Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még rajtam kivül olyan...

Van még rajtam kivül olyan anyuka, aki a babavállalás elött nem erre számitott és már kicsit megbánta?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék,mielött jönnek a negativ kommentek,imádom a 6 hós babám,talán túlságosan is,soha nem hagyom sirni.Tudtam hogy nehéz egy gyerekkel.De azt hogy ennyire azt nem gondoltam.Éjjel pár órát alszik,van úgy hogy napközben óránként szopizni akar,de amúgy elég a tejem,rengeteg.Szombat vasárnap is 6-tól fent vagyok.Napközben néha semmi nem jó neki.Aludni nem alszik.Bárhova teszem,piehnöágy, játszószönyeg,franciágy nem alszik.Segitség nulla,mindenki távol.Úgy érzem,nem vagyok erre alkalmas....légyszi csak olyanok irjanak,akik éreztek már igy...
2014. júl. 9. 10:24
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
Meg nem bántam, de ugyanígy vagyunk mi is a babánkkal sokkal nehezebb mint gondoltam, ő is fél éves lesz nemsokára és alig alszik, nagyon hamar elunja magát és páromnál csak 10-15 percet van el. Az elalvás nagyon nehezen megy. Szóval vannak sorstársak, kitartást. A másoktól kapott tippek 90%-a nem segít rajtunk, pedig mindent kipróbálunk a sírni hagyáson kívül.
2014. júl. 9. 12:02
 32/40 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó Sorstárs!akkor látom tényleg vannak még olyanok akiknek hasonló babát sikerült összehozni és nem én vagyok az alkalmatlan...
2014. júl. 9. 12:07
 33/40 anonim ***** válasza:

Nyugi sokan éreztek így vagy fognak így érezni.

Nagyon fárasztó az első időszak, én is sokszor éreztem úgy, hogy na erre nem készültem fel, sőt ha ezt tudom, nem vállalok gyereket soha. De ez amikor kipihentem magam elmúlt, sőt ezek a gondolatok akkor voltak mikor fájt a hasa és semmiképpen nem akart aludni, csak sírt és sírt, már nem tudtam mit csináljak vele, kakilni nehezen tudott stb, tiszta hulla voltam már. Aztán egyre jobb lett, könnyebb, átaltudta az éjszakát, megszűnt a hasfájás én is talán gyakorlottabb lettem. Mondjuk 6 hósan én már jól éreztem magam :) nekem az első 3 hó volt nehéz.

Nekem a tápszer nagyon bevált és kövezzen meg bárki, de a fiam sokkal kevésbé lett sírós, mint mikor anyatejet is kapott..... Amúgy kevés tejem volt, kapott mellé tápszert is, de ahogy csak tápszeres lett, sokkal jobb lett minden. De lehet véletlen egybeesés :)

Szerintem sokkal keményebb dolog szoptatni, mint tápsezretni, én is tapasztaltam, ráadásul nagyon kell figyelni hogy mit eszel. Lehet nálatok az a gond, hogy valamit eszel amit nem bír a pocakja, esetleg ezt próbáld kifigyelni.

2014. júl. 9. 13:55
 34/40 A kérdező kommentje:
igen!az biztos hogy a szoptatós babákkal több a gond.főleg azért mert nem tudod mennyit evett és nincs benne rendszer.anyuék engem is tápszereztek és azt mondták nem volt velem semmi gond.én ezt az idöszakot biztos Soha nem fogom elfelejteni és még egyszer nem vállalok gyereket meg se fordul ilyen a fejemben.
2014. júl. 9. 14:12
 35/40 anonim ***** válasza:

Szerintem elkezdhetnéd már a hozzátáplálást. Nálunk az is nagy változást hozott. Sokkal jobban aludt napközben, ha szopi előtt bevágott némi almát:)Már a hozzátáplálás kezdetén érezhető volt a különbség.

Egy kis almát vagy répát simán kaphat a 6 hós baba.

2014. júl. 9. 14:26
 36/40 anonim ***** válasza:
Ja meg a hozzátáplálás programnak is jó:) Elnyammog rajta jódarabig.
2014. júl. 9. 14:27
 37/40 anonim ***** válasza:
Nem attól függ, hogy mennyi gond van a gyerekkel, hogy tápszeres vagy anyatejes! Anyatejes babáknál is van napirend, nem lógnak non-stop cicin /ennyi idősen/. 6 honaposan elkezdheted a hozzátáplálást, a szilárd étel jobban eltelíti majd! És ekkorra kiürül a vasraktáruk, amit pótolni kell!
2014. júl. 9. 23:31
 38/40 anonim ***** válasza:

A szülés előtt megfogadtam, hogy nem nyírom ki magam lelkileg. A lécet alacsonyra tettem: ha este még életben van a gyerek, akkor sikeres volt a nap.

Ez a fajta hozzáállás nekem sokat segített. Úgy veszem észre, hogy a baba is átvette a nyugalmat. A tegnapi nap úgy nézett ki, hogy evett-vigyorgott egy órát-aludt, ismétlés.

Most két hónapos, lassan kezd múlni a hasfájása, érezhetően könnyebb.

Egyébként az evés mennyisége: babamérleg etetés előtt és után?

2014. júl. 10. 04:53
 39/40 A kérdező kommentje:
igen mértem régebben -nagyon jól gyarapszik.....az biztos nem gond hogy éhes....
2014. júl. 10. 09:59
 40/40 anonim ***** válasza:
A mi kincsunk is 6hos lesz jovoheten. Alvas teren o sem a legjobb,de mar megszoktam. Van,hogy en is kiborulok amikor meg ejfelkor is alig tudom agyba dugni,hol ott egesz nap 1-1,5orat aludt. Nappalok valtozok,altalaban elvan,eljatszik/jatszunk,jo kedvu,de estere mar nyugosebb. Megesik,hogy rossz napja van es akkor napkozben es nyugosebb. Nekem anyukam nagy segitseg volt,de o mar nincs velunk sajnos :( parom kulfoldon dolgozik,3hetente jar haza. Hugom szokott besegiteni,mig en fozok,takaritok stb. Nappal amikor csak tehetem,kihasznalom hogy alszik egy kicsit es akkor en is ledolok,nem ersekel hogy szalad a haz. Az megvar. Tobbet er nekem az,hogy ne legyek ingerult,mert az is ranyomja a belyeget a babara. Abban remenykedem,hogy ha majd estere eszik laktatobbat,akkor nem fog ejjel felkelni,de egyenlore jobban szeret cicizni. Egyebkent szuletese ota rossz alvo,mar a korhazban is 3-4naposan hajnalban orakig nezelodott,mikozben a szomszed babak egesznap aludtak... :D o ilyen,ennyi az alvasigenye :)
2014. júl. 11. 00:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!