Gyermeketek mennyi idős koráig rendeltétek alá magatokat, dolgaitokat?
Figyelt kérdés
2014. ápr. 11. 12:43
1/19 anonim válasza:
Egy 4 évesem és egy 15 hósom van,nemtudom mikor jön el az az idő amikor azt csinálhatok amit akarok!
2/19 anonim válasza:
Kifejtenéd egy kicsit bővebben, mire gondolsz? Akinek gyereke van valamilyen szinten az élete hátralévő részében alárendelt lesz a gyerekének, hisz őt tartja a legfontosabbnak.
4/19 anonim válasza:
Hogy érted, hogy "alárendeled magad"? A gyerek többek között ezzel jár. Minden életkorában lesz olyan helyzet, mikor az ő érdekét és igényét kell szem előtt tartanod. Max ha már keresni fog, vagy családja lesz, változhat a dolog.
5/19 anonim válasza:
Kb másfél éves koráig. Utána már neki is alkalmazkodnia kellett, egyre jobban. De ezzel nem is volt probléma.
6/19 anonim válasza:
Mindig is lesz olyan szituáció, amikor a gyerekem lesz a fontosabb.
Pl, nem maradok hajnalig egy családi kerti partin, mert a fiamnak aludnia kell, hiába érzem magam marha jól.
7/19 anonim válasza:
Hát ez elég tág kérdés. Szerintem egy újdonsült anyának még attól is bűntudata lehet, ha két percet sírni hagyja a babáját, mert még lenyeli az ebédjét. De még nagymama korunkban is bőven előfordulhatnak olyan szituációk, amikor szeretetből előtérbe helyezed a saját vágyaidnál a gyereked kérését.
8/19 A kérdező kommentje:
Jaj persze, kifejtem, mert úgy látom így kicsit félreérthetős a kérdés.Pl. olyan esetekre gondolok, amikor már "lelkiismeret furdalás nélkül" nekikezdtek mondjuk egy nagytakarításnak(persze részletekben, a gyerek mellett), egy bonyolultabb ételnek vagy sütinek, vagy magatokra szántok némiképp több időt, ahelyett, hogy a gyerekkel foglalkoznátok/játszanátok. Mert valljuk be, velük non-stop lehetne foglalkozni. Én sajnos a kedvesebbek szerint "túl lelkiismeretesen" nevelem a gyermekem, mindent feladok érte, beleértve magam is. Szerintem meg csak ilyen hülye vagyok....hát évekig csak nem csinálhatom, hogy ennyire "kiszolgálom őt" és minden mást teljesen elnyomok mellette. Nehezen találom a határokat...pedig így szerintem csak elkényeztetem. Segítenétek?
2014. ápr. 11. 13:05
10/19 anonim válasza:
Mennyi idős a gyereked? Babáknak/kisgyerekek is azért nagyon különböző a habitusok, és ez nagyrészt nem nevelés kérdése - van, aki jól elszórakoztatja magát mondjuk egy járókában üldögélve, más meg simán több embernek is munkát ad a non-stop "ötleteivel".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!