Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még rajtam kivül olyan...

Van még rajtam kivül olyan anyuka, aki a babavállalás elött nem erre számitott és már kicsit megbánta?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék,mielött jönnek a negativ kommentek,imádom a 6 hós babám,talán túlságosan is,soha nem hagyom sirni.Tudtam hogy nehéz egy gyerekkel.De azt hogy ennyire azt nem gondoltam.Éjjel pár órát alszik,van úgy hogy napközben óránként szopizni akar,de amúgy elég a tejem,rengeteg.Szombat vasárnap is 6-tól fent vagyok.Napközben néha semmi nem jó neki.Aludni nem alszik.Bárhova teszem,piehnöágy, játszószönyeg,franciágy nem alszik.Segitség nulla,mindenki távol.Úgy érzem,nem vagyok erre alkalmas....légyszi csak olyanok irjanak,akik éreztek már igy...
2014. júl. 9. 10:24
1 2 3 4
 21/40 anonim ***** válasza:
Nyugi, dettó ugyanezt éreztem én is! :) Kb 6 hónapos koráig mindennap azt mondtam, hogy bárcsak visszamennék dolgozni, akkor minden egyszerűbb volt. Nem voltam ilyen fáradt stb! Aztán 6 hósan elkezdett kúszni, majd felült, rá két hétre mászott, majd felállt és egyre jobb lett! Viszont így is borzasztó kreatívnak kell lennem, hogy elfoglalja magát! Születése után ahogy hazahoztuk anyukám nálunk volt 3(!) napot, na kb az volt a segítségem + ugye apa, ha este hazáért időben! Most 9,5 hónapos, igazi "többemberes" születése óta! Egyedül nagyon keveset játszott, mostmár ez is javult! Most közel 10 hónap után már imádok itthon lenni! :)
2014. júl. 9. 11:18
 22/40 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó,igen nem vagy egyedül,ez egy nagyon fontos dolog.ESetleg bölcsibe nem tudod elvinni?Én azt veszem észre ha nincs egész nap velem ami ritkán van, akkor egész más szinben látom a világot mert tudtam egy picit pihenni...nálunk hál istennek beveszik ...addig meg itt próbálok eröt meriteni....hasonló helyzetben lévö anyukákkal
2014. júl. 9. 11:21
 23/40 anonim ***** válasza:
15. vagyok, 6 hónaposan kezdődik a hozzátáplálás, a nagymozgások, nagyon hamar nagyon sokminden meg fog változni az életetekben, egyre "élvezhetőbb" lesz hogy van gyereked, egyre szórakoztatóbb. 1 évesen a fiam már idétlenkedett, állati aranyos volt :) A babázás eleje lelkileg a legnehezebb, amikor csak sír, nem tudod hogy miért, csak eszik, alszik (vagy nem), annyi a dolgunk hogy el kell őket látni. De amikor elkezdenek mászni, ülni, járni, teljesen más lesz a kapcsolatotok, lehet játszani a gyerekkel. És jobban el is fárad, szerintem jobban is fog aludni. Az enyém sem aludt eleinte semmit, amikor kezdett beállni a napirendje akkor kezdett el jobban aludni napközben, nekem a napi 2-szer 1 óra maga volt a megváltás. Nehezítés csak annyi volt hogy kizárólag babakocsiban aludt, kizárólag az udvaron :) Bent hiába tologattam, ordított. Így még télen is kint "lazultam" mínusz 10 fokban havazásban az udvaron :) Na akkor nem nevettem rajta :) Hmmm, próbáltad már babakocsiban altatni? Hátha. Mi másfél évesen szoktattuk be a kiságyba, akkor már nőtt a pocakom, és télen nem volt kedvem kint dekkolni... Ja az én 3 hónapos picurkám csak úgy alszik el (és anno a nagyfiam is esténként) hogy lefekszem, magam felé fordítom, cicit kap és azon elalszik kb fél óra alatt. Aztán megpróbálok mellőle meglépni. Ha mázlim van, nem ébred fel rögtön.
2014. júl. 9. 11:22
 24/40 A kérdező kommentje:
miközben itt vagyok a neten végig a kezemben van és nézi a mesét...mert aludni azt majd akkor ha kint tologatom ...addig egy percet se...nehogy tudjak kicsit pihenni....:)
2014. júl. 9. 11:24
 25/40 A kérdező kommentje:
de ö már majdnem 6 hós mégis olyan nehéz mint az elején....max annyi hogy kevesebbet sir de amugy ....
2014. júl. 9. 11:26
 26/40 anonim ***** válasza:

Emiatt ne érezd magad rosszul, szerintem sokan vagyunk hasonlóan, mint Te.

Nekem lassan 1 éves a lányom, imádom, elolvadok tőle, éjszaka van, hogy felkelek, és csak nézem ahogy alszik, mert annyira gyönyörű, néha bőgök is kicsit ezen, DE: nagyon nehéz anyának lenni, és szerintem elsősorban az ember nem is a gyerekének, még csak nem is a környezetének, hanem saját magának akar megfelelni, és ez pokoli feladat.

Nekem tündéri lányom van, eszik-alszik-játszik (egyedül!), mégis úgy érzem, hogy óriási felelősség van a nyakamon, hiszen nekem kell őt felnevelnem, nekem kell rá vigyáznom, óvnom, tanítanom. Sokszor úgy érzem, nem vagyok erre képes, de ezeket a gondolatokat muszáj elhessegetni, máshogy nem megy.

Első körben jó lenne ha lenne egy fix napirendetek, hidd el, mindkettőtöknek sokkal kényelmesebb lenne az élet. Nekünk 5 hónaposan lett napirendünk, én alakítottam ki, muszáj volt, mert előtte össze-vissza evett, aludt, játszott, egyáltalán nem tudtam előre tervezni semmit.

Nálunk is messze lakik mindenki, férjem reggeltől-estig dolgozik, barátnőim éppen a karrierjüket építgetik, szóval egyedül vagyunk a kicsimmel, szükség van egy jól megtervezett napra ahhoz, hogy mindent meg tudjak csinálni, vezessem a háztartást, játsszak a babámmal és még magamra is legyen időm.

Nálunk a napirend bevezetésének első pár napja nagyon nehéz volt, de megérte, immár fél éve tökéletesen működik. Ha szeretnéd, hogy leírjam nálunk mi segített, akkor írj rám. Annyiban különbözünk mondjuk, hogy az én lányom tápszeres majdnem a kezdetektől.

2014. júl. 9. 11:31
 27/40 anonim ***** válasza:
Nálunk meg a nagy napköziben, ezen a héten megy, utána úgyis 3 hétig beteg lesz, és szünet is lesz a napköziben, a kicsi meg alszik. Egyébként nem ülnék a net előtt, a nagy amikor itthon van akkor nincs megállás. Ő már délután alszik a kiságyban 1 órát (néha kimarad az alvás), addig a kicsit csitítom, mert ő akkor pont nem szokott aludni. Szívás. Tényleg túl kell csak élni az elejét, utána jobb lesz. Majd jól elfárad a mászásban, játékban és többet alszik. Kitartás.
2014. júl. 9. 11:32
 28/40 A kérdező kommentje:
na meg ami hiányzik-régen magassarkú szoknya stb...most meg lehányt pizsi zombi fej....tényleg nem gondoltam hogy engem ez ennyire megvisel....mikor sokszor látom a tv-ben nyilatkozni nöket hogy "minden perc megvisel mikor nem lehetek a babámmal"és mindezt kisminkelt fejjel tökéletes alakkal ruhával-akkor elgondolkodok-én valamit nagyon rosszul csinálok...
2014. júl. 9. 11:33
 29/40 A kérdező kommentje:
na igen a tápszeres baba az más mert akkor tudod mennyit eszik és ezt beosztod hogy mikor-de én azt se tudom mennyit evett tehát lehet hogy megint éhes-szóval szivás az egész!de azért kiváncsi vagyok a napirendedre irok majd priviben remélem akik irtak légyszi még ma nézzetek vissza ide nagyon sokat segitettetek kicsit mennem kell szoptatni de jövök vissza!
2014. júl. 9. 11:38
 30/40 anonim ***** válasza:
21-es vagyok! A napirend tényleg fontos! Kisfiam 5-6-kor kel, reggeli, 8-ig szórakoztatom, játszunk, majd alszik 1-1,5 órát, aztán ebéd, játék, megint szunya, felkel, játszik, körbemássza a lakást 10ezerszer, aztán uzsi, majd megint alvás. Sétálni 5-6 körül megyünk, játszótéren hintázik picit, aztán hazamegyügnk, játék, pancsi, kaja, alvás. Ez megy minden nap! Mivel nagy étvágyú a fiam, ezért akkor is kunyerál ha én leülök enni (hiába etettem meg 5 percel előtte) muszáj neki adnom, különben fellázad! Tehát az etetések is ugyanakkor vannak + ugye ezek a kunyizások :) az alvások max fél-1-órát csúsznak! De ha nem lenne napirend, itt minden a feje tetején állna! Majd amint elkezd helyet változtatni könnyebb lesz, nem fog sírni ha nem lát, hanem spurizik utánad. Mindig talál majd valami elfoglaltságot ami leköti (persze csupa rosszaságot :) /kipakolja a fókokat, lerántja a virágokat, húzgálja a függönyt, beszorul az asztal alá...stb/ :) Akkor majd az lesz gyanús ha csend van! :D
2014. júl. 9. 11:51
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!