Igazam van a babavállalás kérdésében?
Kérlek Titeket erősítsetek meg vagy cáfoljatok meg!
A helyzet az, hogy a napokban beszélgettünk a párommal a babavállalás kérdésében. Én fiatalon, 22-23 évesen szeretnék anya lenni, mivel több gyerkőcöt szeretnék, kb. 3-4 éves korkülönbséggel, de lehet nagyobb is. Erre a párom is áldását adta. Azonban Ő az anyagiak miatt úgy gondolja, hogy fejezzem be előbb az egyetemet, menjek dolgozni, esetleg mellette, ha szeretnék, még tanuljak és csak utána vállaljunk babát, mert addigra van felújított ház, vadonatúj autó. De én ennek utána számoltam ma. Most vagyok 21. Mire végzek 23 leszek. Mire találok viszonylag közel állást, az kb. 1 év (ha pesszimistán számolunk), majd dolgozok egy évet a gyes-ért (vagy gyed?), ha mellette tanulok, akkor az még 4 év, de számoljuk azt a munka kezdetétől. Kb. egy év mire összejön egy átlagos párnak a baba. Kiszámoltam, hogy kb. 30 éves leszek, mire tolhatom a gyermekem a babakocsiban. Így sehogy sem tudunk 2-3 gyermeket bevállalni, mert kifutunk abból az időből, amikor még ráérünk, ha nem jön össze.
Szerintem, akár már most is jöhetne a poronty, hiszen a teherbeeséstől számítva, kb. 10-20 000 Ft pluszban a baba, ha az ember nézi az árakat. Ennyit ki tudunk szorítani. Nem szeretnék várni, egyszerűen nincs miért. Később jóval nehezebb egyetemet szeretnék végezni, mint a mostani, amit egy nagyobb, óvodás korú gyermekkel könnyebb, mint egy újszülöttel. Úgy vélem, lassan túltervezzük a jövőnket és oda jutunk, hogy kapkodni kell majd a babavállalással. Több ismerős is így járt. Tervezgetett, tervezgetett, aztán a végén rohanni kellett a babavállalással, mert alig volt 1-2 év, amíg még viszonylag biztonsággal vállalhattak babát. Mi a véleményétek? Én ezt nem említettem még a páromnak, csak most gondoltam utána. Viszont ez egy olyan téma, amit meg kell beszélni és meg kell egyezni benne. Igazam van? Ti hogy gondoljátok? Kell az ilyen tervezés? Vagy csak túlkomplikálja a dolgokat?
Köszönöm szépen előre is!
Szia!
Mostanában kevés nő van aki így gondolja mint te és többen akik úgy gondolják mint a párod. Szóval te is tudod hogy mostanában a nők 30 év felett szülnek első gyereket. Hát.....én nem így tettem. 22 évesen szültem az első lányom és 28 évesen a második lányom. Az első terhességemet még főiskola alatt viseltem ki és a negyed évet már babával végeztem el. A második terhességem előtt pedig dolgoztam egy évet. Most épp gyeden vagyok mert 1 éves a kicsi. Mindenki azt mondta h ha terhes leszek a főiskola alatt akkor biztos nem is fogom elvégezni. Ez nem igaz, minden szervezés kérdése. Persze azért kell hozzá szülői segítség néha. Ha ez megvan nálatok is akkor szerintem bevállalhatjátok az elsőt most is csak mindenképp beszéljétek meg hogy a párod is akarja. Főleg ha több gyereket szeretnétek.
Sok sikert!
Aranyosak vagytok, köszönök minden véleményt, még azt is, ami nem egyezik az enyémmel. Minden vélemény számít nekem.
Igazából nem szeretném túl bonyolítani. Nem vagyok valami luxushoz szokott lány, a gyermekünket sem akarom úgy nevelni, hogy mindig mindent megkapjon. Ha később vállalnánk babát, amikor már megvan az ún. anyagi biztonság, akkor lehet, hogy elkényeztetném. Az meg nem túl jó.
A párom se milliomos családba született és emiatt, mert neki is kellett nélkülöznie, nem akarja, hogy majd a mi gyermekünk is nélkülözzön. Én azonban úgy gondolom, hogy kreativitás kérdése az egész. Nagyon sok szabadidős játék van, ami nem kerül pénzbe és imádják a gyerekek.
Látom, azért nem ész nélkül akar belevágni egyikőtök sem, és mind a párod, mind a te álláspontodat megértem. Egyrészről neked, másrészről a párodnak van igaza, és ezt szerintem te is tudod. Nos, sok fiatal ugyanebben a helyzetben van, amiben te, vagyis ti. Én 26 éves vagyok, majdnem 27 leszek, mire meg lesz az első babánk. Mi kettőt szeretnénk és én úgy gondoltam, a második jöhetne kábé 30 éves koromban. Amikor 15-18 éves voltam, úgy gondoltam, hogy 25 évesen akarom szülni az elsőt, de a főiskola meg az ország helyzete beleszólt ebbe. Tulajdonképpen a főiskola nem is, mivel 23,5 évesen végeztem vele:D De sajnos akkor se jöhetett volna a baba, mikor 25 éves voltam. Rettenetesen nehéz volt már akkor is munkát találni. Ezért döntöttünk úgy, hogy mi kiköltözünk külföldre, ahol anyagilag könnyebb, de így is azt akartam, hogy előtte dolgozzak egy kicsit, hogy kapjak "gyest".
Nekem az a véleményem, ami sajnos a párodé. Előbb végezd el a sulit, dolgozd le a kötelező időt, közben már teherbe is eshetsz. Nagyon nehéz munkát találni, egy keresetből pedig nem tudtok felnevelni egy csemetét, ha nem kapsz rá támogatást. Egy pici tartalékot muszáj összegyűjtenetek. Tudom, hogy nehéz a babával várni, mikor eljön az érzés, hogy babát szeretnél. De észnél kell lenni, nagyon kell gondolkodni. Hidd el, megéri várni. Én, mielőtt megfogant volna bennem a picibabánk több, mint 3 éve vágytam rá. De hidd el, így visszatekintve, jobb, hogy nem rögtön hoztuk össze. Nem csak az anyagiak miatt, hanem mert ért még bennem a dolog. Először megérzed, hogy jó lenne már egy baba, de lehet, akkor még nem lennél kész rá. Kell, hogy érlelődjön benned, hogy valóban felnőj a feladathoz, és az is fontos, hogy a párod is készen álljon rá.
Látom, hogy értelmes lány vagy, és a párod is az. Legyél egy kicsit türelemmel:D És akkor jobb jövőt biztosíthatsz a picidnek:D
Én 25 évesen elköltöztem Mo-ról. 30 évesen szakítottam azzal a férfival akiről azt hittem a gyerekeim apja lesz és most vagyok 35 évesen 21 hetes terhes.
Nincs diplomám. A férjemnek sincs pedig 5 nyelvet beszél nem is rosszul. Saját kis design bizniszt építgetek a férjem meg high tech biztonságtechnikát...
Mit akarok ezzel mondani? 40-45 évesen van későn gyereket vállalni. De van, akinek akkor sikerül be saját legjobb akaratán kívül. Ember tervez, Isten végez. Ne stresszelj. Fejezd be a sulit és szülj. Ha rohadt sok meló is tervezd egy kicsit közelebb a gyerekek között az éveket, mert ha sok, nem tudnak együtt játszani ami megint csak rajtad csattan majd.
Én azt mondom a tervezés agyonkomplikál mindent. Nekem szinte semmi sem alakult úgy az életben ahogy terveztem. Éppen ezért már úgy vagyok vele, take it easy. Élek a lehetőségekkel, jó emberekkel igyekszem magam körülvenni és jól érezni magam. Tegnap mondta egy kedves Ismerősöm, hogy Isten sokszor akkor adja a dolgokat amikor már nem görcsölünk rajta csak élvezzük a dolgokat. Magamban gondolkodva, tényleg így van.
Szerintem te te gondolod jól, ha megengedhetitek magatoknak anyagilag és vagy elég elszánt, hogy még a suli is fog menni a baba mellett vágjatok bele, nincs mire várni.
Nagyon sok anyuka csinálta már végig az egyetemet baba mellett.
Az én kislányom 10 hónapos, 21 évesen mentem hozzá a férjemhez, 23 éves vagyok és nem bántam meg. A sulit elvégeztem, dolgoztam egy évet és most Gyeden vagyok.
Nagyon sok pár kifut az időből, persze fontos az anyagi biztonság és annak megteremtése, de mindennek értelme akkor van ha van miért. Szerintem egy babánál nincs nagyobb motiváló erő.
Sajnos van olyan ismerősöm aki már 30 felett van én nem jön össze a baba.
Beszéld meg a pároddal hátráltatni nem fog titeket a bébi:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!