Miért annyira szívtelen egy-két anya, hogy hagyja sírni a gyermekét?

Szekta??? Mert nem hagyom magányosan bömbölni, reményvesztetten?
Megéri felkapkodni, kislányom SOHA nem sír, max nyüszög, ha álmos. Nem kell sírnia...
Aki úgy tud porszívózni, hogy közben hallja a gyereke ordítását, az igenis szívtelen. Ez megint csak az egy gyermekes anyukáknak szól, mert nekem is 1 férjem van, egy háztartásom...stb.

A porszívózás csak egy példa volt, mondhattam volna mosogatást is:-)
Pszichológusra meg Neked van szükséged, mert fel tudod húzni magad egy idegen emberen:-)

Szerintem nem megbélyegezni akarta az anyukákat a kérdező! Csak ő nem érti hogy vki hogy bírja ki hogy sír a gyereke. De próbálja megérteni és ezért tette fel a kérdést. Szerintem ez már haladás! Hát igen kicsit súlyos az hogy "szívtelen", de lehet nem tudott rá hirtelen más szót!
A kérdezőnek:
A porszívósra: én értem hogy hogyan értetted. Igen van olyan hogy az anyuka már nem bír mit tenni és feladja és elkezd porszívózni, vagy vmi házimunkát a gyerek meg üvölt, hallottam már ilyet. Nehéz ám ez is. De, lehet hogy éppen próbál az anyuka lehiggadni, mert hát nem könnyű egy állandóan síró gyerekkel, vagy éppen csalódottnak érzi magát nagyon. Nagyon tud az fájni egy anyának ha mindent rendbetett a pici körül mégis ordít mint a sakál.
Én mindig próbálom megérteni és megvizsgálom más oldalról is a mások gondolatait, cselekedeteit, hogy ők azt miért úgy csinálják ahogy. Mindig próbálom megérteni a másikat, persze attól én még nem változok meg. De ha vmi tetszik azt lehet alkalmazom, ha meg nem elfogadom és tiszteletben tartom, de semmiképp sem kezdek el rajta vitatkozni, nincs értelme.
Amúgy én is úgy gondolom, mint ahogy már ezt olvastam vmelyik kérdésben, vagy itt is, hogy azért 3-4 hónapos koráig talán nem mindig azért sír, mert hisztizik, hanem mert vmi baja van.
Amúgy meg az anya érzi, hogy mit kell tenni. Felvenni, nem venni, csak odamenni és nem felvenni. Mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja, mindenki a legjobb tudása és érzése szerint próbálja csinálni.
Tehát a lényeg, nem szívtelen, csak próbálja a gyerekét ne
velni, terelni, megoldást találni a problémára, ami nem könnyű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!