Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Van még rajtam kivül olyan...

Van még rajtam kivül olyan anyuka, aki a babavállalás elött nem erre számitott és már kicsit megbánta?

Figyelt kérdés
Félreértés ne essék,mielött jönnek a negativ kommentek,imádom a 6 hós babám,talán túlságosan is,soha nem hagyom sirni.Tudtam hogy nehéz egy gyerekkel.De azt hogy ennyire azt nem gondoltam.Éjjel pár órát alszik,van úgy hogy napközben óránként szopizni akar,de amúgy elég a tejem,rengeteg.Szombat vasárnap is 6-tól fent vagyok.Napközben néha semmi nem jó neki.Aludni nem alszik.Bárhova teszem,piehnöágy, játszószönyeg,franciágy nem alszik.Segitség nulla,mindenki távol.Úgy érzem,nem vagyok erre alkalmas....légyszi csak olyanok irjanak,akik éreztek már igy...
2014. júl. 9. 10:24
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
És már most lelkiismeretfurdalásom van,mert nem igy terveztem,de amint lehet,viszem bölcsibe.Talán ott kialakul egy ritmusa,meg én is tudok pihenni,amig ott van,és nem érzem majd úgy magam ahogy most.Mert ugye az én lelkiállapotom kihat az övére is.......
2014. júl. 9. 10:45
 12/40 anonim ***** válasza:
100%

Hááát, az nem biztos, hogy beveszik, ha te pihenni szeretnél, és nem dolgozol. Így is túl kevés férőhely van, nálunk pl. munkáltatói igazolás kell a felvételhez, hogy azoknak a gyerekei jussanak be, akik dolgoznak.

Én abban látnám a megoldást, hogy ha mindenki távol van, akkor nyiss te. Keres más kisbabás anyukákat, járjatok át egymáshoz, babázzatok együtt, osszátok meg egymással a gondjaitokat, és örömeiteket, és máris úgy érzed majd, nem vagy egyedül, repül az idő, jobb a kedved és a babád is nyugodtabb. Vidd levegőre, sétálni, nézz kirakatokat, keresd az emberek társaságát!

Menni fog, ne félj!

2014. júl. 9. 10:51
 13/40 anonim ***** válasza:
Nincsenek olyan barátok a környezetedben, akiknek nem kell szalonképesen kinézned, csak átjönnek segíteni, ha kell? Merre élsz? (első vagyok)
2014. júl. 9. 10:53
 14/40 A kérdező kommentje:
sajnos mindenki dolgozik..tudod milyen ez hétvégén nekik is ott a család háztartás vagy éppen nem érnek rá mert gyerekekkel programot szerveznek.nagy ritkán azért bevállalják kb 1 hónapban egyszer.amúgy vas megyében lakok.te merre laksz?
2014. júl. 9. 11:01
 15/40 anonim ***** válasza:
Én is ugyanígy voltam mint te, kedves kérdező. Volt egy hasfájós babám, még 7-8 hónaposan is hasfájós volt, cicifüggő. A rokonság, ismerősök 170 km-re. És tök amatőr voltam gyereknevelésben. Szülés előtt még nem volt csecsemő a kezemben. 7 hónaposan lett napirendünk, akkor kezdtem el felfedezni egy rendszert a gyerek napjaiban, ha jól emlékszem akkor aludt egyet délelőtt, és egyet délután, és ez egy idő után minden nap így alakult. És ekkor beállt a kaja rendszere is, az éjszakákat még most 2 évesen sem alussza át. Eleinte a pocakja miatt kelt sokszor, aztán a fogzás (akár 10-szer is ordított éjszakánként), most meg a kistesó viseli meg. A hétvégi korán kelés szerintem minden kisgyerekesnél így van :) Amikor túléltük a nagyfiammal az első évet, úgy gondoltam hogy vagy most megfogan egy kistesó, vagy soha, mert nincs az az Isten hogy ha én egyszer visszakerülök dolgozni, akkor megint hazajöjjek babázni, és megfogant. Úgy voltunk vele hogy kemény időszak lesz, de túléljük valahogy. Szóval ismét babázok, koraszülött lett, 6 hétig csak vegetált, kicsit lassabban fejlődik mint a többiek, hasfájós, folyton náthás, 3 hónapos. Papíron még 2 hónapos sincs. Várom hogy nagyobb legyen, számolom a napokat, de testvért akartunk a fiamnak, igényli a társaságot, és nem csak a bölcsiben/oviban (jár néha napközibe) hanem itthon is. Egyébként imádnivaló mindkét gyerek, életem értelmei, de szerintem vannak olyan nők akik nem kimondottan otthon ülő anya típusok, én pl ilyen vagyok, lehet hogy te is. Az első év után jobb lesz. Odatotyog hozzád, puszit ad, ölelget, a nagyfiam már beszél, és hízeleg, nem bántam meg hogy szültem. De a kettővel együtt itthon töltött 3,5 év bőven elég lesz, jövő ősszel/télen húzok vissza dolgozni :)
2014. júl. 9. 11:02
 16/40 A kérdező kommentje:
Kedves Utolsó-igazából elötte egy nagyon nehéz melóm volt-agyilag fárasztó én vártam hogy kicsit kikapcsolhassak és otthon lehessek,de ez a semmi nem jó nem tudom mi a baja hogy altassam el miért eszik óránként ezt nem birom már úgy hogy hajnali 6 tól fent vagyok minden nap....
2014. júl. 9. 11:10
 17/40 A kérdező kommentje:
szóval a lényeg az hogy nem igaz az hogy kis gyerek kis gond nagy gyerek nagy gond-hanem ahogy nagyobb lesz könnyebb lesz vagy én eddzödök hozzá....:)
2014. júl. 9. 11:11
 18/40 anonim ***** válasza:
100%

Köszönöm, hogy nem vagyok egyedül. Annyiszor megfogalmazódott már bennem is ez a kérdés, hogy vajon más is érez így.

Nem erre számítottam, sőt. Hiába mondták hogy egy babával nehéz, nem hittem, rózsaszín álomban éltem. Aztán szülés után megtapasztaltam. Hetekig, sőt, hónapig sírva fakadtam a férjemnek hogy én nem erre számítottam, én ezt nem akartam. Imádom a kisfiamat, nagyon szeretjük, nem csinálnám vissza a dolgokat, de bánom hogy nem vártunk még 1-2 évet a gyerek vállalással. Jelenleg 15 hós a kisfiam és még mindig nem tudtam teljesen feldolgozni az új helyzetet. Még mindig visszasírom a régi időket.

Mostmár megtanultam kezelni a helyzeteket, megtanultam elengedni magam, de a mai napig sírva fakadok hogy én nem ezt akartam... :(

Nehéz nagyon, aki benne van az tudja igazán. Az örökös kialvatlanság, ha rossz napja van a babának sokat sír, nyűgös stb... rettenetesen sok türelem kell hozzá. Voltam úgy hogy legszívesebben beültem volna az autóba és örökre elmentem volna.

2014. júl. 9. 11:11
 19/40 anonim ***** válasza:
Budapest, sajnos :( Kár. Ha a közelben lettél volna,... :) De fel a fejjel! Az ilyen kis babáknál nagyon gyorsan változnak a dolgok. Meglepődsz, milyen gyorsan nő! :)
2014. júl. 9. 11:15
 20/40 anonim ***** válasza:

18-as vagyok.

Most olvasom csak a kommenteidet.

Nekem is azt mondták mindig hogy kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Hát az én kisfiammal minél nagyobb annál könnyebb. Egy 4 hónapos picit lefoglalni sokkal nehezebb mint egy egy évest. Mióta mozog a kisfiam, nekem sokkal könnyebb. Jobban elvagyok vele, kapok visszajelzést (puszi-ölelés), több mindent megért mint mondjuk fél évesen. Persze most vannak más jellegű problémák vele (pl most a dackorszak amit 1 hete kezdett és már most hullik tőle a hajam) de még mindig könnyebbnek érzem mint amikor egy 1 hósnak próbáltam beszélni és csak nézett rám bután, vagy éjszaka is 2 óránként kelt és nem volt mese, éjszakázni kellett vele.

2014. júl. 9. 11:18
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!