Amikor megszületik a tesó, a kislányom 21 hónapos (most 13 hós) lesz. Mik azok a fontos mérföldkövek, amiket jó volna elérnie ahhoz, "könnyebb" legyen a kettő gyerkőccel?
A szobatisztasággal szerintem még várhatsz, attól, hogy te eldöntöd, hogy jó lenne, még sajnos nem lesz az. Ezzel majd akkor foglalkozz, ha ő akarja.
A kiságyból való kiszoktatás jó ötlet, nálunk működött (szintén 21 hó a különbség), másfél évesen simán átszokott a gyerekágyba. Mi ugyanígy voltunk a babakocsival is, másfél évesen letettük, azóta gyalogol.
Amit változtatni szeretnél a tesó születésekor, azt próbáld meg fokozatosan mindent előbb, hogy ne akkor hirtelen érje a változás.
Nekem 18 hónapos volt a lányom mikor a másik kislány született és semmit nem alakítgattam, semmit nem akartam megváltoztatni, semmit nem siettettem. A mai napig rácsos ágyban alszik, hagyom, hogy annyit igyon cumisüvegből, mint eddig, hagyom, hogy úgy aludjon ahogy eddig megszokta, nem költöztettük semerre a kicsi miatt. Ugyanúgy ki-be emelgettem végig a terhesség alatt az etetőszékből, rácsos ágyból és semmi baja a kicsinek...
Most 23 hónapos a nagy, de mivel semmilyen jelet nem mutat a szobatisztaságra még csak nem is kezdjük el, mert nem akarom addig cseszegetni vele amíg ő nem akarja.
Nekem sincs senkim aki szülés után, vagy a terhesség alatt jött volna segíteni. Hazajöttünk a kórházból és aznap már vittem le a gyerekeket a játszótérre és emelgettem a nagyot a hintába, ki a homokozóból... Nekem ezek a dolgok amiket írsz elég feleslegesnek és drasztikusnak tűnnek :(
Szerintem ne akard a gyerekedet alakítani a helyzethez, hanem majd a helyzetet alakítsd a gyerekeidhez... Mindenkinek jobb lesz. Amúgy pedig nagy pocakos voltam mikor megtanult motorozni és kilóhússzal repesztett az utcákon, de közben még az utasításokra ritkán reagált, elképzelheted, hogy mennyit futottam utána, minden nap 2*2 órát a játszótéren töltöttünk és problémamentes, nagyon szép terhességem volt és egészséges babám született.
Bocsi az off-ért, csak nálunk is pont ilyen esz a felállás. A kisfiam 13 hónapos, a második szeptemberben érkezik, itt is 21 hó lesz a korkülönbség:) Mi nyárra szeretnénk venni, vagy csinálni leesésgátlós emeletes ágyat, ennek az alsó szintjére szeretném ha átszokna majd a kisfiam, és valószínű a második születéséig szét is fogjuk szedni a kiságyat, hogy ne legyen meg a "csábítás".A szobatisztaságban nem merek bízni, bár jó lenne. Kíváncsi vagyok milyen válaszokat, tanácsokat fogsz kapni!
Gondtalan, Boldog babavárást kívánok!:)
köszönöm a válaszokat!
A szobatisztaságra, akármilyen hihetetlen, már érdeklődést mutatott. Jelzi ha kakilni kell és folyton jön velem pisilni és ő is rá akar ülni a wc-re. van wc szükitője és bilije, de még csak ismerkedünk vele. A kiságyból feltétlenlül szeretném ha kijönne, mert felesleges még egy kiságyat venni.Etetőszék szerintem is marad...egyelőre el sem tudom képzelni, hogyan oldom meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!