 12. 09:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!