Szerinted meddig ideális otthon maradni a gyerekkel?
Aki azt írja, hogy az első 3 évet semmi nem pótolja, azzal közlöm, hogy a többi 15-öt se! Meg az utána lévőket se!
Pont a múltkor gondolkodtam el a 6 és 4 éves gyermekeim mellett, hogy majdhogynem intézményben élik le az életüket, jóformán nem is magunknak szüljük őket. Reggel felkeltjük őket, beadjuk bölcsibe, oviba, suliba aztán du 4-5-től a miénk csak 3-4 órára.
Nálunk 2,5 éves volt a pici amikor elkezdte a bölcsit, a nagy 3 évesen ment oviba (otthon voltam a picivel). Viszont sokkal ügyesebb volt a pici 2,5 évesen mint a nagy az oviba. Nagy előnnyel indul az a kisgyerek oviba amelyik volt bölcsis! Ez tény!
20! Naés? Nem Spanyolo-ban élek.
Gyerekfüggő teljesen. Nekem a nagy majdnem 4 évesen ment ősszel oviba, ha rajta múlt volna, még mindig itthon lenne. Rendszeresen közli is, hogy itthon szeretne maradni, velem meg a tesójával. Őrajta már 1,5-2 évesen is látszott, hogy nem az a típusú gyerek, akinek jót tenne a korai intézményesítés. Nem tudom, hogy miért ügyesebb egy gyerek, aki bölcsis volt, mit tud?
A kisebbik gyerekemen már látszik, hogy ő 3 évesen imádni fogja az ovit, már 2 évesen próbál másokkal játszani, nyüzsög a tömegben.
Szóval szerintem 3 év, ez az időszak megismételhetetlen. De én nem unatkozom 5 éve egy percet sem. Kisvárosban, kertes házban lakunk, gyerekek állandóan a kertben, jövünk-megyünk, valami mindig történik.
Gyerekfüggő. A kisfiam 2.5 évesen igényelte a gyerektársaságot, így délelőttönként csanába jár. Mostmár elmúlt 3 éves, és szerintem most kész arra, hogy egész napos ovis legyen. És igen, a legtöbb anyuka nem a gyerek szocializációja miatt adja bölcsibe a pici gyereket, hanem maga miatt. Akinek kell a pénz, az patthelyzet, de sokan egyszerűen nem bírják orthon.
Ezen felesleges vitatkozni, de az teny, hogy 3 éves kor alatt nem jellemző, hogy a gyerekek egymással jtszanak.
Osztom az utolsó véleményét!
Aki csak az anyagiak miatt adja bölcsibe a gyerekét,annak alap esetben esze ágában nem lenne beadni.A többiek meg maguk miatt adják elsősorban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!