Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerinted meddig ideális...

Szerinted meddig ideális otthon maradni a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2014. jún. 29. 20:53
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
24%
Szerintem meg a játszóház és társaik teljesen alkalmatlanok erre. Ott ugyan úgy ott az anyjuk, nem tanulják meg, hogy nem ők az egyetlenek a világon. A pedagógusok is azt mondják, hogy később gyakrabban van probléma a bölcsit kihagyó gyerekekkel mint azokkal akik járnak. Fiam 1,5 évesen ment bölcsibe én még félévet itthon voltam, de tudtam, hogy egy gyereknek erre szüksége van.
2014. jún. 29. 21:48
 12/34 anonim ***** válasza:
83%

OFF: utolsó, tök jó, hogy fél évvel előbb beadtad a gyereked, mint ahogy visszamentél melózni. barátnőm kisfiát az ilyenek miatt nem veszik fel, mert nincs hely..

ON: kinek mi az ideális. a lányom 3 éves koráig marad velem itthon. járunk játszóházba, gyerekek közé.

2014. jún. 29. 22:07
 13/34 anonim ***** válasza:
87%

A lányom 4 évesen ment oviba.

Annyira antiszociális és beilleszkedni képtelen volt, hogy egy nap nem volt olyan, hogy nem akart volna menni. Mindenki imádta, tökéletesen kommunikált felnőttel és gyerekkel, nem volt elnyomva és senkit nem nyomott el.

Egyesek szerint miért tragédia, hogy csóri gyerek nem jár közösségbe 1,5 éves korában? Nem igényli egy ekkora gyerek a többi gyerek társaságát. Ennyi idősen nem is együtt, hanem egymás mellett játszanak.

2014. jún. 29. 22:16
 14/34 anonim ***** válasza:
61%
Az én lányom is 3,5 évesen ment oviba és semmi probléma nem volt a beszokással .Többen írtátok, ohgy 1,5 évesen bölcsi, csak ez sok helyenen luxusnal száímt, mert ha van 15-20 km belül bölcsi, akkor a helyiek előnyt élveznek és csak azután jönnek a vidékiek.
2014. jún. 29. 22:27
 15/34 anonim ***** válasza:
76%

"Bölcsődében is jobban érzik magukat, mint otthon."

Eléggé sajnálom a gyerekedet, ha jobban érzi magát a bölcsiben, mint otthon.

2014. jún. 29. 22:29
 16/34 anonim ***** válasza:
72%

3 évig minimum. Azért 1 éves gyerek még nem bölcsiérett! Ez önámítás. Ebben a korban nem egymással játszanak, abból is látszik hogy ekkor még a gondozókhoz kötődnek és nem a csoporttársakhoz.

Kizárt dolog, hogy van olyan 1-2 éves gyerek aki jobban szeret a bölcsiben lenni mint otthon! Ha mégis, akkor valamit nem jól csinálnak a szülők.

2014. jún. 29. 22:36
 17/34 anonim ***** válasza:
84%

Én is a hosszabb ideig otthon maradóak pártján állok. Szerintem nem jó egy egy-másfél éves kisgyereknek, ha egy idegen neveli a saját anyja-apja helyett. A gyerekeknek nem adhat többet a saját családjánál semmi és senki más. Ha nem egyke gyerekről beszélünk, hanem egy 3-4 gyerekes családról, akkor meg pláne.

4 éves múlt a fiam, 2 a lányom, nyár végére várjuk a tesót. A gyerekek nem járnak bölcsibe-oviba, nem is tervezzük. Az is igaz, hogy mi nem négy fal között lakunk egy város közepén, hanem kint egy tanyán, rengeteg tennivaló és élmény közepén, az én véleményem szerint a gyerekeimnek azzal teszek a legjobbat, ha itthon lehetnek velem/velünk és megtanulhatnak minél többet a természetről, kint lehetnek egész nap, mozoghatnak, felfedezhetnek korlátlanul. Nem mondom, hogy sokat járnak társaságba, de pl a kicsi gond nélkül feloldóik két perc alatt idegen helyen, megy a többi gyerekkel játszani. Igyekszünk persze hasonló gondolkodású családokkal összejárni, amennyire a munkák engedik.

Összefoglalva, a kérdésre a válaszom: ameddig csak megteheti az anyuka. Egy gyerek esetében, ha vissza kell menni dolgozni, akkor nyilván a 3 év, több egymás után érkező gyerkőcnél meg még tovább, sulikezdésig. (halkan jegyzem meg, hogy számunkra az otthonoktatás a legszimpatikusabb választás 6 éves kor után, de azt hiszem, ez már végleg kicsapja itt a gyakorin a biztosítékot...) :)

2014. jún. 29. 22:40
 18/34 anonim ***** válasza:
85%

2 évesen került bölcsibe a lányom,akkor azt gondoltam az az ideális,könnyen beszokott,imádta,szeretett járni.Aztán egy betegség miatt jobbnak láttam kivenni,így már pár hónapja itthon van velem.Azt hittem majd megviseli,hogy hiányolni fogja a gondozókat,a pajtásait,de én lepődtem meg a legjobban,hogy nem.Teljesen jól el van,persze a társaságot pótolni kell,de nyilván sokkal kevesebbet van így gyerek társaságban.

Majd ősszel megy oviba,de szerintem még simán el lenne itthon velem 1-2 évig.

Így az események tükrében 3 évet mondok.Soha még egy gyerekem nem lesz böcsis,pedig meg voltunk elégedve a bölcsivel maximálisan,de semmi szükségük nincsen rá,csak kényszerből,anyagi okok miatt legyen egy gyerek bölcsis.

2014. jún. 29. 22:50
 19/34 anonim ***** válasza:
22%

Erősen kétlem, hogy elvette volna a fiam az ismerősöd elől a helyet, mivel magánbölcsibe jár.

Az, hogy kellet volna a bölcsibe, majd kamaszkorban jön ki nem most.

2014. jún. 29. 23:38
 20/34 anonim ***** válasza:
27%
Spanyolországban 16 hét (!!!) a gyes ... Ti meg fél éven vitatkoztok???
2014. jún. 30. 00:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!