Babavállalás előtt érdemes valamit vizsgáltatni?
Figyelt kérdés
A rákszűrés aktuális, vagy 4-5 éve nem látott nőgyógyász, így amiatt úgy is megyek. Másvalami? Akármi? Akkor is, ha fizetős, van valami, amivel érdemes foglalkozni? Akár mindkettőnknek. Vagy csak menjek el nőgyógyászhoz, közöljem, hogy gyerket akarok és majd mond valamit? Vagy csak akkor kell bármivel foglalkozni, ha nem sikerül? Hallottam ilyen genetikai tanácsadásról meg ilyenekről.2014. máj. 6. 00:21
1/7 anonim válasza:
Hát, ha a nőgyógyásztól akarsz gyereket, akkor persze neki mondd el. Egyébként meg ez szokott menni természetes módon is, minden orvosi vizsgálat nélkül. Legalább is az elmúlt pár évezred-százezred alatt ment.....(már amióta van olyan, hogy orvos)
2/7 anonim válasza:
Csak 1 jótanács, pláne most, hogy anyává kívánsz válni :
rákszűrést minden egyes évben csináltass, ne csak 4-5 évente!!
3/7 anonim válasza:
Elég a szűrés, ha nincs panaszod, de ha nagyon alapos akarsz lenni egy vérképet még csináltathatsz, de legtöbbször megy magától is a dolog.
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Tudom, hogy a rákszűrés fontos, évekig jártam is évente. De itt az TB rendelésen az orvos is egy paraszt, (végignézi, ahogy öltözöl) meg az asszisztens is bunkó, legutoljára sírva jöttem el, és nem mentem többet. Annyi pénzem meg nem volt, hogy magán rendelésre menjek. Mostmár van, így oda fogok járni.
Tudom, hogy megy magától is, köszönöm a vicces választ első, de régebben fél füllel hallottam olyat, hogy megnézetik előre apát-anyát milyen betegségekre, vagy rendellenességekre van esély meg ilyesmi. Bár nem tudom mennyi értelme van az ilyesminek.
2014. máj. 8. 15:11
5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként legutoljára pont így förmedt rám az asszisztens nő, hogy mit keresek már ott megint az angol nőknek megfelel 3-5 évente a rákszűrés, én meg már megint itt vagyok. :)
2014. máj. 8. 15:12
6/7 anonim válasza:
A fogamzás előtti egészségtanácsadás egyáltalán nem hülyeség. Ne érezd már hülyének magad, azért, mert itt erről se tudnak. Ultrahang, genetikai előkonzultáció, a fogamzás ideális biológiai feltételeinek megteremtése. Ezek nem hülye dolgok. Sokkal több érteleme van erre szánni pár ezrest, mint aztán úgy járj, hogy hónapokig idegeskedsz, hogy már megint nem sikerült és utána kezd el a kanossza-járást, mikor már különben is be vagy csavarodva. Nem is értem, mi ebben az érdekes, hogy valaki felelősen előre gondolkodik a gyerekvállalás előtt.
7/7 anonim válasza:
Nővérem pl. másfél év után esett teherbe és maradt is meg a babája, de már teljesen lelkibeteg volt, hogy neki sose lesz gyereke, holott a baját orvosolta volna az, hogy mielőtt kitalálja, hogy csináljuk gyereket Csabi, elmegy és körültekintően megvizsgáltatja magát. Helyette feleslegesen próbálkozott és őrlődött hosszú ideig. Erről ennyit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!