Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted meddig ideális...

Szerinted meddig ideális otthon maradni a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2014. jún. 29. 20:53
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
29%

Aki azt írja, hogy az első 3 évet semmi nem pótolja, azzal közlöm, hogy a többi 15-öt se! Meg az utána lévőket se!

Pont a múltkor gondolkodtam el a 6 és 4 éves gyermekeim mellett, hogy majdhogynem intézményben élik le az életüket, jóformán nem is magunknak szüljük őket. Reggel felkeltjük őket, beadjuk bölcsibe, oviba, suliba aztán du 4-5-től a miénk csak 3-4 órára.

Nálunk 2,5 éves volt a pici amikor elkezdte a bölcsit, a nagy 3 évesen ment oviba (otthon voltam a picivel). Viszont sokkal ügyesebb volt a pici 2,5 évesen mint a nagy az oviba. Nagy előnnyel indul az a kisgyerek oviba amelyik volt bölcsis! Ez tény!

2014. jún. 30. 00:37
 22/34 anonim ***** válasza:
57%
Családonként és gyerekenként eltérő,az első gyermekem születése előtt én is 3évre esküdtem,aztán lett egy extranyüzsgő,extraszociális gyerekem,aki igényelte a társaságot,20hósan kezdte a bölcsit.
2014. jún. 30. 08:16
 23/34 anonim ***** válasza:
89%

20! Naés? Nem Spanyolo-ban élek.

Gyerekfüggő teljesen. Nekem a nagy majdnem 4 évesen ment ősszel oviba, ha rajta múlt volna, még mindig itthon lenne. Rendszeresen közli is, hogy itthon szeretne maradni, velem meg a tesójával. Őrajta már 1,5-2 évesen is látszott, hogy nem az a típusú gyerek, akinek jót tenne a korai intézményesítés. Nem tudom, hogy miért ügyesebb egy gyerek, aki bölcsis volt, mit tud?

A kisebbik gyerekemen már látszik, hogy ő 3 évesen imádni fogja az ovit, már 2 évesen próbál másokkal játszani, nyüzsög a tömegben.

Szóval szerintem 3 év, ez az időszak megismételhetetlen. De én nem unatkozom 5 éve egy percet sem. Kisvárosban, kertes házban lakunk, gyerekek állandóan a kertben, jövünk-megyünk, valami mindig történik.

2014. jún. 30. 08:35
 24/34 anonim ***** válasza:
43%
Az én fiam 2 éves, most szokik be a családi napközibe. Ő biztos hogy igényli már a gyerektársaságot, látszik raja, hogy én már kevés vagyok neki. Ez azért egészen más, mint egy játszóház, baba-mama klub, aki azt hiszi ezek pótolhatják a közösséget, téved. Vannak persze visszahúzódó gyerekek, akik elvannak otthon akár 4-5 éves korukig is, na az én fiam nem ilyen. Nem dolgozni megyek egyébként vissza, hanem szakvizsgára tanulok, de senki elől nem vesszük el a helyet, úgyhogy nem nagyon érdekel más véleménye.
2014. jún. 30. 10:12
 25/34 anonim ***** válasza:
78%

Gyerekfüggő. A kisfiam 2.5 évesen igényelte a gyerektársaságot, így délelőttönként csanába jár. Mostmár elmúlt 3 éves, és szerintem most kész arra, hogy egész napos ovis legyen. És igen, a legtöbb anyuka nem a gyerek szocializációja miatt adja bölcsibe a pici gyereket, hanem maga miatt. Akinek kell a pénz, az patthelyzet, de sokan egyszerűen nem bírják orthon.

Ezen felesleges vitatkozni, de az teny, hogy 3 éves kor alatt nem jellemző, hogy a gyerekek egymással jtszanak.

2014. jún. 30. 10:16
 26/34 anonim ***** válasza:
Szerintem ez család- és gyerekfüggő.Mi lakásban élünk, nincs testvér, rokon gyerekek sem.A lányunk 20 hónapos kora óta csanába jár délelőttönként.Minden szdmpontból elégedettek vagyunk a választással.Míg ők játszótereznek, foglallozásokon vesznek részt, addig én elvégzek itthon egy csomó dolgot, a délutánt meg szabadon együtt töltjük
2014. jún. 30. 10:28
 27/34 anonim ***** válasza:
62%
Egészen más a heti x alkalommal félnapos csana, mint a H-P 8-16-ig bölcsi. Előbbire elhiszem hogy vannak gyerekek akiknek szükségük van akár már másfél éves kortól, utóbbit nem hiszem.
2014. jún. 30. 10:39
 28/34 anonim ***** válasza:
80%
én a saját gyerekeimből indulok ki- a saját tapasztalatom alapján írom, hogy szerintem a gyereknek 4éves korig lenne ideális otthon maradni az anyukájával, és utána mennie oviba.
2014. jún. 30. 14:12
 29/34 anonim ***** válasza:
78%
Nekem nem szimpatikus, hogy valaki egy év után bölcsibe adja a gyereket, meggyőzi magát, hogy ez a gyerek érdeke és éli az életét, mint ha mi sem történt volna. Egy gyerek 3-4 éves kora előtt nem szorul más gyerekek társaságára, egyszerűen az a korszak nem a társaságról és szocializációról szól. Akármilyen gyermekpszichológiával foglalkozó szakirodalmat nézünk, egy egy-két, de gyakran 3 éves gyereknek is lehet bőven korai az anyától való elszakadás, mások társasága, ráadásul egész napra. Ez nem a gyerek érdekeit szolgálja, hanem az anyáét. A kifogások pedig csak kifogások maradnak. A politika és más országok gyes-rendszere sem a gyerek jóllétéről szól, hanem az ország gazdaságáról. Ezt a kettőt nem kell keverni.
2014. jún. 30. 14:17
 30/34 anonim ***** válasza:

Osztom az utolsó véleményét!

Aki csak az anyagiak miatt adja bölcsibe a gyerekét,annak alap esetben esze ágában nem lenne beadni.A többiek meg maguk miatt adják elsősorban.

2014. jún. 30. 14:52
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!