Miért annyira szívtelen egy-két anya, hogy hagyja sírni a gyermekét?
Figyelt kérdés
2008. júl. 27. 20:18
11/36 A kérdező kommentje:
csökkenne..
2008. júl. 28. 09:21
12/36 anonim válasza:
Nem értek egyet, azzal, hogy a gyermek három éves koráig egy velem. Neki is van külön személyisége, és nagyon is tisztában van azzal, hogy ki az anyukája, apukája stb... És azzal is, hogy azért mert hisztizik még nem az lesz amit ő akart. A szülők képesek a gyermekük sírásai között különbséget tenni, és ha szükséges megnyugtatni a gyereket. Ha te három évig így elkényezteted a gyermekedet, akkor utána ne panaszkodj, hogy uralkodik rajtad és képtelen leszel féken tartani őt, mert az ilyen gyerekek verik a földhöz magukat, ha nem kapják meg amit szeretnének. Ezt tapasztalatból tudom, mert a környezetemben is van olyan édesanya aki ilyen módon "neveli" a kisgyerekét. Most már ő is rájött, hogy elrontotta a gyerek nevelését és rengeteget sír, mert a gyerek már ahhoz szokott, hogy mindíg az van amit ő akar, az anya pedig hiába próbál változtatni, már késő.
13/36 A kérdező kommentje:
Figyelj, én nagyon szívesen beszámolok róla Neked, hogyan haladunk, Írj privit, ha érdekel, akár 3 éves koráig levelezhetünk:)
2008. júl. 28. 10:45
14/36 anonim válasza:
Nagyon aranyos vagy, de nekem megvannak a nevelési elveim és módszereim, amik eddig be is váltak. Szívesen dumcsizok veled mailban, de a gyereknevelésről szerintem nagyon nem egyezik a véleményünk, ami nem baj, hisz nem vagyunk egyformák és kell is, hogy mindenki megossza a tapasztalatait másokkal. Továbbra is úgy gondolom, hogy az a módszer amit te képviselsz nem igaznán célra vezető de sok sikert kívánok.
17/36 anonim válasza:
Hm...A kerdezo egy tokeletes anyuka! Legy buszke magadra, es inkabb ne tegyel fel buta es haszontalan kerdest amire tudod hogy sok veled eltero valaszokat fogsz kapni.
18/36 anonim válasza:
Nem tudom,nekem az a véleményem,hogy ha egy gyerek sír meg van az oka.Igaz sokan elítélik a önyveket meg a régi hagyomásnyos trükköket,de én hallgatok a nygimra meg az anyumra,meg olvastam a suttót-szinte ugyan azok a tanácsok vannak benne mint amit az öregek mondanak és első perctől próbálok oda figyelni rá,hogy hogyan sír.mert nem sír mindig egyformán!!De ha nem figyelsz oda egy idő után el evszíti ezt a fajta kommunikációs képességét és akkor már tényleg csak oáá sírása lesz és tényleg nem tudod mi baja van.Lehet sokan azttartják szerencsém van,de sztem nemígy van..csak figyelek,de az én kisfiam tényleg egy angyal és nagyon keveset sír.ha sír szinte percek alatt ki is derül mi a baja...Nem hiszem,hogy szívtelenség lenne siratni,de én nem hagynám ..inkább megtanulok kommunikálni vele.De mindenki máshogy csinálja és ez mindenkinek a lelkére van bízva.Tény nekem sokat segít a férjem a házimunkában is,így téynleg van időnk egymásra a babával.Munka után meg apa babázik és igénylik is egymást.
19/36 anonim válasza:
Kedves kérdező! Szerintem mindenki olyan anyukát választ magának születése előtt, amilyen re szüksége van ahhoz, hogy teljesítse, megtanulja azt , amit vállalt. Én ebben hiszek.
És abban, hogy azért létezik valamiféle középút az elkényeztetés és a teljes magárahagyás között. Anyósom az előbbi, édesanyám az utóbbi módszer híve volt. Mi pedig próbáljuk megtalálni az egyensúlyt. :) Jó kis feladat! :)))
20/36 A kérdező kommentje:
Én pont ebben hiszek, csak nálam ebben nincs középút. Én kibbillentek:) Indigó vagyok...
2008. júl. 28. 18:27
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!