Hajszőkítés/festés otthon! Segítesz? Mit vegyek? Help: )
Fekete hajam van, szeretnék bele egy szines tincset( vörös vagy lila nem döntöttem még el:) ) Mit kell vennem mielőtt befesteném? mert ugye ha feketét kenem be rögtön akkor nem fog látszani semmise :D
Kérlek segítsetek :)
17L
muszáj otthon?:) Fodrász kilőve? Egyszerűbb lenne:)
De amúgy ha bemész egy fodrászkellékeshez akkor ő segíteni fog neked,BES hajfestékből és színezőkből sok ilyen árnyalat van! persze le kell szívatni de majd ajánlani fog hozzá oxit meg port!
Teljesen egyetértek az otthoni próbálkozásokkal, ugyanis nekem is voltak ilyen hóbortjaim, hogy színes tincset akartam. A fodrász készségesen teljesíteni próbálta a kívánságom, amihez háromszoros szőkítés kellett. Mondanom sem kell, otthon azzal szembesültem, hogy a tincs a kezemben maradt.. Ami azért is furcsa, mert a "mediterrán típus" közé tartozom, aminek bizony a bitang erős, iszonyat vastagszálú hajam köszönhetem.
Ott és akkor eldöntöttem, hogy a fodrásznak búcsút mondok, és a magam fodrásza leszek. Először a palette xxl-lel szőkítgettem magam, ami ma már nem kapható sajnos. De tavaly is megtetszett a színes haj, és a (ugyancsak fekete) hajam nekiálltam szőkíteni kallos szőkítőporral, és kallos 12%-os oxival. Ez azért volt jó, mert százforintos boltban szereztem be mindezt, mondanom sem kell, kb. négyszáz forintból megúsztam. Azt szépen pépesre összekevertem, rákentem a (száraz) hajtincsre, majd becsomagoltam alufóliával. Azért ajánlom a 12-es oxit, mert az a legerősebb, de fekete a hajad, és időközben úgyis lehet kukkolni, hogy mennyire szívta le. Amikor úgy érzed, megfelelő a szín, szépen mosd le, ápold balzsammal, és nem túl forró levegővel szárítsd meg. Pihentesd egy napig, de mindenesetre pár óráig, és kenheted rá a színezőt, amit fodrászkellékesben találsz, de netről rendelve talán gazdaságosabb.
Egyébként az egyik barátnőmre is pont most jött a "feketéből színes" mánia, én segítettem neki, és probléma nélkül gyönyörű pink lett a haja.
Ha bármi további kérdésed van, írj privátot, nagyon szívesen segítek, ugyanis ennek vannak árny oldalai is. Nagyon ki kell tapasztalni a hajad tűrőképességét.
Annak idején, mikor kék voltam, több soron szőkítgettem ezzel a módszerrel a lenövést, vasaltam a hajam, és semmi problémám nem volt. De tényleg vigyázni kell.
Ki kell szőkíteni előtte. Fekete hajat elég nehéz, de mivel te vörösre/lilára akarod kenni utána így nem olyan gáz hogy narancssárga lesz a szőkítőtől.
Ha természetes fekete a hajad akkor 9%-os oxit használj, Ha festett akkor lehet hogy még a 12%-os sem szedi le rendesen.
Utána a festékhez már csak nagyon gyenge oxi kell, mert csak színezel. Talán jobban járnál egy fizikai színezővel mint a Directions, Manic panic, Crazy color, Movie colors hasonlók.
nem szeretem a fodrászt mind1 mennyinél voltam mindegyik elrontotta a hajam... (mind1 miről volt szó!)
igen természetes fekete hajam van:D
akkor összefoglalom ... kell szőkítőpor + 9 vagy 12% oxi=pépesre keverem-> haj beken-> fólia->vár->vár->mos szárít (balzsam) -> vár egy kicsit (pár óra vagy nap) szinező és ennyi?:D
amúgy én is a százasra gondoltam pont nézegettem hogy mik vannak ... és árarányban nagyon jó:D mostmár csak azt kell eldöntenem h lila/vörös legyen -e ^^'
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!