Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Amikor megszületik a tesó, a...

Amikor megszületik a tesó, a kislányom 21 hónapos (most 13 hós) lesz. Mik azok a fontos mérföldkövek, amiket jó volna elérnie ahhoz, "könnyebb" legyen a kettő gyerkőccel?

Figyelt kérdés
Értem itt ezalatt, hogy ő például egy héttel ezelőttig még reggel este és éjjel is egyszer szopizott. Egy hét alatt elhagyta a reggelit és az éjjelit. Tehát addig jó lenne, ha az estit is elhagynámTovábbá gondolok itt a szobatisztaságra,kiságyból való kiköltözésre.... tehát mik azok, amiket úgymond jó lenne elsajátítania ahhoz, hogy (mondjuk ki őszintén) nekem könnyebb lehessen. Bár tény, h eddig csak azért aggódtam mert nem akarom semmilyen tekintetben sürgetni a fejlődését, de az égadta egy világon semmi segítségem nem lesz a férjemen kivül....
2011. jan. 26. 14:24
 1/5 anonim ***** válasza:

A szobatisztasággal szerintem még várhatsz, attól, hogy te eldöntöd, hogy jó lenne, még sajnos nem lesz az. Ezzel majd akkor foglalkozz, ha ő akarja.

A kiságyból való kiszoktatás jó ötlet, nálunk működött (szintén 21 hó a különbség), másfél évesen simán átszokott a gyerekágyba. Mi ugyanígy voltunk a babakocsival is, másfél évesen letettük, azóta gyalogol.

Amit változtatni szeretnél a tesó születésekor, azt próbáld meg fokozatosan mindent előbb, hogy ne akkor hirtelen érje a változás.

2011. jan. 26. 14:30
 2/5 anonim ***** válasza:
26%

Nekem 18 hónapos volt a lányom mikor a másik kislány született és semmit nem alakítgattam, semmit nem akartam megváltoztatni, semmit nem siettettem. A mai napig rácsos ágyban alszik, hagyom, hogy annyit igyon cumisüvegből, mint eddig, hagyom, hogy úgy aludjon ahogy eddig megszokta, nem költöztettük semerre a kicsi miatt. Ugyanúgy ki-be emelgettem végig a terhesség alatt az etetőszékből, rácsos ágyból és semmi baja a kicsinek...

Most 23 hónapos a nagy, de mivel semmilyen jelet nem mutat a szobatisztaságra még csak nem is kezdjük el, mert nem akarom addig cseszegetni vele amíg ő nem akarja.

Nekem sincs senkim aki szülés után, vagy a terhesség alatt jött volna segíteni. Hazajöttünk a kórházból és aznap már vittem le a gyerekeket a játszótérre és emelgettem a nagyot a hintába, ki a homokozóból... Nekem ezek a dolgok amiket írsz elég feleslegesnek és drasztikusnak tűnnek :(

Szerintem ne akard a gyerekedet alakítani a helyzethez, hanem majd a helyzetet alakítsd a gyerekeidhez... Mindenkinek jobb lesz. Amúgy pedig nagy pocakos voltam mikor megtanult motorozni és kilóhússzal repesztett az utcákon, de közben még az utasításokra ritkán reagált, elképzelheted, hogy mennyit futottam utána, minden nap 2*2 órát a játszótéren töltöttünk és problémamentes, nagyon szép terhességem volt és egészséges babám született.

2011. jan. 26. 14:45
 3/5 anonim ***** válasza:

Bocsi az off-ért, csak nálunk is pont ilyen esz a felállás. A kisfiam 13 hónapos, a második szeptemberben érkezik, itt is 21 hó lesz a korkülönbség:) Mi nyárra szeretnénk venni, vagy csinálni leesésgátlós emeletes ágyat, ennek az alsó szintjére szeretném ha átszokna majd a kisfiam, és valószínű a második születéséig szét is fogjuk szedni a kiságyat, hogy ne legyen meg a "csábítás".A szobatisztaságban nem merek bízni, bár jó lenne. Kíváncsi vagyok milyen válaszokat, tanácsokat fogsz kapni!

Gondtalan, Boldog babavárást kívánok!:)

2011. jan. 26. 14:47
 4/5 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

A szobatisztaságra, akármilyen hihetetlen, már érdeklődést mutatott. Jelzi ha kakilni kell és folyton jön velem pisilni és ő is rá akar ülni a wc-re. van wc szükitője és bilije, de még csak ismerkedünk vele. A kiságyból feltétlenlül szeretném ha kijönne, mert felesleges még egy kiságyat venni.Etetőszék szerintem is marad...egyelőre el sem tudom képzelni, hogyan oldom meg.

2011. jan. 26. 14:52
 5/5 anonim ***** válasza:
14:45 vagyok. a terhesség legelején még én is aggódtam kicsit, hogy hogy fogom én ezt bírni és nem annyira vészes, mégha nincs is segítség. Nekem mikor az első született az sokkal nehezebben ment. Szerintem már belerázódtam :)))
2011. jan. 26. 15:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!