Nem érzitek néha úgy, hogy beleszólnátok más gyereknevelési módszereibe?
Hát ugyanúgy kell megállni, mint bármi más témával kapcsolatban. Ha nagyon nem megy, akkor próbáld ki, hogy az anyukának nem szólsz semmit, és csak otthon pl. a pároddal beszéled meg (akkor legalább kibeszéled magadból). Vagy ha nagyon muszáj és nem bírod megállni, akkor meg ne okoskodóan, hanem csak úgy mondd el, hogy mit olvastál erről, vagy mit mondott neked a védőnőd, orvosod. Valahogy így.
Én amúgy nem érzek késztetést hogy beleszóljak, úgy vagyok vele, mindenki törödjön a saját dolgával. Engem épp eléggé lefoglalnak a saját gyerekeim, és örülök, ha kiigazodok, hogy is neveljem őket következetesen, türelemmel, szeretettel.
Hármasikres anyuka
Én megpróbálok csak jótanácsot adni, semmiképpen sem kioktatás céllal.
Pl: én úgy tudom,h nem túl jó, ha ültetik a gyereket amíg magától nem ül, mert a gerincének nem jó. De persze te döntöd el/te tudod hogyan szeretnéd/te tudod mi a legjobb a babádnak.
Kb ilyesmi és próbálom a legkedvesebb hangsúllyal. Én azt sem ítélem el, amikor vki együtt alszik a gyerekével, vagy 3 órán keresztül altatja(ha nem akar ezen változtatni), mert őnekik ez így jó, így találja helyesnek.
Nekem anyósom gorombán rám szól ha vmit nem úgy csinálok, ahogy ő csinálta a fiával, szóval tudom milyen rossz ha beszólnak. Anyukám viszont csak jó tanácsot ad, h ő hogyan csinálta, de nem haragszik meg vagy nem oktat ki, ha nem úgy csinálom.
Azért jó ha hallok más módszert is.
Én inkább a saját gyerekemmel foglalkozom nem a máséval,megjegyzem időm sincs még a más dolgába is beleszólni!
Gondolom te sem őrülnél ha nekiállnának kioktatni más szülők,mindenki úgy neveli a sajátját ahogy akarja!
Erre szokta a nagyanyám mondani,hogy "mindenki a saját portáján söprögessen"vagy valami hasonló!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!