Otthon mit segítesz?
Megmondom őszintén, én sem értem azokat az anyukákat, akik elvárják, hogy apuka is felkeljen éjszaka a gyerekhez.
Hiszen anyuka nappal le tud pihenni, ha a kicsi alszik, de az apának a munkahelyén is helyt kell állnia!
Az én férjem is sokat segített az első időkben, de eszembe nem jutott felkelteni éjszaka (kelt magától, ha nagy műsort csapott a babó :))
Szia. Nekünk is van egy 8 hónapos. A férjem szokott segítteni de nem várom el tőle. Ő fuvarozik van hogy hajnalban elmegy és csak este ér haza. Akkor én nem várom el hogy etesse vagy fürdesse. De szívesen megcsinálja.
Nekünk ez a dolgunk azt vállaltuk hogy nekünk ez lessz a feladatunk, persze az apának is dolga mert ő is vállalta de nem ugyan az a feladata mint az anyának. Nem tudom az a nő mit szólna ha 8-10 órát kéne dolgoznia de még otthol is etessen, fürdessen, altasson....
Ha nagyon kimerültem a héten hétvégén a párom átveszi pár órára a feladatokat amíg pihenek....
Nem várom el a férjemtől, hogy segítsen, ennek ellenére nap, mint nap megteszi és én ezért roppant hálás vagyok neki. Azt mondja, neki ez nem munka, hanem kikapcsolódás, hiszen olyan keveset van a lányával.
Reggel 8-kor megy el itthonról, és este 6-kor ér haza. Reggel ő pelenkázza a kicsit, amíg én reggelit készítek, este pedig ő fürdet és vacsoráztat. Ezek nem olyan hatalmas segítségek, de nekem nagyon jól jönnek, hiszen este így van időm nyugisan elmosogatni, felmosni a lakást, kiszellőztetni, megágyazni.
Ha semmiben nem segíteni, azt is megérteném, de lehet, hogy valahol mélyen kicsit rosszulesne.
Szerintem is ugyan annyi a dolga az apanak egy ujszulottel mint az anyanak,persze ha mindketten dolgoznak.Nalunk ez a felallas,sot en heti szinten magasabb oraszamban dolgozok mint a ferjem.
Az elso babankkal is mindent felvaltva csinaltunk,az ejszakai kelestol kezdve az etetesig,pelenkazasig.
Most varjuk a masodik babankat,szules utan jovok vissza dolgozni,igy semmi nem valtozik.
Semmire nem kell kernem,mindent magatol csinal,egy ultrahangot sem hagyna ki.Tegnap pl szabadnapja volt,en viszont a heten minden nap dolgozok,igy szepen kitakaritott,mosott,elmosogatott magatol.
Hogy miert van ennyi egyedulallo no nem ezzel magyaraznam,mi 10 eve vagyunk hazasok,nagyon szeretjuk egymast es meg mindig kez a kezben setalunk az utcan:)
nálunk fel van osztva, én főzök, magamra és a gyerekre mosok, és persze én maradok itthon ha beteg, én megyek érte minden nap, utána még csavargunk, férjem csak 7körül jön.
ő magára mos és ő takarít! (remélem senki nem kapott infarktust :D)
úgy néz ki az esténk, hogy általában mi 6körül érünk haza, én nekiállok főzni, gyerekkel játszom, közben apa is hazajön, ő meg nekiáll pakolni, persze én meg közben elmosogatok, szóval nem csak az övé a takarítás, de szívesen megcsinálja, én meg nyugiban le tudom fürdetni a gyereket, megterítek közben, stb...
most, hogy dög meleg van, 5ig itthon heverészünk a gyerekkel, én semmit nem csinálok itthon addig :) mert nekem is jár, nem vagyok robot, hogy 8 óra mellé mellett még mindent megcsináljak, legyen jól nevelt gyerek, akivel persze eleget van foglalkozva, és persze élére állítva minden itthon...
apa meg hazajön és leül sörrel a kezében tv-zni? :)
szép kis élet, de szerencsére férjem soha nem várta el, hogy mindent egyedül intézzek, ő ajánlotta fel a takarítást is, mert én meg szívesen dolgozom, így teljes az életem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!