Mitől ilyen izgága, frusztrált, ingerlékeny a 7 hónapos kisfiam? Volt valakinek így? Ez temperamentum vagy valami gond van? Van ennyi idősen hiperaktiv baba?
Szia,
hát 7 hónaposan nem is kell tőle többet várni- koncentrált figyelem?? :) Ne viccelj, a 6-7 éveseknél kell 30-40 percet tudni megülni és hol van az még :)
Befolyásolhatják frontok, a napirend is, de bizony előfordul, hogy a te babád ilyen örökmozgó típus- ha egészséges, jól fejlődik, az orvos szerint is minden rendben, akkor neked "ezt dobta a gép", ilyen természetű.
Kicsit fog ez szerintem csökkenni, ha majd elkezd mozogni, illetve ebben a 7-8 hós életkorban nálunk is volt egy nagyobb hullám, amikor nagyon sírt, ha csak 1 percre is a látóterén kívül kerültem- olvass utána, ez is életkori sajátosság (...és igen- ilyenkor résnyire nyitott ajtónál pisiltem egy darabig és onnan kukuccsoltam meg énekelgettem közben:)
Az ilyen életkorú babáknak NEM kell, hogy legyen akár negyed óráig is figyelme: az a normális, ha valami felkelti egyáltalán a figyelmét, elnézegetni, eltapogatja 5 percig- amit te vársz el, az majd csak később lesz.
Türelem :)
Köszönöm a választ! Igazából nem ilyen miatt vagyok elégedetlen, hanem például:
- nem kötik le a játékok, van, hogy fél percenként újat teszek elé
- nem tud 2-3 mp-nél tovább egy dologra (tárgyra, emberre) figyelni, csak nagyon ritkán
- ezekben az esetekben ingerlékeny, sírós hangokat hallat, jár keze lába
- ébrenlétek 70-80% ban ilyen, nem csak a hisztisek napokon
Az én lányom is ezt csinálta ennyi idősen. Most 14 hónapos és utál egyedül lenni. Hiába tud már járni mindig keresi a társaságomat, nem nagyon hagy egyedül, inkább jön utánam.
Akkor lett egy kicsit jobb, amikor 9 és fél hónaposan elkezdett mászni.
Ne várd el tőle hogy 3 percnél tovább el legyen magában, mert nem lesz így. A lányom is hamar megun mindent.
Ő ráadásul még nagyon rossza alvó is.
Ilyen gyerek. Vannak ilyenek, nem minden baba eszik, iszik, s játszik!
A fiam 11 hónapos, semmi játék nem köti le 1 percnél tovább, egyésu nap jön megy, egyik szobából a lakásba... Ha alszik akkor va csak nyugton. Ez normális!
Az meg hogy sokat nyíg, nyafog, sírdogál, hát ez van, ilyen jutott neked:)
Nagyon sok ilyen baba van! Nem minden olyan mint a filmekben!
Hagyni kell néha kicsit sírni, hisztizni, hogy szokja nem mindig az van amit akar, neked is kell néha ezt azt csinálni! Addig tedd le hasra, had erősödjön, s csináld a dolgod!
Köszönöm a választ!
"Az meg hogy sokat nyíg, nyafog, sírdogál, hát ez van, ilyen jutott neked:) "
Igazából ezért aggódom, hogy mi lehet ami miatt ilyen. Kívülről elég könnyű ezt rámondani, hogy ilyen hangos, keserves baba jutott nekem. Benne lenni, már nem ilyen vidám dolog.
Akkor lennék a legnyugodtabb, ha lenne egy jövőbe látó gömböm és azt látnám, hogy egészséges, értelmes.
Ezért is ha valakinek volt ilyen kicsinek a babája, később milyen lett?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!