Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért normális az ha a gyerek...

Miért normális az ha a gyerek nem iszik se tápszert se anyatejet 1 éves kor alatt vagy az után?

Figyelt kérdés
Rengeteg helyen olvasom, hogy 6 hósan már kivan váltva étkezés meg olvastam olyat is ahol 9 hósan nem iszik már egyáltalán. Ne kövezzetek meg de ez engem sokkol. Én úgy tanultam, hiszen kisgyermeknevelő vagyok külföldön, hogy 500ml tej kell 2-3 éves korig. Nem értem, nem szenved hiányt semmiben sem az a gyerek amelyik nem issza már? Vagy hogy pótoljátok? Adtok tehéntejet, joghurtot?
tegnap 14:55
1 2 3
 21/27 A kérdező kommentje:
Azt nem is írtad le a nagy bunkózgatásokba hogy mivel pótolod a tejet, mit adsz 500ml értekben hisz ezt is te hoztad fel hogy 500ml tejalapú élelmiszer KELL. És miből gondolod hogy a gyerekednek tökéletes a vérképe? Minek így kikelni magadból? Elvisel valaki?
ma 13:43
 22/27 anonim ***** válasza:
24%

Ki kelt ki magából, hülye gyerek? Te kezdtél el beszólogatni, a #18 kommentedben, miután tök normális választ adtam, az idióta kérdésedre, ami önmagában provokáció. Igen, az mivel úgy kezded, "miért normális"? Már miért ne lenne az? Ki vagy te, hogy meghatározd mi normális, mi nem?

Ha tudnál olvasni, azt is leírtam, hogy a gyerekem 6 hónapos, és EGY étkezése van kiváltva. Ebből következik, hogy semmit nem adok anyatej HELYETT, mivel még javában szoptatom, terveim szerint 1 éves koráig. Addig bőven bevezetem a tejtermekeket, amik még nincsenek bevezetve. Tehát joghurtot, túrót, tejfölt, kefírt stb.-t fog kapni. Nem gondoltam, gondot okoz a "tejalapú élelmiszer" értelmezése. Remélem, nem maradt benned több kérdés.

ma 16:09
 23/27 A kérdező kommentje:
Basszus te kezdtél el személyeskedni, célozgatni, birkaszellem és a többi, na pl ez nem túl kedves, ezért is irtam utána azt amit. 6 hónapos a gyereked , szoptatsz, nem is értem miért válaszolsz akkor erre a kérdésre, nem szenved semmiben hiányt, hisz szoptatot napi 5-10. A kérdésem azokhoz szólt akik nem adnak se tápszert se anyatejet 1 év után. Persze hogy értettem a tejalapú élelmiszer fogalmát, de mit is tudsz te arról hogy mire is van szüksége egy 1 éven felüli tej nélküli gyereknek, holott a tiéd csak 6 hós, az enyém picivel több.
ma 16:53
 24/27 anonim ***** válasza:
100%
Látom, már elment a téma. Én arra reagálnék, hogy írtad, hogy nem tudtad, hogy van ilyen, hogy a gyerek nem fogad el semmit. Születésétől csak anyatejet kapot. De egy idő után, kb 4-5 hósan elkezdett csökkenni a tejem. Ekkor próbálkoztunk kiegészítéssel, de nem fogadta el. Gondolom, egy újszülöttnél ez nem okozott volna gondot, de aki anyatejhez szokott hónapokig, annak nem biztos, hogy bejön a tápszerek íze. Mi ezért kezdtük el a hozzátáplálást ilyen korán. Nem így terveztem.
ma 18:05
 25/27 anonim ***** válasza:
0%

#23! Te miről beszélsz? Kiírsz egy kérdést, amelyben minden etetési módot nem normálisnak nevezel, ami nem egyezik azzal, amit TE tanultál 😂

Birkaszellem? Igen, mi másnak nevezném, ha gondolkodás nélkül követsz valamit, amire aktuálisan azt mondják, hogy az jó? Egyértelmű, hogy nincs benned kritikus gondolkodás, hisz akkor tudnád, hogy mi mindenben van vas, ami nem anyatej és még csak nem is tejtermék, de az 1 éves kortól mindenevő" gyerek bőven beviheti, így értelemszerűen vashiánya se lesz.

"nem is értem miért válaszolsz akkor erre a kérdésre, nem szenved semmiben hiányt, hisz szoptatot napi 5-10."

Mondjuk, mert úgy kezded, hogy 6 hónapos korában ki van váltva étkezés 🤦🏽‍♀️

"holott a tiéd csak 6 hós, az enyém picivel több."

Gratulálok, a kinek idősebb a gyereke versenyt te nyerted. Az meg kit érdekel, hogy van-e otthon másik 3, akikről nem írtam, mert nem a kérdés tárgya. Még szerencse, hogy te nem személyeskedsz. Nem is vagy az a típus 😂

ma 18:47
 26/27 A kérdező kommentje:
Hát ha már te személyeskedsz akkor én miért ne tehetném. Lezártam a témát veled, mert úgyis addig nyomod míg el nem alszol..
ma 19:31
 27/27 A kérdező kommentje:
Köszönöm 24es, igen sok esetben nem lehet mit tenni, de hozzátenném amit gondolok: sok szülő szándékosan veszi el a tejet a gyerektöl legyen az tápszer vagy cici idő elött.
ma 19:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!