Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Ha gyermeketek...

Anyukák! Ha gyermeketek (csecsemőkorú) orra elkezd vizesen folyni (más tünete nincs, étvágya is jó), rögtön viszitek orvoshoz, vagy vártok vele?

Figyelt kérdés
C vitamin, Nurofen adása Segíthet orvos nélkül? A mi dokink sajnos rögtön antibiotikumhoz nyúl. :(
2014. ápr. 2. 17:04
 1/4 anonim ***** válasza:
Amit én adok ilyenkor: reggel C- vitamin és Béres csepp, este calcimusc. Napközben tengervizes orrspray, és orrszívás. Nurofent nem adok, csak ha lázas, de akkor már orvoshoz is viszem.
2014. ápr. 2. 17:28
 2/4 anonim ***** válasza:

Első gyerekemet vittem rögtön, eddig háromféle antibiotikumot próbáltunk ki rajta, mind kikészítette szegényt, az utolsó annyira, hogy vissza kellett vinnem az orvoshoz...

Második eddig egyszer volt beteg 2 hónaposan, csak az orra folyt, semmi más tünete nem volt, ezért én maradtam az orrszívónál, orrspray-nél. Egy hét alatt meggyógyult.

2014. ápr. 2. 17:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Amikor még csecsemő volt, akkor igen, vittem, ugyanis egy csecsemőt én azt mondom, hogy senki ne kezeljen otthon, még egy szimpla vírusos fertőzéssel sem, mert azért jobb, ha orvos is megvizsgálja, mert ő láthat olyat, amit mi még nem. Amúgy a gyerekorvosunk abszolút nem antibiotikum párti, akkor adja, amikor kell. Tehát ha zöldes-sárgás az orrváladék, ha meghallgatja a tüdejét, ott hall valamit, amire azt mondja, hogy kell, vagy fülgyulladásnál, vagy tartós láz esetén. Tehát nem csak úgy. Egyébként csak tünetenyhítő gyógyszereket ad vagy ajánl mindig. Aztán már mikor nem volt csecsemő, akkor sima, vírusos fertőzéssel már nem vittem, hanem itthon adtam neki azokat a dolgokat, amiket ilyenkor ő szokott ajánlani. Mostanában viszem csak újra szinte mindennel az óvoda miatt, mivel ugye ott nem mindegy, hogy mi baja van, ha úgy van, kell igazolás, stb.
2014. ápr. 2. 18:03
 4/4 anonim ***** válasza:
Az 1. válaszoló mindent leírt, amit én is akartam. Teljesen egyetértek.
2014. ápr. 2. 22:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!