Milyen lesz 2 gyerkőccel?
Na akkor most valaszolok en, akinek tenyleg kicsi a korkulonbseg a gyerekei kozott es nem csak hallotta, gondolja hogy milyen is az, vagy itelkezik egy anya felett aki vedekezes mellett ujra teherbe esett... Teszem hozza, 7 honapos volt a fiam, amikor helyi fogamzasgatlo mellett estem teherbe a kislanyommal, szoptatast eppen abbahagyva, de valoszinu igen termekeny idoszakomban!
Szoval 16 honap van a manok kozott es egyaltalan nem olyan nehez ahogy azzal riogatnak! En hidd el mikor megtudtam hogy ujra babat varok, azt hittem meghalok a felelemtol, nem tudtam hogyan tovabb! Aztan szepen lassan megbaratkoztam a gondolattal es eketem 2 legjobb dontese, egy tudatos es egy bonusz baba itt szuszorog a jobb es bal oldalamon.
A 2. varandossagom nyilvan picit nehezebb volt mint az elso, foleg, hogy 7 honapos terhes voltam, a nagyobbik 14 honapos amikor koltoztunjm szobat festettem, dobozoltam, feszket raktam. Fiam akkoriban indult el, rohamleptekben fejlodott, 15 honapos volt mikor megszuletett a pici. Nalunk a legjobbat hozta ki a nagybol, hirtelen megtanult egyedul aludni (tesoval egy szobaban), es eszeveszett fejlodesbe kezdett, rohant, lepcsozott, megszolalt, felnott a feladathoz. nekem itt, ahol lakunk nem volt segitsegem, 80 kmre laknak a szuleim, a parom rengeteget dolgozik (szulnom is "idopontra kellett", nehogy lemaradjon rola, a hetem 80% ban egyedul igazgatom a gyerekeket, lift nelkul, tarsashaz masodik emeleten, dupla babakocsival auto nelkul, es jelentem remekul vagyok!
A lenyeg, szerintem, hogy a pici napirendjet minel hamarabb be kell illeszteni a nagy napirendjebe, veletlenul sem forditva, a kicsi konnyebben alkalmazkodik! Nekem sikerult, a kicsi egyutt alszik a naggyal 12-tol 2-ig, ha van kedve elotte es utana is meg fel orat, de a hosszu alvas kozos, ezzel tulelheto! Ja es a haztartas... Hmmm... Na az mondjuk hagy nemikivetnivalot maga utan, de nem lehetetlen csak a maximalizmusbol kell leadni!
Szoval, summa summarum, imadom, hogy ilyen pici a kokulonbseg koztuk, mar most imadjak egymast, soha ennyit nem rohogtem mint az elmult fel evben, annyit ossze tudnak marhaskodni:-)
Ha van konkret kerdesed, technikai vagy lelki, irj!:-)
Ja, 2 eves a fiam, 8 honapos a lanyom!
Nekem 18 hónap van a kettő között.
Az eleje nem lesz egy fáklyás menet, illetve sok függ attól, hogy milyen természete van a két gyerekednek, van-e némi segítséged, stb.
Ha nem lesz a kicsi folyamatosan üvöltő hasfájós, a nagyra nem jön rá néha, hogy a papuccsal fejen kalapálja, akkor azért kibírható. Úgyhogy előre ne parázz, most már ott van mind a kettő, majd eldől.
Az eleje nekem iszonyat nehéz volt, főleg mert a nagy állandóan gyilkolta volna a kicsit, egy perc nyugtom sem volt. Viszont amióta a kicsi partner lett a játékban, azóta nagyon jó. Jó barátnők is lettek, könnyű programot szervezni, mert egyforma a napirendjük, egyformán fáradnak el, ugyanaz az érdeklődési körük. Jó velük társasozni, mert egy szinten vannak. Könnyű foglalkozni velük (kézműveskedés) és abból sincs vita, hogy kinek mit szabad, mert ugyanazok a szabályok vonatkoznak mind a kettőre (lefekvés ideje, mit szabad csinálni, stb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!