Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért normális az ha a gyerek...

Miért normális az ha a gyerek nem iszik se tápszert se anyatejet 1 éves kor alatt vagy az után?

Figyelt kérdés
Rengeteg helyen olvasom, hogy 6 hósan már kivan váltva étkezés meg olvastam olyat is ahol 9 hósan nem iszik már egyáltalán. Ne kövezzetek meg de ez engem sokkol. Én úgy tanultam, hiszen kisgyermeknevelő vagyok külföldön, hogy 500ml tej kell 2-3 éves korig. Nem értem, nem szenved hiányt semmiben sem az a gyerek amelyik nem issza már? Vagy hogy pótoljátok? Adtok tehéntejet, joghurtot?
tegnap 14:55
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
41%

Rosszul olvastad akkor

Tej alapú élelmiszer

Kisebb lányom 10 hónaposan elutasította a tápszert. Mit kellett volna tennem? Tömjem meg? A tejet sugárban köpte ki.

De evett sok joghurtot, sajtot, túrót

Ja és mindkét lányomnak 6 hónapos korára 2 étkezés volt kiváltva. Akkor nem nem volt ez a who-s 6 hónapos hülyeség.

Ja és mindkettő tervezett tápszeres gyerek volt

tegnap 15:27
 2/21 anonim ***** válasza:
73%
Nincsen semmi a tejben, ami ne lenne másból pótolható. Ideális, kényelmes megoldás ha iszik valamilyen tejféleséget, de ha nem, akkor se fog feltétlenül hiányt szenvedni csak macerásabb. Vannak tejfehérje érzékeny gyerekek is és nem lesz hiánybetegségük attól.
tegnap 15:41
 3/21 anonim ***** válasza:
36%

Az anyatej nem pótolható. A tápszer csak ócska pótlék. A tehéntej az, amire semmi szükségük.

De ha túl korai hozzátáplalás miatt elutasítja az anyatejet/tápszert, visszafordítani nem lehet.

Egyéves korig csak "mellétáplalast" szabadna, hogy csak ismerkedjen az ízekkel akár tápszeres, akár anyatejes és utána átállni.

tegnap 17:03
 4/21 anonim ***** válasza:
55%
Ez megint csak egy feszultsegszito "kérdés". Neked van egy véleményed, de mindenki úgy neveli a saját gyerekét, ahogy akarja. Felnő akkor is egészségesen, ha nem a nagykonyv szerint van taplalva!
tegnap 17:04
 5/21 A kérdező kommentje:
Lehet benned feszültséget kelt ez a kérdés, nem vagy kötelező válaszolni. Nem olvastam, hanem tanultam, hisz szakmabeli vagyok.
tegnap 17:58
 6/21 A kérdező kommentje:
De mindenesetre érdekelt hogy nem e vashiányos vagy miegymás tej nélkül, ha olvastok, nem egyből ugratok.
tegnap 17:59
 7/21 anonim ***** válasza:
30%

Kérdező!

Én igény szerint szoptattam 2 éves koráig a lányomat. Engem meg a tápszerrel/tejpéppel/tejitallal nem hagytak békén, hogy az kell.

Még a gyerekorvos is... Pedig evett jól, tejem rengeteg volt. Egyszer fel is írta a Sinlacot, hogy az "kell".

Minek? A lányom kihányta,ahányszor próbáltam neki adni. Úgyhogy feladtuk. Kapott anyatejet,amennyit csak kért.

2 éves koráig nem volt kiváltva étkezése.

Mivel 1 éves korig csak HOZZÁtáplálás van, nem is szabadna kiváltani étkezést... De sok szülő nem törődik vele.

tegnap 18:18
 8/21 anonim ***** válasza:
69%
3 gyerekem van. Az első kb 4 hónapos lehetett, amikor elkezdett fogyni a tejem, majd teljesen elfogyott. Nem akart elfogadni semmilyen tápszert. Több félét próbáltunk. Így nem az én döntésem volt, hogy nem kap tejet/tápszert. A másik kettőnél nem volt gond, sokáig volt tejem.
tegnap 18:26
 9/21 anonim ***** válasza:
100%
Tej hiánya miatt vashiany? Dehogy. Egyen sok májat, vörös húsokat...
tegnap 19:02
 10/21 anonim ***** válasza:
60%
7# hát mondjuk furcsa, hogy leszolod, aki józanul kivált már pár étkezést 1 éves korra, amikor te 2 éves koráig nem váltottál ki neki, ami azért nagyon extrém túlzás, de mindegy :D
tegnap 19:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!