Otthon mit segítesz?
A külön mosásról én is szívesen olvasnék bővebben. :)
Egyébként a férjem nagyon sokat dolgozott, amikor a kisfiunk csecsemő, kisbaba volt. Reggel elment 9-kor és éjfélre, vagy még később jött haza. Mindezt heti 5-ször.
De a szabadnapjain kivette a részét a baba körüli teendőkből. Soha nem kérte, örömmel tette. Neki ez volt a kikapcsolódás. Most, hogy viszonylag normális időbeosztásban dolgozik (délután 2-kor megy és éjfél után jön), többet segít itthon. Nincs kifejezetten olyan feladat, ami az övé lenne, de ha kell elmosogat, elindít egy mosást, esetleg kivasalja az ingét. Sokat játszik a kisfiunkkal. Én elégedett vagyok így és ő sem panaszkodik. Nem az a fajta férfi, aki kényszerből megtenne bármit is. :) Szóval szívesen segít.
én vagyok a külön mosó :D
férjem piszkos munkát végez, mi a gyerekkel nem leszünk feketék estére. ezért lett a külön mosás, most már a hétvégi ruháit is külön mossa... :)
Egyedül láttam el a babám és a háztartást, férjem elmehetett a haverjaival, ha ahhoz volt kedve, sosem kelt a kicsihez és így is lelépett.
Nehogy azt hidd, hogy csak azok a pasik lépnek le, akiket "rabszolgaként" dogloztatnak otthon is, ez sajnos nem csak attól függ.
Én úgy gondolom, hogy egy normális férjet erre nem kell kényszeríteni, mert magától megcsinálja. Együtt vállaltuk a gyereket, nem úgy, hogy én majd mindent megcsinálok, ő meg éli tovább a saját kis életét, mert nehogy el legyen nyomva. A gyerekkel sok minden megváltozik, ezt a férfiaknak is tudomásul kell venni. Nehogy már az legyen, hogy a nő gürizik otthon (mert az nem munka, hogy mindent megcsinálsz és még mellette a gyerekkel is foglalkozol?), a férj meg hazaállít, és elvárja, hogy legyen vacsora, aztán beesik a tévé elé.
Kövezzetek meg, de én igenis elvárom (szerencsére nem kell, mert eszébe sem jutna nem segíteni), hogy kivegye a részét, mert a gyerekkel is sokszor van olyan fárasztó otthon lenni, mint elmenni és beülni egy irodába. Persze, elhiszem, hogy vannak, akik nehezebb munkát végeznek, de az én férjem nem kamiont vezet.
Igen, ő is kelt éjszaka, sőt jó ideje csak ő kel. Nem azért, mert én lusta vagyok, hanem mert ő felugrik, visszanyomja a fiunk szájába a cumit, és már alszik is tovább, míg nekem utána egy óráig tart visszaaludni.
Reggel ő foglalkozik a gyerekkel, amíg el nem megy 7 körül, aztán utána az enyémek a feladatok. Este megint cserélünk, ő a gyerekkel van, én rendbe rakom a konyhát, összekészítem a másnapi ruhákat, rendet rakok. Ő meg megeteti a gyereket, fürdésnél ő van vele, de már én szoktam megtörölni, felöltöztetni, aztán ő viszi lefektetni, ami kb 10 perc, mert rögtön elalszik.
Mi előtte is megosztottuk a feladatokat, és most is, mert nekünk így normális. Amikor nagy ritkán ő van itthon a fiunkkal egész nap egyedül, észreveszi, hogy egyáltalán nem olyan láblógatás, mint sokan gondolják.
Nem érdemes általánosítani, nem mindenhol ugyanaz a helyzet, nem mindenki ugyanúgy áll hozzá. Attól, hogy a férjem tud főzni és el tudja indítani a mosógépet, nincs megfosztva a férfiasságától. Ezt csak azok találják ki, akik nem is akarnak semmit megcsinálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!