Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mikortól hagytátok a...

Ti mikortól hagytátok a gyereket egyedül, felügyelet és járóka nélkül játszani?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos, de egy másodpercre nem merem magára hagyni ha nincs a járókában vagy a kiságyban. Viszont mástól meg hallom, hogy ilyen korú gyereke bent teszi a dolgát a szobában aután amikor úgy gondolja kibandukol anyukához a konyhába. Én vagyok túl parás? Állandóan attól félek hogy felmászik valahova aztán leesik ga nem vagyok ott, beveri a fejét a radiátorba, stb. Túlzásba viszem az aggòdást?
2014. máj. 27. 17:43
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
45%

16-osnak

A felügyelet nélkül hagyás, itt nem azt jelenti, hogy leteszem a gyereket, azt átmegyek a szomszédba teázni.

Kedves utolsó!

Semmilyen baba/kisgyerek mellől nem ajánlatos akár a szemetet levinni!El is mondom h miért.Mert hiába nem mozog még annyira pl egy 6 hónapos baba, de miközben a szülő elhagyja a lakást, és valami baja lesz (kitöri a lépcsőn a nyakát, betörő leüti/leszúrja,rosszul lesz..stb) a gyerekkel mi lesz a lakásban??Ordít amíg rá nem törik az ajtót??

Nem...boltba se ugrunk el, hiába alszik a gyerek..ugyan ezen okokból, csak még kiegészíteném azzal, hogy ebben az esetben még egy autó is elütheti az embert..

2014. máj. 28. 02:45
 22/30 anonim ***** válasza:
30%
Na utolós jól lelettél pontozva, pedig amit írsz én is nagyon egyetértek vele.
2014. máj. 28. 09:38
 23/30 anonim ***** válasza:
30%

Nem baj!Már megszoktam! :)

A nulla pontos! :D

2014. máj. 28. 10:07
 24/30 anonim ***** válasza:
73%

hm,nekünk nem volt nagynál se meg most se járókánk,földön,szőnyeg azon pléd :-)

amikor már kúszott mászott bababiztossá tettük a helyiségeket,néha ránéztem ha akart kijött utánam és azokat a helyiségeket ami olyan volt becsuktam.most a pici 8 hónapos lesz gurulva közlekedik,nem őrzöm kb 4 hós kora óta lent van,ha megunja beteszem kiságyba vagy pihenősékbe,ritkán etetőszékbe,babakocsiba.van hogy vele vagyok vagy nővére ott van van hogy viszem magammal konyhába. 5 éves és 8 hós anyuka

2014. máj. 28. 11:10
 25/30 anonim ***** válasza:
32%
21-es, akkor ha a kertes házatok emeletes, akkor se fel, se le ne menj, ha a gyerek a másik szinten van, mert mi van, ha leesel, mikor wc-re mégy, mi lesz a gyerekkel? De magaddal se vidd, mert mi van, ha vele együtt esel le? A legjobb az, ha az alsó szintre cuccoltok még mielőtt teherbe esel, mert hát terhesen is lépcsőzni, az is veszélyes ám... Az ajtókat is szereltesd le, mert mi van, ha bemégy mondjuk a kamrába egy kiló cukorért és a huzat rádcsapja és beszorulsz? De a postáshoz se menj ki a kiskapuig, mert amíg átveszed a levelet/csomagot, mi van, ha rádesik egy cserép? Azért túlzásokba ne essél már. Kakálni se menj el, mert mi van, ha addig történik valami, amíg ott ülsz? Sőt zenét se kapcsolj, mert a végén nem hallod meg, ha kigyulladt a tévé míg berakod a mosást... stb.
2014. máj. 28. 17:33
 26/30 anonim ***** válasza:
37%
Amúgy ott se kell hagyni a gyereket, mert lehet félrenyelsz egy meggymagot, vagy strokeot vagy infarktust kapsz miközben ülsz a kisággyal szemben és figyeled, nehogy baja legyen.
2014. máj. 28. 17:35
 27/30 anonim ***** válasza:
76%
Nekem ugyanezek jutottak eszembe Utolsó, csak lusta voltam leírni. Köszi, hogy megtetted helyettem is.
2014. máj. 28. 17:35
 28/30 anonim ***** válasza:

Gratulálok a primitív gondolkozásodhoz.

A kérdést töröltem a válaszolt kérdéseim közül..egyszerűen felesleges ilyen nagy tudású emberekkel társalogni..

2014. máj. 28. 23:00
 29/30 mi a fene ***** válasza:
15 hónapos gyerek nem olyan nagy még, hogy néha ne lehetne a járókában, nálunk 18 hónapos korig üzemelt, de mindig csak a konyhában -ott volt helye- és néha kimondottan jót játszott benne. A szobában a szőnyegen kúszott-mászott, úgy kell kialakítani ha lehet, hogy ne érhesse baj. Beszélni hozzá folyamatosan, esetlen egy extrém helyzetet kipróbálni vele, hogy igy jársz, ha ide, vagy oda felmászol. meg fogja érteni, egyébként mire felnő éri egypár baleset, amit úgyse tudunk kivédeni.
2014. júl. 18. 14:51
 30/30 anonim ***** válasza:
De buta emberek vannak...olyanról még nem hallottál , h. bababiztonságos helység?Ha a kanapéról akar leugrálni , miért nem raksz köré párnát , had huppanjon arra , még élvezni is fogja amellett , h. baja sem esik...konektorokra , sarkokra , élekre is lehet venni védőcuccokat...másrészt lehet venni valami karámféleséget , ami nagyobb mint egy kiságy vagy egy járóka ...te alakítod ki akkorára amekkora csak elfér a lakásban...ott van helye játszani meg szaladgálni , már ha elég tágas...és mégsem lesz baja...amúgy arról nem hallottatok , h. egy anyuka nagyobbik fiának az autóját elvette a kisebbik tesó és másodperceken belül a torkán akadt az egyik kereke még mielőtt az anyuka eltudta volna tőle kobozni és megfulladt szegény...?szörnyű , de ez is szinte kikerülhetetlen...ő nem a kisebbiknek vette , mert tudta , h. neki még veszélyes nyílván a nagyobbik fiának akart örömet szerezni, viszont arról sem tehetett , h. kierőszakolta a nagyobbiktól és betuszkolta pillanatok alatt a szájába...Ha ott van is vele valaki napi 24 órában akkor is megtörténhet a baj...szerintem legjobb megoldás , h. ha a lehető legbiztonságosabb környezetben hagyjuk egyedül játszani a gyereket...mondjuk hiába ez adott nálunk még így is néha kúszás közben beveri a fejét...mert háth ugye még csak fejnehéz...:Dkikerülhetetlen...azért ugye még , ha az ember az ajtóba is magával viszi a gyereket ha csengetnek tök oké...na de nagywécéshez ...az már...húzós...
2014. aug. 6. 14:27
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!