Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek mit csináljak?

Szerintetek mit csináljak?

Figyelt kérdés

Tegnap kiderült, hogy az 5 éves kisfiam szinte mindenre allergiás, a 11 hónapos kislányom a macskaszőrre. Panellba lakunk és tartunk macskát, de a férjem azt mondja a Britt macska nem okoz allergiát, így nem tehetem ki a macskát! Tényleg antiallergén?

Ti kitennétek, ha mind két gyereketek allergiás lenne rá?

Szeretem én is a cicát, hisz sok pénzt hoz a házhoz, most is lesznek kiscicák és különben is ha kapnak gyógyszert csökken a tünet.

Nem akarok veszekedni ez miatt a férjemmel, mert lehet igaza van. Anyósöm is mondja hisz már mindenki allergiás valamire.

Szeruntetek?

2014. júl. 11. 07:20
1 2 3
 1/25 anonim ***** válasza:
81%

Azt olvastam hogy mégha nem is nagyon, de egy kicsit ez a fajta is okoz allergiás tünetet.

Ha a két gyereknek jobb lenne macska nélkül, akkor nem hagynám tovább a lakásban, hisz ők szenvednek miatta.

nincs valaki akinél szívesen lehetne? gondozni el tudnátok járni.

2014. júl. 11. 07:34
 2/25 anonim ***** válasza:
54%
Nekem a gyerekeim fontosabbak lennének, mint egy macska, hozzon bármennyi pénzt is. Kérdezz rá dokinál, de biztosra senki nem tudja megmondani, hogy allergizál e ez a fajta macska vagy sem. A legjobb lenne, ha kipróbálnátok 1-1.5 hétig kitenni a macskát a házból, kitakarítani teljesen. Akkor kiderül, hogy allergiásak e rá vagy sem.
2014. júl. 11. 07:40
 3/25 anonim ***** válasza:
54%

Inkább gyógyszerezed a gyerekeidet, de a macska marad?

Vagy a cica kap gyógyszert?

Én nem kínoznám a gyerekeket.

2014. júl. 11. 08:03
 4/25 anonim ***** válasza:
81%

Elvileg a brit macska tényleg antiallergén.

Valahogy csak az ő szőrét nem lehet bevizsgáltatni, hogy arra speciálisan allergiásak-e a gyerekek? (Lehet, hogy ez most nagy hülyeség, amit írtam...)

Én nagy macskabolond vagyok, de ha kiderülne, hogy a gyerekeim allergiásak rá, akkor keresnék neki új helyet (esetleg anyós nem tudja befogadni pár hétig, hogy kiderüljön enyhülnek-e a gyerekek tünetei?)

2014. júl. 11. 08:10
 5/25 anonim ***** válasza:
59%
Miben nyilvánul meg az allergia, mert pl. az én lányomnak kiderült hogy allergiás a penészgombára és a macskaszőrre, de semmi tünete nincs. Nem allergiás reakciók miatt volt a vérvétel.
2014. júl. 11. 08:29
 6/25 anonim ***** válasza:
90%
Ja most olvasom jobban el, hogy kapnak gyógyszert, akkor biztos van tünet. Ezzel szerintem akkor az a baj, hogy egy idő után akár súlyosbodht is, legalábbis a páromnál így volt hiába szed gyógyszert, több év eltelt és már asztmás lett, persze ő mindenféle fűre allergiás , tehát az szinte kivédhetetlen.
2014. júl. 11. 08:31
 7/25 A kérdező kommentje:

Allergia abban nyilvánult meg, hogy állandóan légúti betegségek voltak. A kicsivel már 2x voltunk korházban, légcsőszükülette, majdnem megfulladt, Sószobába tették azóta otthon is alkalmazzuk.

A fiamon kiütések is jelentkezdtek, mint a csalánkiütés.

2014. júl. 11. 09:52
 8/25 anonim ***** válasza:
54%
Na ez így másképp hangzik, ha tényleg tuti, hogy a macskaszőrtől van, akkor ha a macska nem megy, akkor én mennék, mondom én ezt úgy hogy nekünk is majd. 10 évig volt benti cicánk. A gyerek egészsége szerintem fontosabb.
2014. júl. 11. 09:55
 9/25 A kérdező kommentje:
Már a kérdésben is benne volt, hogy tuti allergiásak rá, hisz írtam tegnap volt a vizsgálat ami kimutatta!
2014. júl. 11. 10:00
 10/25 anonim ***** válasza:
100%

Jól írta az utolsó, az allergia súlyosbodhat.

Kisfiam 3 évesen még csak a háziporra volt allergiás, 8 évesen már parlagfű, más fűfélék, kutya- és macskaszőr stb.

Mi kertes házban lakunk, a macska ment, mert hát a tünetek előjöttek, a gyógyszer sem csodaszer, és nem jó ha egy gyereknek már pici korától gyógyszert kell szednie!

Én a helyedben elhelyezném a cicákat másnál, ha van ilyen megoldás, és allergiamentesíteném a lakást, ágyneműcsere, felesleges szőnyegektől plüssállatoktól megszabadulni stb., mert sajnos egyik allergiából jön a másik.

Nem jó ezt annyival elintézni, hogy ma már mindenki allergiás valamire, ez nem megoldás a problémára.

Próbáld meg a gyerekeid immunrendszerét erősíteni, mi járunk sokat velük sókamrába, meg úszni, nyáron allergia gyógyteakeveréket isznak, rendszeresen mézet fogyasztanak, nagy adag c- vitamin, és tavasszal egy csalántea kúra, nálunk ezek segítettek, ezért évek óta nem kell gyógyszer.

Sajnos az allergiagyógyszerek csak tüneti megoldások, de ti azért szedjétek, mi is szedtük egy pár évig, csak utána fokozatosan változtattunk a környezeten, életmódon.

Ezzel a fajta cicával kapcsolatban meg konkrétan az orvost kérdezd meg, aki az allergiát megállapította, hogy ő mit javasol!

2014. júl. 11. 10:03
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!