Gyermeketek szeme, haja milyen színű, és a tietek? Kitől örökölte?
férjem haja barna, szeme barnászöldes
nekem hajam barnam, szemem zöld,nagyon szép zöld :)
első gyermekünk haja barna, szeme barna !!
második babánk haja barna, szeme barna!!ű
hova lett a zöld?? :)
Érdekes dolog. Én még csak ezután szülök, de kíváncsi vagyok a szem színre mert nálunk apukáé zöldesbarna, enyém zöld :)
Öröklés szerint, a barna a domináns...
Apukám barna szemű, anya kékeszöld..
Kékeszöld lett a szemem, pedig ilyenkor barna kéne,hogy a domináns legyen, legalábbis azt tanultuk.
Nekem barna a hajam és zöld a szemem. Szüleim: barna haj és barna szem + barna haj és zöld szem. Nagyszülők között is van kék és barna szemű is. Zöld csak én vagyok :) Se tesók, se unokatesók nem zöld szeműek.
Neten van egy program, amibe belehet írni a felmenők szemszínét és kihozza, hogy milyen lesz a baba szeme. Le is van írva, hogy kb. hogyan működik.
A hajam szögegyenes, nagyon sötétbarna, a szemem barna.
A férjem afrikai származású, így egyértelmű, hogy a haja nagyon göndör, vastagszálú, kemény, szénfekete és a szeme is nagyon sötét barna, a bőre is barna, az enyém fehér.
A kisfiunk bőre nagyon világos cappucino színű, az átlagos félvér kisgyermekekétől is világosabb, a haja VILÁGOSbarna, nem göndör, hanem inkább hullámos, de olyan "normális" hullámos, mint az átlagos, vékonyabb szálú, selymesebb tapintású, mint az enyém. A szeme barna.
A vonásai között is sok van, ami inkább rám üt.
Érdekes játék ez a genetika (pedig tanultam biológiát, nagyjából képben van a domináns és recesszív öröklődés is)
(születéskor egyébként hófehér volt a bőre, fekete EGYENES, hosszú a haja és SÖTÉTKÉK a szeme :)
Apának is és nekem is barna a hajunk, szemünk színe barna és zöld.
Kétévesünk ennek ellenére szőke és tengerkék szemű :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!