Miért kell egy 6 hónapos gyerekkel jégkrémet etetni és ezt felrakni a facebookra?
Egyik ismerősöm tette fel a képet és engem sokkolt. Alig 6 hónapos a gyerek, a mamája fogja az ölébe, a gyereknek meg tartja a jégkrémet a szájához, akinek már tiszta jégkrémes az arca.
Jó tudom hogy legalább 1 éves korig nem ajánlott az ilyen tejtermékek adása? Vagy én tudom rosszul?
A másik ismerősöm meg alig hogy megszült haza mentek és felrakott egy képet amin már teával itatja a kb. 4 napos babát.
Jól tudom hogy egy pár napos babát nem ajánlott teáztatni? Vagy én tudom rosszul?
Meg 4 hónaposan már bébiétellel eteti, mert hát úgy se szopott...(egyszer próbálta a kórházba és elfordította a fejét, erre ő: hát akkor minek erőltessem.)
Jól tudom hogy még nem fejlett ki eléggé a gyomra és 6 hónaposan ajánlott a hozzátáplálás? Van ezt is rosszul tudom?
Nem vitát akarok szítani, de annyira kiakadok, mert más éveken át küzd, azért, hogy anya lehessen (persze sikertelenül) másnak meg egyből az ölébe pottyan és úgy érzem 'tojnak' az egészre, ahogy esik úgy puffan alapon nevelik a gyereket. Tényleg nem vitát akarok, lehet csak a sok sikertelenség beszél belőlem, de ha én egyszer anya leszek mindent úgy próbálok majd csinálni, ahogy az megszokott/előírt vagy legalább is megpróbálom azt követni és nem jégkrémet tömi a gyerek szájába és a facebookra posztolni...
Kedves kérdező!
Ha eljutsz odáig, hogy babád lesz, nyugodtan vonjál gyököt mindabból az okosságból, amit osztogatnak az inteneten. A legfontosabb dolgok:
-Figyeld meg a gyerekedet, mert belőle csak egy van.
-A gyerek pontosan úgy fog viselkedni, ahogy a te viselkedésedet le tudja reagálni.
- Sose hasonlítsd a szomszéd gyerekéhez, nem mérvadó, hogy az már eszik-e kanállal, ücsörög-e a bimbin, vagy szonátát énekel-e három szólamban. Ha valaki a gyerek "eredményeit" a facebookra posztolja, azzal gyakorlatilag a régen a homokozó "partján" szokásos dicsekvések modern vállfaját űzi.
- Ha rendesen eljársz a tanácsadásra, minden jótanáccsal ellát a védőnő, a gyereked pedig szépen fejlődni fog a maga ütemében. A lényag csak az, hogy a rendellenességeket felismerd.
- Nem fogod utolérni magad a házimunkában, de ezzel mindegyikünk így volt( akár bevallja, akár nem)
- Néha igenis fogsz olyan ételeket, italokat adni a gyerekednek, amelyikek "fújok", meg "egészségtelenek". Aztán lehet, hogy 10 v múlva azok lesznek a szuper egészségesek. ( Ahogy az élelmiszer lobbi, és gyógyszerlobbi érdekei megkívánják)
- A gyerek megismerési folyamatában minden érzékszerve, így az ízlelése is részt vesz. Belenyalt az enyém is kétévesen a méregerős paprikába, és még csak meg se rezzent. De megjegyezte, hogy azt ő nem szereti.
- A jégkrémet is meg lehet mutatni nekik, de nyilván nem ezzel helyettesítjük a rendes kaját.
- A gyerektea jó. A cukorral kell vigyázni, mert függővé tudja tenni a gyereket. Az ásványvíznek nincs íze, de teljesen jó inni a babának, mert nem mindig tudod megtenni, hogy a szomjas gyerekedet megszoptatod pl. útközben a főutcán, viszont néhány korty folyadékkal egy kiadós bőgés megúszható. (Az sem árt, ha ezekkel megismerkedik egy baba, mert lehet, hogy leszel olyan beteg, amikor nem szoptathatód, és akkor keserves a rászoktatás)
-Az elvek azért vannak, hogy rendre feladjuk őket. A gyereknevelés ugyanis egy TÁRSASJÁTÉK. Van benne egy piciri társ is, és ha nem jól kapjátok el egymás hullámhosszát, akkor rémálom napok is előfordulnak.
Nna kb. ennyi elég is. Jó babvárást!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!