Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Anyukák! Aggódnom kellene?

Anyukák! Aggódnom kellene?

Figyelt kérdés
Kisfiam 6.-án lesz 10 hónapos és még nem állt fel.Kúszik lassan 2 hónapja,forgott is időben.Négykézlábba húzza magát úgy hintázik, de ő inkább kúszni szeret.Ülésből a kiságyban feltérdel próbálkozik felállni de hamar megúnja hogy nem megy neki.A környezetemben max. 9 hónaposan már minden baba felállt.Itt se olvasok olyat hogy 10 hónaposan ne állna.A védőnő azt mondta rendbén fejlődik.Akkor csak lusta lenne?Az igaz hogy imád hason lenni mióta megszületett azóta,talán azért sem igyekszik felállni?Tudom minden baba más,de kezdek elkeseredni.Nagy baba 76 CM és 9800 gramm,de nem duci,formás baba.Van köztetek olyan akinek később állt fel a babája?
2014. máj. 3. 08:27
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
53%
Nagy baba,de nem különösebben nagy.Lányom centiben több volt(78),súlyban ekkora kb(9500 talán).Bár igaz,ő 8 hósan állt fel,de én úgy tudom 1 éves korig kell felállniuk.Lehet érdemes azért elmenni vele dokihoz,ártani nem árt sosem,legalább megnyugtat.Védőnőnek a szavára ilyenekben egyébként nem adnék,ő nem orvos.
2014. máj. 3. 08:31
 2/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a gyors választ.Szerdán megyünk a gyermekorvoshoz tanácsadásra nála is rákérdezek majd.Amúgy egész nap meg sem áll megy mindenfelé a lakásban,minden mást időben csinált.
2014. máj. 3. 08:36
 3/15 anonim ***** válasza:
Kedves első, akkor ennyi erővel a te válaszodra se adjon mert nem vagy orvos igaz? Tökéletesen fejlődik a babád, minden gyermek mozgásfejlődése más. Egy éves koráig nincs probléma azzal, ha nem áll fel.
2014. máj. 3. 08:41
 4/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm kedves 2. válaszoló,igyekszem türelemmel lenni.A dévény torna oldalon úgy írják hogy 11 hónapos kell felállni úgyhogy addig van idő,csak olyan hihetetlen hogy ekkora eltérések vannak a babák között.
2014. máj. 3. 09:02
 5/15 anonim ***** válasza:
Türelem türelem kedves kérdező!mi is igy vagyunk mi már 16.hósak vagyunk''egyedül nem áll''.egy évesen magától kapaszkodva felállt :) ,mászik ezerrel mindenhol megtalálható... Minden rendben lesz a babádal befogja potolni!nyugi.Több gyermekes anyuka
2014. máj. 3. 09:23
 6/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen, kezdek megnyugodni HOGY van még idő,csak olyan idegesítő mikor a környezetünkben élők szinte szörnyülködnek hogy még nem áll??!!
2014. máj. 3. 09:37
 7/15 anonim ***** válasza:

"Kedves" 3-as !

Hát nyilván azért írtam,hogy menjen el inkább a dokihoz,mert én sem vagyok orvos,így ne az itteni válaszolók szavára adjon,éppen ezen okból kifolyólag,mivel egyikünk sem képzett.Ártani nem árt sosem,ha orvoshoz megy az ember,maximum megnyugtatja majd ,hogy minden rendben vagy elküldi gyógytornászhoz,ha még sincs rendben.És egyébként a magában állás és járás meg elvileg 18hóig van,tehát a 16hós bőven ráér még.Lányom is 15,5hósan indult el.

2014. máj. 3. 10:03
 8/15 anonim ***** válasza:
De nem értem mi a fenét kell kötekedni,mikor igazából te pont ugyanazt írtad le,mint én,hogy 1 éves koráig ráér...
2014. máj. 3. 10:04
 9/15 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ mindenkinek,mindegyik hasznos volt számomra tényleg.A tanácsadáson rákerdezek a doktornőtől,de ha ő is úgy gondolja hogy rendben van csak türelemmel kell lenni,várok még egy hónapot mielőtt szakemberhez fordulnánk.
2014. máj. 3. 11:00
 10/15 anonim ***** válasza:
Még azért én is idefurakodok.:) Az én fiam is 10 hónaposan kb. ennyi kg volt, hát pontosabban 10-10,5 kg közt, és szintén 76cm. 11 hónaposan kezdett el mászni, és akkor állt fel először. Mászás közben felkapaszkodott pl.a székben vagy ágyban. Nincs semmivel sem elkésve a te kisfiad sem.:)
2014. máj. 3. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!