Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted meddig ideális...

Szerinted meddig ideális otthon maradni a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2014. jún. 29. 20:53
1 2 3 4
 31/34 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, más gyerek hogy viselkedik, az enyém másfél éves korától mindenhol aktívan más gyerekeket néz, velük labdázna. Hiába játszunk vele rengeteget mi is, ettől függetlenül hiányzik neki ez a fajta élmény is. Hogy kinek mennyire tetszik ez a felállás, őszintén szólva teljesen mindegy. Mindenki maga ismeri a saját gyerekét, az adott körülményeket.
2014. jún. 30. 15:08
 32/34 anonim ***** válasza:
Amikor megszületett a kisfiúnk, úgy terveztük, hogy 3 éves koráig maradok vele otthon. Most 21 hónapos és azt látjuk, hogy nagyon keresi a kapcsolatot a vele egykorú gyerekekkel. Elmentem vele egy családi napközibe, ahol nagyon jól érezte magát. Úgy döntöttünk, hogy szeptemberben elkezdjük beszoktatni a családi napközibe és októbertől heti 2-3 napot ott tölt majd, én meg azokon a napokon visszamegyek dolgozni.
2014. jún. 30. 15:18
 33/34 anonim ***** válasza:

Hű, ez a kérdés aztán megosztja a népet... :)

Amúgy én is azt gondolom egy fél napos bölcsi pár naponta (vagy akár egész héten) teljesen más, mint a teljes napos. Ha pár órát anya nélkül van, társaságban, megtapasztalja, hogy néha kell más gyerekekhez alkalmazkodni, az azért nem árt egy 1,5-2 éves babának már. Társaságra valóban nincs szükségük, de a dackorszag része az is, hogy keresik a határokat, kereteket... szerintem nem feltétlen baj, ha ezt közösségben is megtapasztalja.

2014. jún. 30. 16:39
 34/34 anonim válasza:
Az én kisfiam 4 és fél évesen ment óvodába, középső csoportban kezdte, és semmi probléma nem volt se szocializáció, se beszokás, se egyéb téren. Én így láttam jónak, nem azt mondom, hogy felvetett minket a pénz, de megéltünk, én elcsodálkozom azokon, (nem elítélem, csak csodálkozom) akik már karrierrel és biztos egzisztenciával a hátuk mögött vállalnak gyermeket, és fél év múlva visszamennek dolgozni. Erre én logikus magyarázatot nem találok. Úgy gondolom, hogy sokan azért teszik, mert egy bizonyos fajta életszínvonalat szeretnének fenntartani, pedig a gyereknek nem a márkás játékokra és egyéb csacskaságokra van szüksége, hanem a minőségi időre, amit a szülővel tölthet. Bántani senkit nem akarok, sem elítélni, nem szeretem, mikor elítélünk valakit amiatt, mert bölcsődébe adja a gyerekét, ugyanúgy nem szerettem, hogy azok, akik visszamentek dolgozni engem elítéltek, hogy 4 éves koráig itthon maradtam a kisfiammal. Azért mert valaki másként tesz és viselkedik, mint mi nincs jogunk elítélni, maximum rácsodálkozunk, de szerintem csúnya dolog egymásra fújni ezért. Szerintem mindenki maga dönti el, hogy mit vél jónak, amúgy ha valaki az a típus, hogy nem igényli a munkába állást mások társasága, és anyagiak miatt sem, a gyerekkel is jól érzik magukat otthon, akkor miért ne maradhatna. Ugyanezt gondolom fordított helyzetben, ha valakinek fontos a munkája esetleg anyagilag rá van szorulva menjen vissza, és adja bölcsődébe a gyermekét, jobbat tesz vele, mintha otthon idegeskedne, a gyerekre is rosszabb hatással lenne. Szóval embere, szülője és gyereke válogatja kinek mi az ideális megoldás.
2015. márc. 2. 13:59
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!