Anyukák! Ti miért vágattátok le a hajatokat szülés után? Szinte mindenkin ezt látom.
Nemrég több kolléga/volt csoptárs is szült, mind-mind levágatták évekig növesztett hosszú hajukat kleopátrára, vagy még kisebbre.
Miért csinálják ezt a nők?
27N
nekem is sok ismerős levágatja... egy részük biztosan azért, mert valóban praktikusabb mint a hosszú haj. Én nem szeretem nőkön a rövid hajat, kevés nőnek áll jobban, mint a hosszú, és a hosszú szerintem szebb is, ugyan még kezdő kismama vagyok de nem tervezem levágatni.
Na meg vannak olyan típusok is, akik azt mondják fellengzősen: "majd ha kisbabád lesz neked se lesz időd ilyen gyermeteg dolgokkal foglalkozni mint a hajad". Hát, őket szívből sajnálom, hogy nincs heti kétszer fél órájuk hajat mosni :) szar életük lehet :)
Annyiból zavaró, hogy a baba előszeretettel kapaszkodik bele, de nekem ezt ragyogóan megoldja egy hajgumi. Mielőtt közelebb hajolok hozzá, összegumizom - mondjuk nyáron amúgy is, mert megsülnék.
Gondolom van, aki inkább levágatja emiatt.
hát igen, van néhány anya aki úgy tekint a gyerekvállalásra mint valami szent küldetésre, és onnantól hogy megszületik a gyerek, semmi másnak nem élnek, csak neki, megszabadulnak mindentől, ami rájuk nézve költséggel jár vagy időigényes, maguknak semmit, a babának mindent. Na nekik valóban nem jut idő a hajmosásra :)
De tisztelet a kivételnek, ezzel most nem bírálni akarom azokat, akik praktikumból vágatják le, sőt lehet valaki annyira igényes a hajára, hogy már inkább azért vágatja le, nehogy a gyerek kárt tegyen benne. Ezt is el tudom képzelni. Én azért meg hagyom hosszúnak, mert a férjemnek és nekem is így tetszik, és kell, hogy legyen egy szelet a mindennapokban magamnak és kettőnknek is :)
Én most vágattam le kleopátrára, mert hátközépig ért eddig a hajam, vékony vagyok és alacsony, nagyon gyerekes fejem volt tőle.:)
És erről jutott eszembe, hogy vajon ez egy jelkép, hogy valaki anya lett?:)) Egyébként a rövidebb hajat is tudja a gyerek ugyanúgy szaggatni, nem is értem, aki azért vágatja. És a rövid hajamat is mosni kell 3 naponta, mint a hosszút:)
nekem most valamivel rövidebb, mint régebben, most kb. 20 centis, régen fél méteres volt...nyilván a kettő között van különbség, megmosni ugyanannyi idő, kifésülni lényegesen gyorsabb...erre értettem hogy a rövidebb praktikusabb...
de nem hinném hogy ennek jelkép értékűnek kellene lenni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!