Hány éves kor után hagytátok egyedül otthon a gyereketeket a lakásban? Felügyelet nélkül?
Mióta egyedül járok haza. Ez 4. osztálytól van kb. Soha nem féltem még, volt, hogy egész éjjel egyedül voltam nemrég.
15/L
Én egyke vagyok, nagyon sokat vagyok egyedül itthon,van,hogy több napra is (16 éves,lány vagyok) Legelőször 7 évesen hagytak otthon,mikor elsős voltam. Fél órára, amíg elmentek a Pennybe..panelban laktunk a Penny a túloldalon volt. Bezártak ügye mondták,hogy senkinek nem nyithatok ajtót stb. meg szóltak a szomszéd néninek is(én ezt nem tudtam) meg ott volt a telefon is,ha bármi baj lett volna.
Emlékszem,hogy apa letesztelt,hogy kinyitom-e az ajtót.. kopogott az ajtón. Én nagyon megijedtem és szaladtam a székért és húztam az ajtóhoz kíváncsian,hogy kiaz..apa meg kitakarta a kukucskálót az ujjával :D Kérdeztem,hogy "kiiaaaz?" és végül megadtam magam is kinyitottam,nagyon szégyeltem magam,hogy mikor láttam,hogy apáék ott állnak én meg elbuktam:D Aztán soha nem nyitottam ki ha kopoktak :D
Olyan 3.koromban pedig már 1-2 órára is otthonhagytak és így fokozatosan, de nyugid gyerek voltam ha egyedül voltam otthon, zenét hallgattam,babáztam,tvztem sőt akkor még tanultam is:)
Köszi a válaszokat!
És van valami szabály erre? Elveszik a gyereket az illetőtől, ha otthon hagyja a 12éves megbízható gyerekét?
12 éves gyereket már simán otthon lehet hagyni.
Gondolom, nem napokra szeretnéd otthagyni, hanem pár órára.
Angliában pl 10 éves korig büntetik, ha felnőtt felügyelet nélkül hagyják a gyereket, a fölött már ott lehet hagyni egyedül. Itthon nem tudok ilyen törvényről.
Nem, dehogy :) Bár attól is függ mennyi időre hagynád egyedül, a lényeg,hogy ne egy teljes hétre :)
Egyébként engem 5 éves koromban rövidebb időre (fél- 1,5 óra) már otthon hagytak, akár párhónapos tesómmal is.
A szabály annyitól függ,hogy mennyire felelősségteljes a gyerek :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!