Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hány éves kor után hagytátok...

Hány éves kor után hagytátok egyedül otthon a gyereketeket a lakásban? Felügyelet nélkül?

Figyelt kérdés
2013. márc. 17. 17:15
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Engem 6 évesen hagytak először egyedül az 1 éves húgommal. Ikerházban, tanyán laktunk. Megjegyzem én nagyon felelősségteljes gyerek voltam, kis felnőtt ha mondhatni így. Én a gyerekemet nem hagynám ennyi idősen egyedül, mert közel nem lehet ennyire bízni benne.

De rendszeresen 11 évesen lettem egyedül hagyva nyári szünetben,amikor anyukámnak dolgoznia kellett. De én akkor már feltakarítottam a házat, egyszerű kajákat megfőztem. De ezt csak szorgalomból, mert anyu előfizetett ebédre és eljártam érte. Reggel elmentem a kenyérért a boltba. Soha nem volt semmi olyan dolog ami megingathatta őket abban, hogy nem hagyhatnak egyedül.Jobban vigyáztam a tesómra , mint sok szülő a gyerekére.

De ez teljesen gyerekfüggő!!!

2013. márc. 17. 18:13
 12/21 A kérdező kommentje:
Akkor sem büntetik, ha nem a szülőjével, hanem a gyámjával lakik? Éjjeli ellenőrzés előfordulhat a gyámhatóság részéről?
2013. márc. 17. 18:14
 13/21 anonim ***** válasza:
12 évest egyedül hagyni, ezt biztos nem büntetik. 12 évesen engem már éjszakára is hagytak egyedül, de hamar megtanultam az önállóságot.
2013. márc. 17. 18:48
 14/21 anonim ***** válasza:
engem már 6 évesen,nagyon megbízható voltam
2013. márc. 17. 20:19
 15/21 anonim ***** válasza:

A kukucskálós vagyok:) 12 évesen már engem is hagytak éjszakára egyedül, vagyis olyan 4-5-6 fele értek csak haza.Ahogy éreztem,hogy mindjárt elalszok beszéltem még anyával aztánmire felkeltem már anya hozta be a kis kakaómat :D

Szerintem 12 évesen már otthon lehet hagyni..persze nem ismerem a gyereket. Van olyan 16 éves osztálytársam akit én nem mernék otthon hagyni egyedül,mert szegényke elég kis esetlen.. szerintem ha kigyulladna a ház simán végignézné,hogy leég.

2013. márc. 17. 20:25
 16/21 anonim ***** válasza:

Olyan 7-8 évesen hagytak először egyedül otthon a 3-4 éves öcsémmel.

L

2013. márc. 17. 21:55
 17/21 anonim ***** válasza:
13 évesen maradt otthon először egyedül a nagyobbik lányom, akkor is csak pár órára. (Megjegyzem, alig várta már :)
2013. márc. 17. 23:18
 18/21 anonim ***** válasza:
Az iskolában negyedik osztály az utolsó, ahol napközi van, a gyermekapolasinal táppénz pedig 12 eves korig jár a szülőnek. Ezek alapján 12 eves kortól mar egyedül lehet hagyni hivatalosan is a gyereket. Ettől függetlenül ha baja esik, a szülőt hurcolják meg, pláne ha 14 év alatti....
2013. márc. 18. 06:27
 19/21 anonim ***** válasza:
En nagyon feltem amikor eloszor egyedul otthohagytak.De a tesom jobban birta mint én.De megszoktaamm...
2013. ápr. 23. 20:41
 20/21 anonim ***** válasza:
Én óvodás voltam, amikor először otthon maradtam egyedül. Emlékszem, beteg voltam, fel voltam fázva, és egy tigrisekről szóló természetfilmet néztem a tv-ben, kezemben az egyik műanyag tigrisemmel. Egyébként meg eljátszogattam a játékokkal, rajzolgattam, mesekönyvet lapozgattam, ilyesmi. A későbbiekben is sokat voltam otthon egyedül. Egyszer volt olyan, hogy nagyon ugatott a kutya, tehát jött valaki, és kimentem megnézni, ki az. Két rendőr jött, valakit kerestek, kérdezték, hogy itthon vannak-e a szüleim (mármint nem őket keresték). Utána ezt elmeséltem anyuméknak, mikor hazaértek, és jól lecsesztek, hogy miért mentem ki, még az a szerencse, hogy rendőrök voltak, és ha c***nyok lettek volna?
2014. dec. 12. 12:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!