Miért normális az ha a gyerek nem iszik se tápszert se anyatejet 1 éves kor alatt vagy az után?

Én is viszonylag sokáig szoptattam, 2+ éves volt már mindkét lányom, amikor elválasztottam őket végleg, de engem meg pont azzal stresszeltek, hogy az anyatejben nincs meg minden, és amiatt lesznek hiánybetegségeik, mert már 1 éven túl "felesleges" az anyatej és biztos vashiányosak lesznek meg tudomisén, mert amúgy amíg szopiztak, addig valóban nem volt túl nagy étvágyuk a gyerkőcöknek. Mondjuk utána sem ugrott meg látványosan, de azért na, nyilván többet kezdtek enni, miután nem kapták a folyékony aranyat :D :D :D
Kérdező, ahány tanítás, annyiféle okosság. Őszintén. A második gyerek születése után költöztünk, akkor ugye védőnőt is váltottunk, elvileg mindketten szakemberek, állítólag ugye ugyanazt a képzést is kapták, hiszen védőnők, egyik sem egy öreg banya, aztán mégis hótegyenest mást mondogattak. Az egyik támogatta a hosszas szoptatást, a másik zaklatott, hogy de azért ugye adok neki pótlást 4 hónaposan. Az egyik kérdezgette, hogy de hány grammokat hízik, a másik csak nézte, hogy a gyerek összességében rendben van, akkor nincs kérdés, jól van, felesleges a mérleg. Az egyik felsorolta az összes "allergént", amit szoptatás alatt kerüljek (kb éljek krumplin és kenyéren, minden más árt a babának), a másik meg még az alkalmankénti pohár bort is engedélyezte volna, ha szeretném, mert amíg anya elégedett, addig a tej is rendben van. A gyerekorvosok hasonlóan, nagyjából 10 év különbség van köztük, gyanítom ugyanúgy mindkettő egyetemet végzett szakember, hiszen hogy máshogy lehetnének gyerekorvosok, de halál más a hozzáállásuk a betegségekhez, a szoptatáshoz, a gyerekekhez úgy általában. Akkor most mihez igazodjak? Nyilván a saját belátásomhoz fogok, ennyi. És ez alapján meg az, hogy te kisgyermeknevelőként (ami se nem orvos, se nem védőnő, se nem semmi igazából, már ami a gyerekek táplálását illeti) mit tanultál, igazából teljességgel irreleváns, mert a fene se tudja, hogy a tanáraid hányszáz évvel ezelőtt aktualizált tankönyvekből tanítottak, követik-e a legújabb tanulmányokat, legújabb javaslatokat, modernizálják-e a tananyagot, stb. Szóval bocs, de az semmit sem jelent, hogy te mit tanultál.
Anyatejre vagy tápszerre gondoltam 7es. Te adtad az anyatejet ami szuper, a tápszert meg nem értem miért erőltették. Nálunk itt az orvosok azt mondják hogy adni kell 2 éves korig minimum az anyatejet vagy a tápszert mert megvan minden benne amire szüksége van a babának.
10 szerintem félreértetted a hetest, igaza van, ész nélkül táplálnak hozzá egyesek 4 hós korban, 6hósan nem iszik a gyerek semmiféle tápszert anyatejet ez itt a gond. Oké nemfogadja el a gyerek amint látom előfordul, nem tudtam hogy ilyen van hogy 4 hósan nem akar semmit. De sok anyuka önszántából hagyja el a tejet.

10!
És a doki meg a védőnő még 2 éves korában is mondta,hogy ne vegyem el tőle!
Na ehhez mit szólsz! Ők se erőltették!
(Erős fogyásom miatt muszáj voltam 2 év után elválasztani).

15!
Honnan gondolod, hogy nem evett elég szilárdat?
Ebből a megállapításból látszik, hogy gőzöd sincs, miről beszélsz!
Ha bármilyen szinten is rossz lett volna a gyereknek ez,gondolod,hogy könyörgött volna a gyerekorvos és a védőnő, hogy folytassam??
Biztosan nem.
Evett rendesen reggelit, tízórait, ebédet, uzsonnát, vacsorát. Csak utána szoptattam IS.
Teljesen kényszermentesen lett szilárd ételre szokatva, ezért soha nem volt hiszti, soha nem dobálta a kaját le, stb. És nagyon jó evő lett. Változatosan eszik azóta is.

"Itt még az is tudja hogy napi 500ml kell aki ruhaeladó, tök mindegy ki mit végzett."
Nem, te se tudod. Az nem anyatej vagy tápszer, hanem 500ml tejalapú élelmiszer. Bármilyen tejtermékből lehet.
6 hónapos a gyerekem és ki van váltva egy étkezése. És? 5 hónapos kora után kezdtük és 1 hónap alatt váltottuk ki. Nálunk a szoptatási tanácsadó, aki maga is sokáig szoptatta a rengeteg gyerekét, hogy addig kell szoptatni, amíg a babának és az anyának IS jó. A babám mindig is jó evő volt, most is az. Imádja az ízeket, én meg imádom, hogy órákig csavaroghatunk(mellesleg ő is).Nem kell azon stresszelni, hogy éhen halasszam vagy, hogy kapjam elő a mellem 2 fokban. Ebben se vagyok trendi, soha nem szoptattam nyilvánosan, mert senkire nem tartozik a gyerekemen kívül. De nem is az én gyerekem lesz az, aki 2 évesen ordítva tépi a pólóm, mert CICI KELL! Ami szerintem amúgy nagyon gáz, de engem nem érdekel. Engem egy gyerek táplálása érdekel, a sajátomé. Ő meg köszöni szépen jól van. Hónapokon keresztül szenvedett a hasfájással. Minden pelenkázás egyben átöltözéssel is járt, a nem tudom szebben mondani, kirobbanó zöld fos miatt. Magam se értem hogy, de ez már akkor sokat javult, amikor elkezdtem a hozzátáplálást, nem hogy nem volt kiváltva étkezés, hanem meg mennyiséget se evett. Azóta meg teljesen megszűnt a probléma. Egy esetben van még gond, ha kóstoltatás után hagyom kontrollálatlanul cicizni. Akkor újra orrán-száján jön vissza minden, ahogy mindig is volt, mert mindig is túltolta a cicizést.
Egyáltalán nem lepődnék meg, ha 5 év múlva tök más lenne a tuti. Mindig van egy réteg, akinek nincsenek önálló gondolatai, csak a birkaszellem után megy. Ezek vagytok most ti. Most éppen ez a "szoptass iskolás korig mindig mindenhol" megy. De minden kornak megvannak a maga szaranyái. Az vagyok most én, vállalom. Az én gyerekkoromban a tehéntej például még nem volt méreg, hanem "élet erő egészség". Akkor is megvoltak a szaranyák, akik nem tolták a gyerekbe. Ma ők sztárok lennének😂 Szerintem aki ennyit foglalkozik más étkezési szokásaival, az elég bizonytalan ember lehet. Nekünk a "csak anyatejes" korszak egy bazi nagy szívás volt. Aki szeretne évekig úgy szívni és szivatni a gyereket, csak mert mások azt mondják, hogy csak az a tuti(most éppen), tegyék. Mit érdekel engem? Én meg úgy csinálom, ahogy NEKÜNK jó. Nem mérget adok a gyerekemnek, hanem vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, természetes és egészséges ételeket 🤣 Őszintén lesz@rom azokat, akik emiatt máglyán égetnének el.

#18! Hát,nem mondtad, hogy azért jöttél, hogy bólogassunk, mert te TANULTAD, mi meg mind hülyék vagyunk🤣
Én annyira hülye vagyok, hogy azt hittem, az a feladat, hogy válaszoljak a kérdésre, mint érintett.
Várj, segítsek, hogy mi volt a kérdésed vagy el tudod olvasni magadtól is? Azért normális, hogy 6 hónaposan már ki van váltva egy étkezése és, hogy nem fog 500ml anyatejet kapni 2 éves koráig, mert a gyerekemnek, meg nekem is így jó, neked meg az ég világon semmi közöd hozzá, a sajátoddal foglalkozzál. Nyugodjál meg, semmiben nem szenved hiányt, konkrétan kicsattan az egészségtől. Puszi😘
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!