Júliusban lesz 3 éves a kisfiam. Szeretnénk tesót. Mennyire nehéz kettő gyerkőccel? 4 év korkülönbség az jó?
Ez sokban függ a gyerek habitusától is, nem csak a korkülönbségtől. Van olyan gyerek, aki már két évesen szófogadó, önálló és ügyes, de van olyan is, aki után még három-négy évesen is szaladni kell, mert akkor sem áll meg az útkereszteződésnél, ha rászól a szülő. Szerintem az már könnyebbség, ha a nagyobb óvodáskorú, mire jön a pici, hiszen egy három éves már általában szobatiszta, egyedül jön-megy, és vígan elmotorozgat az anyukája mellett, míg az tolja a babakocsiban a kicsit.
Az én fiam is önálló, három múlt, de sajnos ő éppen az a kategória, akire sokszor rá kell szólni, hogy szót fogadjon, és nagyon igényli, hogy mindenki rá figyeljen. Nem tudom, hogyan futnék utána, ha lenne még egy kisebb testvére is. Közben viszont sok olyan ismerősünk van, ahol a háromévesnek már testvére van, és ők nagyon jól boldogulnak.
Nekem van egy 15 éves nagylányom, egy 18 hónapos kislányom és egy 4 hónapos kisfiam.
Én nagyon örülnék még egy babának,imádom Őket, sosem érzek megterhelőnek velük kapcsolatban semmit,szóval nekem "nem nehéz" :-) Bár a nagylányom is sokat segít nekünk.
A tesóm és én köztem is 4 év van, mi elvoltunk kiskorunkban, és most is.
30.N
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!