Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Miért annyira szívtelen...

Miért annyira szívtelen egy-két anya, hogy hagyja sírni a gyermekét?

Figyelt kérdés
2008. júl. 27. 20:18
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
100%
Attól, mert nem kapod fel az első nyekkre a gyereket (persze, ha tudod, hogy hiszti és minden egyéb igénye kielégítve) attól még NEM VESZÍTI EL A BIZALMÁT!!!!!!!!!! Anyám is, anyósom is ilyen esetben hagyott sírni engem illetve a férjemet, sőt a sógoromat is és mégis eszméletlenül jó a kapcsolatunk, soha semmilyen bizalomvesztés nem alakult ki részünkről irányukba! És ezt szerintem rengetegen meg tudják erősíteni! Hiszti esetén egyértelmű, hogy a jó anya bemegy a gyerekéhez és simogatja, beszél hozzá, DE NEM KAPJA FEL AZ ELSŐ NYEKKRE! Sosem értettem egyet ezzel! Sajna én is bedőltem annak, hogy az első időben felkapkodtam a lányom, most 2,5 hónapos és bizony most szoktatom le a kézbevételről. A délelőttöt már bírjuk, délután még nem megy, mert akkor már nagyon nyűgös. A lényeg, amiben a különbséget kell látni, hogy a jó anya ugyan nem kapja fel a gyereket, de vigasztalja és így nem kényezteti el. És én is kikérem magamnak, hogy megbélyegzed az ezt a nevelési módszert választó anyukákat, mert nem szívtelenek, csak nevelik a gyereket. Hidd el, nem buta az a gyerek, tudja az már egész kicsin, kinél meddig mehet el. 10 hetes kislány anyukája.
2008. júl. 28. 19:04
 22/36 A kérdező kommentje:
Érdekes, én minden nyikkra felveszem és nagyon jó baba. Boldog, mosolygós, kiegyensúlyozott és ezt mindenki szóvá is teszi, ami nagyon hízelgő. Ezzel a módszerrel, mindig van meleg étel az asztalon, meghitt, harmónikus családi légkör leng körül és tiszta, rendes az otthonunk. Én sem vagyok szuper anyuka, SŐT, de a szívem megszakad mikor meglátok egy könnycseppet.
2008. júl. 28. 19:35
 23/36 anonim ***** válasza:
65%
uram Isten hát mi van itt????????
2008. júl. 28. 21:19
 24/36 anonim ***** válasza:
63%
Akkor vedd fel mindíg és ne is hagyd egyedül levegőt se venni azt a szerencsétlen gyereket, csak ne sértegess már anyákat akik normálisan nevelik a gyerekeiket és nem folytják meg az állandó pióca viselkedésükkel a gyerekeiket. Ez itt nem a vitatkozás helye, arra hivatott az oldal, hogy segítsük egymást, nem pedig arra, hogy megbélyegezzünk másokat. Te csak neveld úgy a gyerekedet ahogyan te jónak látod, de ne ítélj el másokat azért mert ők nem a te nevelési elveidet követik. Véletlenül nem valami szekta tagja vagy? Mert azok szoktak ilyen elvetemülten gondolkodni.
2008. júl. 28. 22:04
 25/36 A kérdező kommentje:

Szekta??? Mert nem hagyom magányosan bömbölni, reményvesztetten?

Megéri felkapkodni, kislányom SOHA nem sír, max nyüszög, ha álmos. Nem kell sírnia...

Aki úgy tud porszívózni, hogy közben hallja a gyereke ordítását, az igenis szívtelen. Ez megint csak az egy gyermekes anyukáknak szól, mert nekem is 1 férjem van, egy háztartásom...stb.

2008. júl. 29. 08:38
 26/36 anonim ***** válasza:
66%
Vedd már észre magad,hogy tízből kilenc anyuka felháborodik a nézeteiden. Inkább nézz magadba és gondolkodj el ezen egy kicsit. A sírás, mint ahogy a nevetés is az élet része. Az is természetes dolog, amit meg kell hogy tanuljon a gyerek. Mert ha soha nem fog sírni akkor az első alkalommal halálra fog rémülni, hogy mi is az a sírás ami folytogatja. És mint tudjuk nem csak akkor sír az ember ha szomorú, hanem ha nagyon boldog akkor is. Tehát ne akard a gyereket ennyire megkímélni a sírástól. Hiszen a fájdalomtól sem tudod őt megévdeni. A porszívózásról meg csak annyit hogy az én gyerekem még soha nem sírt a porszívó és egyéb háztartási gép zajoktól mert soha nem suttogtunk mellette. Meggyőződésem, hogy normál zajok mellett is tud és kell hogy tudjon aludni a gyerek. Ő ezt megszokta és nem zavarják az alap zajok. És úgy gondolod, hogy akinek a gyereke sír a porszívó zajátol az koszosodjon is meg? Na ne nevettesd már ki magad. Rémes ez a teória. Szerintem fordulj pszichológushoz mert elég beteges ez a sírástól való parázás. Ez nem szégyen de nem is egészséges gondolkodásra vall.
2008. júl. 29. 09:26
 27/36 A kérdező kommentje:

A porszívózás csak egy példa volt, mondhattam volna mosogatást is:-)

Pszichológusra meg Neked van szükséged, mert fel tudod húzni magad egy idegen emberen:-)

2008. júl. 29. 10:05
 28/36 anonim ***** válasza:
61%
Én nem húztam föl magam csak jót röhögök rajtad, meg azon, hogy megint feltettél egy buta kérdést. Sajnállak nagyon de még jobban a gyermekedet szánalmas vagy.
2008. júl. 29. 11:08
 29/36 anonim ***** válasza:
61%
Egyetertek az elottem szoloval es szerintem meg rengeteg anyuka!!!!!!
2008. júl. 29. 13:22
 30/36 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem megbélyegezni akarta az anyukákat a kérdező! Csak ő nem érti hogy vki hogy bírja ki hogy sír a gyereke. De próbálja megérteni és ezért tette fel a kérdést. Szerintem ez már haladás! Hát igen kicsit súlyos az hogy "szívtelen", de lehet nem tudott rá hirtelen más szót!

A kérdezőnek:

A porszívósra: én értem hogy hogyan értetted. Igen van olyan hogy az anyuka már nem bír mit tenni és feladja és elkezd porszívózni, vagy vmi házimunkát a gyerek meg üvölt, hallottam már ilyet. Nehéz ám ez is. De, lehet hogy éppen próbál az anyuka lehiggadni, mert hát nem könnyű egy állandóan síró gyerekkel, vagy éppen csalódottnak érzi magát nagyon. Nagyon tud az fájni egy anyának ha mindent rendbetett a pici körül mégis ordít mint a sakál.

Én mindig próbálom megérteni és megvizsgálom más oldalról is a mások gondolatait, cselekedeteit, hogy ők azt miért úgy csinálják ahogy. Mindig próbálom megérteni a másikat, persze attól én még nem változok meg. De ha vmi tetszik azt lehet alkalmazom, ha meg nem elfogadom és tiszteletben tartom, de semmiképp sem kezdek el rajta vitatkozni, nincs értelme.

Amúgy én is úgy gondolom, mint ahogy már ezt olvastam vmelyik kérdésben, vagy itt is, hogy azért 3-4 hónapos koráig talán nem mindig azért sír, mert hisztizik, hanem mert vmi baja van.

Amúgy meg az anya érzi, hogy mit kell tenni. Felvenni, nem venni, csak odamenni és nem felvenni. Mindenki úgy csinálja ahogy jónak látja, mindenki a legjobb tudása és érzése szerint próbálja csinálni.

Tehát a lényeg, nem szívtelen, csak próbálja a gyerekét ne

velni, terelni, megoldást találni a problémára, ami nem könnyű.

2008. aug. 2. 17:17
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!