Az anyaság sokkal nehezebb mint amire számítottam, más is van így ezzel?
Már 5 hónapos a babám, de még mindig nem élvezem felhőtlenül az anyaságot :( Imádom őt és nagyon örülök neki, de egyszerűen kikészít, hogy mennyit sír, nyűgösködik, van hogy egy percre nem lehet letenni. Az éjszakák is kimerítőek, és nagyon nehezem bírom már a kialvatlanságot. Persze tudtam én hogy egy baba rengeteg fáradtsággal jár, és hogy sokat sír, de hogy ennyit? Erre őszintén, nem voltam felkészülve. Irigylem azokat az anyukákat, akik élvezik a babázás minden percét, és sokszor bűntudatom van, hogy itt van az én gyönyörű babám, akit mindennél jobban akartam, de sokszor türelmetlen vagyok vele, csak "túlélem a napokat" nem tudom úgy kiélvezni ezt az időszakot, ahogyan azt elképzeltem....
Más is érez ilyet?
Egyszerűen csak ki vagy merülve.Így érthető,ha nem élvezed annyira.De miért is nyűgösködik egész nap az a gyerek?
Az én babám nagyon jó kislány,én tényleg csak babázok,de rengeteg játékot,törődést igényel,azóta más dolgok igencsak háttérbe szorultak.
A lanyom 9 honapos,sokkal nehezebbnek tartom mint picinek.
Mar kuszik,maszik,felall,mindenbe bele kapaszkodik,elesik,mindent megrag ammit talal,sokkal jobban oda kell figyeljek.
Sajnos mostmar tud hisztizni is,hiaba vagyok almos este 8-kor ha a gyermek nem hajlando aludni csak este tizkor.
Egyre nehezebb a pelenkazas,öltöztetes,mert forgolodik közben.
Eljltt a szeparacios szorongasos idö,ami azt jelenti hogy a wc-re se mehetek el nelkple,mert neki all sirni...
Bizony nekem is nehez,de minden delutan berakom a babakocsiba,es megyek vele setalni,addig is nyugi van,nezelödik van hogy bealszik,addig en vasarlok,megveszem a kedvenc csokimat:)
Arrol nem is beszelek,milyen nagy rumlit tud vagni egy ilyin pici gyerek,pont tegnap elpakoltam az összes jatekot,csak kettö maradt kinnt,mert minden merre csak jatekokba botlotta...
Termeszetesen ettöl függetlenül en is imadom.
Amit ajanlani tudok a setalason kivül,hogy ülj le vele tapsolj neki,mondokazzatok,azt nagyon elvezni tudja.
Vagy egyszerüen tedd le a földre egy üres flakonnal,müanyag kanallal,azzal jobban elszorakozik,mint barmelyik draga csilli -villi jatekkal...
Majd ha elkezdenek szaladni mar könnyebb lesz,otthon alaksaban is,meg ha jön a jo idö,berakok a taskaba hideg üditöt magamnak,ragcsalnivalot,kiviszem a jatszoterre,sokkal jobban fogom magam erezni.a hideg idö is betesz ,hidd el az is rajatszik a hangulatodr,
Rakj be egy cd-t,allj neki porszivozni a kicsi is elvezni fogja:)
Igen fáradt vagy, és később is jönnek remek időszakok.
A rettenetes 2 éves, a dackorszak.
Ezeket mind túl kell élni. Aztán a kamaszkor. Meg ami még előttünk van. Kis gyerek kis gond...és a többi
Mostanra: próbálj nappal is aludni, ha a baba is alszik. A háztartás ráér.
Saját magad nehezíted meg a dolgodat.Nem kell egy babát állandóan felvenni.Két evés között legyen az ágyában,Nem baj,ha nyűgös vagy sír.Ha nem veszed fel,akkor néhány nap alatt megszokja a rendet.A nap valamelyik szakaszát ( legjobb délután) nevezd ki az együttjátszásra.Így megtanul önállóan játszani.Éjjel pedig egy 5 hós babát már nem kellene etetni.Ha sír,akkor adj neki teát,nyugtasd meg símigatással,de ne vedd ki az ágyából.
Neki is kellene,hogy éjjel nyugodtan tudjon aludni,és a gyomrának is kellene a pihenés.3 gyerek anyukájának a tapsztalatai.
1. vagyok
Szóval hangos baba :-D
Hidd el,túljutsz ezen az időszakon.Én 3 hónapos korában voltam kimerülve,azt mondtam nem bírom,pedig nekem segít nagyon sokat a párom,és mint írtam nem nyűgös a baba,csak egyszerűen még nem pihentük ám ki igazán a szülést sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!