Kérdésem, hogy fekete műanyag lökhárítómat szeretném felújítani, lefesteni, mivel lehet alaposan megtisztítani? Szabad ég alatt csinálnám, sajnos nincs semmi fedett hely ahova beállnék. Valahol olvastam, hogy alkohollal kell megtisztítani, igaz ez? Jó-e a jégoldó erre a célra, az is alkoholos.
Házilag? Lehet, hogy hamar lepattogzik a festék, és eléggé csúnya lesz.
2012. márc. 21. 11:39
2/14 anonim válasza:
Inkább valami erősebb oldószert használj, pl nitrohígítót.
Van kimondottan lökhárítóra (műanyagra) való spray, azt használd, szépen fel lehet vele újítani.
2012. márc. 21. 11:40
3/14 anonim válasza:
Ha van otthon szilikonod akkor tisztítsd azzal ha nincs akkor gépzsír utána ronggyal fényesítsd. Erre azért van szükség mert a műanyag tud mozogni és amúgy a festék lepattog. De így meg folyamatosan a lökhárítóval tud mozogni.
2012. márc. 21. 11:51
4/14 anonim válasza:
Szedd le a lökösöket ,és vidd be egy fedett helyre! Ha nincs festve a lökös akkor csak lemosod rendesen,leszárítod majd át törlöd nitro hígítóval, ha minőségi munkát akarsz akkor lefújod műanyag alapozóval,majd le szorógitteled 3-5 rétegben. Azt megcsiszolod 400-as vízpapírral (igen víz kell hozzá) ,majd átfinomítod 600-assal. Ezután a felületet lemosod TISZTA vízzel ,leszárítod,majd át törlöd puha tiszta ronggyal. Ha nagyon jót akarsz,akkor veszel szilikonmentesítőt és azzal is áttörlöd. Ezután felfújod az általad kiválasztott festéket (nem tom milyet akarsz fényes,selyem ,matt fekete , vagy színre fújni) . Ha kell segítség írj ide,és válaszolok!
2012. márc. 21. 11:52
5/14 anonim válasza:
A szilikonos majmot ne vedd túl komolyan. :))
2012. márc. 21. 12:03
6/14 anonim válasza:
^#4
Az általad leírt eljárás színrefújáshoz tökéletes (bár 5 sor szórógittet akkor se szoktak aláfújni), lökhárítóspray alá nem kell.
2012. márc. 21. 12:08
7/14 anonim válasza:
turorudinak igaza van,ha szilikonozod,azzal csak jobban beleragad a kosz...gépzsír... persze...
2012. márc. 21. 12:09
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, akkor úgy néz ki le kell szedjem, pedig nem akartam :)
2012. márc. 21. 13:18
9/14 anonim válasza:
Rudi,nem tudom milyen lökhárítóról beszélünk...csináltam már párat,hidd el valahol kevés volt 7 réteg is! Általában 3 rétegben szoktam csinálni...de hát...kivétel erősíti a szabályt.
2012. márc. 21. 14:36
10/14 anonim válasza:
Szerintem a rücskös, fekete műanyag lökhárítóról van szó, mint ami a régi Swifteken vagy F Astrákon van.
A több soros alapozás, szórógittelés + csiszolás azért sem jó oda, mert kitölti a rücsköket, sima lesz.
Ilyenre gondoltam, létezik feketében, sötét és világosszürkében. Használtam többször is hasonlót, csak tisztítva, zsírtalanítva lett a felület, szép, foltmentes, műanyaghatású, és tartós. Bár nem olcsó, de mivel más anyag nem kell alá, megéri.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!