Akinek az első babája sokáig kelt annak hogyan alakult a második gyermekkel?
Az enyém a szoptatás végéig 18 hónapos koráig 2-3x kelt éjjelente.
Esélyes hogy a másodikkal is így lesz?
Van amit másképpen csináltatok a második gyereknél?Ha igen, mit?
Első lányom 15 hónapos koráig kelt, de csak 7 hónapos koráig szopott éjszaka, ő magától elhagyta, szóval nem éhség miatt kelt, csak úgy. Katasztrófa időszak volt, alkalmanként 8-15x kelt éjszaka, aztán mintha elvágátk volna, elkezdte átaludni az éjszakákat 15 hónapos korától.
Második lányom, szintán anyatejes volt, az első 2 hétben 1x kelt enni 4-fél5 között hajnalban (este 9 kor tettük le aludni), majd ezt is elhagyta, először 6-kor kezdett ébredni, majd fél8-8 körülre tolta ki. Szóval ő meg gyakorlatilag azonnal végigaludta az éjszakákat.
Két gyerekem van,első lány 6 hetesen már átaludta éjszakát,viszont ha ébredt nem volt visszaaltatható egykönnyen,fiam most 7,5 hónapos még mindig kel éjjel,viszont azonnal visszaalszik.
lányom nehezen fogzott,egy éves korára jött ki első kettő,most van már 5 és észre se vesszük őket...
elsőnél segítséggel aludt most egyedül alszik el bármilyen körülmény között,lányom 4 hósan elfogadta a gyümit fiam most 6,5 hósan viszont egy hónap alatt 3 evést kiváltottunk,másodiknál lazább vagyok,de hagytam alváskor elején nyüglődni,nem kapkodtam fel
Az én fiam 1 éves koráig szopizott, éjjelente 2-3szor kelt fel, de csak ivás miatt vagy megnyugtatás végett kellett neki a cici. Én nem hagytam sírni, mert úgy gondolom, hogy ha én felkelek éjszaka és szomjas vagyok, vagy csak rosszat álmodtam, akkor én is megtehetem, hogy iszom egy kortyot vagy megyek egy kört a lakásban, akkor a gyerekemnek aki csak tőlem függ, miért ne segítsek, ha valamire szüksége van. És amúgy is olyan gyorsan elrepül az az idő amikor szüksége van a gyerkőcnek ránk! :) A fiam most 10 éves elmúlt és önálló mindenben, ha felkel nem nyavajog, hanem kimegy inni, stb. Most várom a második babánkat és alig várom, hogy Őt is "elronthassam" ugyanígy :)
Szóval kitartás, nem tart sokáig! :)
köszönöm a válaszokat!
nekem nem kell már a kisfiam, mert már abbahagytuk a szopizást, szépen alszik, csak akkor kel fel ha jön a foga, de akkor is inkább csak álmában nyöszörög stb. tehát már túl vagyunk rajta nem ezért kérdeztem. csak kiváncsi voltam kinek hogy alakult a másodikkal ugyanis szeretnánk kistesót. az én fiam is egy sugárzó kisgyerek, nagyon ügyes, kiegyensúlyozott kisgyerek, biztos vagyok benne hogy ehhez hozzájárultam én is az éjszakai gondoskodással :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!