Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ti mikortól hagytátok a...

Ti mikortól hagytátok a gyereket egyedül, felügyelet és járóka nélkül játszani?

Figyelt kérdés
Kisfiam 15 hónapos, de egy másodpercre nem merem magára hagyni ha nincs a járókában vagy a kiságyban. Viszont mástól meg hallom, hogy ilyen korú gyereke bent teszi a dolgát a szobában aután amikor úgy gondolja kibandukol anyukához a konyhába. Én vagyok túl parás? Állandóan attól félek hogy felmászik valahova aztán leesik ga nem vagyok ott, beveri a fejét a radiátorba, stb. Túlzásba viszem az aggòdást?
2014. máj. 27. 17:43
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
76%
15 hónaposan fejjel lefelé indul meg?Na látod,a túlféltésed eredménye.Már rég meg kellett volna neki tanítani,hogy hogy kell lemászni róla.Az én lányom 1 évesen tanulta meg,hogy hogy másszon le,és nem fejjel indul meg.
2014. máj. 27. 18:14
 12/30 anonim ***** válasza:
72%
5. és 6. válaszoló vagyok. Elhiszem, hogy el van benne, ha ezt szokta meg, de neki már régen nem ott kellene tölteni az idejét. Egy ekkora gyereknek menni, szaladni kell, fel kell fedezni mindent, pakolni, rosszalkodni és igen, esni is. Tedd el azt a járókát szerintem és vedd egy kicsit lazábban a dolgot.
2014. máj. 27. 18:16
 13/30 anonim ***** válasza:
73%

enyém soha nem volt járókában és már a kezdetektől mindent megcsináltam mellette segítség híján.

viszonylag biztonságossá tettem a lakást. veszélyesek magasra, konnektorba védő, pici dolgok elrakva, szekrények lezárva ha olyan van benne, stb.

már 7 hónapos korában is kúszott mászott a lakásban míg főztem, persze ránéztem gyakran, de hát a 4,5 évesemre is ránézek pár percenként ;)

ezt a lemászás dolgot meg meg kell tanítani. olyan okosak! enyém 10 hónaposan bukfencezett le a kanapéról, akkor 2 órán keresztül gyakoroltuk a letolatást, azóta nem próbálkozott fejjel előre.

egyébként ennyi idősen szerintem is picit sok a 2 óra. inkább a lakást próbáld biztonságosabbá tenni, pár hónap múlva már ki fog mászni a mászókából, jobb lenne szépen lassan hozzászokni inkább a szabadságához :)

2014. máj. 27. 18:21
 14/30 anonim ***** válasza:
62%
nekünk nem is volt soha jarokank...amíg még nem mocorgott az agyaba tettem, mikor meg ficeregni kezdett, mi is kapásból a tolatassal kezdtük, ezt megtanulta kb.8-9 hónapos korára, onnan meg oda ment a lakásban, ahová akart, raneztem sokszor, de hagytam szabadon. .valóban meg kell tanulniuk esni is...hidd el később rosszabbul jartok, ha nem tanul meg magára is vigyazni, esest tompitani, ilyesmik. .
2014. máj. 27. 18:49
 15/30 A kérdező kommentje:

köszönöm a jótanácsokat:-) igyekszem lazítani kicsit:-)

egyébként le tud tolatni, mindenhonnan úgy mászik le hogy letolat, azért ennyire nem vagyok klinikai eset, csak valamiért szeret a karfán hintázni előre hátra, a nagy előrehintázásból meg lendül fejjel lefelé :-/

majd megtanítom neki hogy ez nem jó játék.

2014. máj. 27. 18:50
 16/30 anonim ***** válasza:
63%

Nekem nagyon fura, hogy itt az anyukák többsége simán felügyelet nélkül hagy egy ekkora gyereket.

És itt nem csak az elesés, beverésről van szó, ezek a picik még olyanokat csinálnak, ami az ember fejében meg sem fordul. Pl. Leherap egy játékból, vagy bármiből egy kis darabot, leszippantja, félrenyeli, orrába, fülébe dugja, stb. ha nem látod, azt sem tudod, mi baja van.

Én nem hagytam felügyelet nélkül, mégis előfordult, hogy arra lettem figyelmes, hogy épp egy ásványvizes palack kupakjától öklendezik, és szedtem ki a szájából apró üvegdarabot is, amit a hűtő alól kotort elő valahogy, pedig nagyon alaposan próbáltam mindig eltakarítani, ha összetört valami.

És akkor is megállt az ütő bennem, amikor térült fordult, és hozta nekem a villanykörtét, amit az ágy fölötti olvasólámpából csavart ki. Álmomban eszembe nem jutott volna, hogy erre is már képes, és marhára örültem, hogy nem nyúlt be a helyére, azóta is kihúzva tartom a zsinórját, és izzót sem tettem bele.

Szóval irtó leleményesek, ha veszélyforrásról van szó, egyszerűen képtelenség mindent kiiktatni.

Szóval én azt gondolom, felelőtlenség egy ekkora gyereket felügyelet nélkül hagyni, de ez csak az én véleményem.

Azt meg nem tudom, hogy kinél mit jelent a "fél szemem rajta van", mert ha a gyerek egy tök másik helyiségben van, akkor még ha kaméleon az anyuka, akkor sem lát rá sehány szemmel, tehát egyedül van.

2014. máj. 27. 21:47
 17/30 anonim ***** válasza:
59%

Nem értem ki pontozza le itt a válaszokat. Tök jó válaszokat kaptál.

Igen, paramami vagy. Az én fiam 13 hós most tanul járni. És esni is szegénykém... De így tanul. Én is simán hagyom, hogy szabadon másszon a lakásban. Minden el van pakolva magasra, ami veszélyes lenne neki, a többit meg pakolhatja. Sokszor elvan a szobájában is, nézegeti a könyveit. Nincs mindig mellettem, de fél szemmel mindig figyelek rá.

És ha fejjel előre indul meg, akkor dobj egy összehajtott pokrócot az ágy mellé, az tompítja a koppanást, de szerintem abból is megtanulja, hogy az nem jó játék.

2014. máj. 27. 21:48
 18/30 A kérdező kommentje:

Nem én pontoztam le a válaszokat,én eddig még nem is pontoztam, most nyomok mindenkinek zöldet.

az a bajom nekem is hogy azonnal bajba keveredik ha nem vagyok mellette. hihetetlen dolgokra képes :-) de megpróbálok visszavenni. pont ezért kérdeztem hogy másnál ez hogy működik. nekem első ba bám lehet hogy picit ezért vagyok ilyen. nem esek kétségbe ha elesik, mert ügyesen lehuppan a popóra, csak imád ide oda felmászni. képes odatolni valamit és rááll arra ha nem éri el :-/ elég ha egyszer nem figyelek és ott lehet a baj :-( de valószínűleg tényleg kicsit túlzásba estem ha ennyien mondjátok !

2014. máj. 27. 22:41
 19/30 anonim ***** válasza:
56%
16 -os nem érted az anyukákat, de ezek szerint csak te is ott hagytad a gyerekekt, ha ilyeneket megcsinált. Kérdező én is kicsit paramaminak gondolom magam, de hozzás képest nem vagyok az :) Nálunk gyerekbiztos a lakás és ott hagyom őket, persze nemórákra, de csinálok mellettük mindent.
2014. máj. 27. 23:24
 20/30 anonim ***** válasza:
74%
Lol, egy izgő-mozgó rosszcsontot miért nem hagysz egyedül a szobában, de ha a 6 hónapos még semmi veszélyeset nem csináló baba alszik és leviszed a szemetet 4-5 perc alatt, már egy szemét vagy, aki veszélyezteti a gyerekét (azt is itt válaszolják és elsöprő többséggel) Ez egy vicc.
2014. máj. 28. 01:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!