Akinél 2-3 év korkülönbség van, hogy viselte a nagy a kicsit?
nalunk 3 es fel ev van a ket teso között, de nagyon huzos volt az elsö 2 ev a kicsi születese utan. Allandoan feltekeny volt, barmit csinaltunk. Egyszerre nem tudtam ketfele szakadni, es a kicsi miatt egyre kevesebb idöm maradt a nagyra. Ez 1 es 2 eves kor körül volt a legroszabb. Viszont ugy hallottam, hogy kesöbb jo testveri viszony lehet közöttük, csak a neveles is segitse, mi azon vagyunk :)
Amugy szerintem 2 eves kor utan könyebb a nagyobb gyerekkel, egyre okosabb es ahogy az elöttem szolo irta, ovodaba valo bekerüles utan megvaltozik a helyzet. El kell fogadnia, fel kell dolgoznia minden nagyobb gyereknek a kicsi erkezeset, kortol es nemtöl függetlenül.
Nálunk 2 év 4 nap van a kettő között, a fiú a nagyobbik. Nagyon jól bírta a kistesót. Kétszer volt, hogy mikor etettem, akkor odanyomult, és kicsit át kellett helyezzem, de más gond nem volt. Nem különösebben volt oda érte úgy tűnt, ugyanakkor időnként befeküdt mellé a kiságyba, szóval csak szerette.
Utólag azt mondom, nem volt annyira nehéz, mint amilyennek megéltem. Azért, mert az ember izgul, hgoy mi lesz a következő pillanatban, eleve idegesebb, vagy nyugtalanabb inkább, pedig lehet nem is lesz semmi gond, de ez a fölösleges idegelés kikészíti az embert eléggé. Ha meg van is oka, akkor még rosszabb. Nálunk még szerencsésnek mondhatom magunkat, a másik a pelusozás volt még egy évig, hogy kettőt, és hát 2 éves igazán nem sokkal nagyobb még. Két év múlva már határozottan könyebb volt viszont.
Nálatok az ovi beszoktatáshoz, ha akkor kezdi majd a nagyobbik, lehet féltékeny lesz, mert azt hiheti a kicsi miatt külditek, ilyenek szoktak lenni. Persze ezt ők nem mondják. A szobatisztaság szoktatásba is bekavarhat, ha fentáll még.
Sokkal kevesebb nem hiszem, hogy jutott belőlem, mert a kicsi azért alszik még elég sokat, amikor jut idő a nagyobbikra. Apuka remélhetőleg besegít, és nem a tisztaság, a rend kell legyen a legelsődleges szempont. Nekünk ezt nehéz volt megérteni, de már értem.
Ne idegeld magad előre, lehet könyebb lesz, mint amit másoktól hallassz !
Gratula !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!