Miért annyira szívtelen egy-két anya, hogy hagyja sírni a gyermekét?
Az előző válaszoló vagyok.
De igen azért 3-4 hónap után, de gyereke válogatja, már igen is nagyon fontos hogy az anyuka következetes legyen, mert 1,5 évesen már egy gyerek nagyon vissza tud élni a szeretettel. Ezt nem azért teszi mert ő rossz, egyszerűen így formálódik a személyisége, ezért fontos hogy tudjuk mikor miért sír és ha kell hagyni kell sírni. De ezt egy anya úgy is érzi. Meg hát így teszteli, hogy hol vannak a határok és így tanulja meg azokat.
Gondolom a kérdezőnek még kicsike a babája és még ő nagyon saját magából és gyermeke korából indul ki.
Persze természetes, hogy egy két gyerekes anya, meg egy nagyobb korú gyermek édasanyja már sokkal összetettebbnek látja a dolgokat. Majd a kérdező is rájön sok mindenre ha nagyobb lesz a gyermeke! Meg hát lehet ő szerencsés és az ő picije szelídebb természetű és csak nagyon keveset sír. Lehet azért mert felveszi mielőtt sírna, de lehet hogy ilyen személyiségű.
A kérdező által előrébb ajánlott oldalt is elolvastam. Igen szép dolgok vannak ott leírva, de azok tényleg csak pici babákra érvényes szerintem. Rossz dolgot biztos, hogy nem lehet belőle tanulni, de a tapasztalatnál nagyobb tanítómester nincs.
Ja, az meg hogy vki azért csinál, vagy nem csinál vmit a gyerekével, mert hogy ő akkor "rossz", ez butaság. Ha nekem és a gyermekemnek úgy jó, akkor is úgy fogom csinálni, ha én leszek az egy millióból az egyetlen. Csak vannak sajnos olyanok akiknek fontosabb hogy mit mond a szomszéd. Nem szabad! Csak a gyerek és az anya, meg a család szükségleteit kell nézni és egybehangolni, ez a legfontosabb! Nem a szomszéd meg más véleménye a lényeg!
Minden jót mindenkinek!
Egyetértek Veled, de az, hogy "vissza tud élni a szerettel" abban nem osztom a véleményed.
Hogyan is lehetne a szerettel visszaélni?? Hogy jövünk mi ahhoz, hogy egy beszélni nem tudó baba jelzését felülbíráljuk?? Vagy szelektáljunk? Olyan NINCS, hogy egy baba ok nélkül sír.
Én már befejeztem, mert úgylátszik, olyan mintha egy kútba beszélnék...
Megyek a családommal a buddha kiállításra, ott több hasznom van:-)
Hát nekem kicsit azért rosszul esett, hogy én próbáltalak kicsit megvédeni, meg megvilágítani más oldalról a te véleményedet, hogy hátha más is meglátja amit szeretnél mondani, erre te meg kiforgatod a szavaimat.
Kívánom neked hogy szép, egészséges kisbabád és gyermeked legyen, de az ő szavait és érzéseit soha ne forgasd ki.
Minden jót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!