Miért kell egy 6 hónapos gyerekkel jégkrémet etetni és ezt felrakni a facebookra?
Egyik ismerősöm tette fel a képet és engem sokkolt. Alig 6 hónapos a gyerek, a mamája fogja az ölébe, a gyereknek meg tartja a jégkrémet a szájához, akinek már tiszta jégkrémes az arca.
Jó tudom hogy legalább 1 éves korig nem ajánlott az ilyen tejtermékek adása? Vagy én tudom rosszul?
A másik ismerősöm meg alig hogy megszült haza mentek és felrakott egy képet amin már teával itatja a kb. 4 napos babát.
Jól tudom hogy egy pár napos babát nem ajánlott teáztatni? Vagy én tudom rosszul?
Meg 4 hónaposan már bébiétellel eteti, mert hát úgy se szopott...(egyszer próbálta a kórházba és elfordította a fejét, erre ő: hát akkor minek erőltessem.)
Jól tudom hogy még nem fejlett ki eléggé a gyomra és 6 hónaposan ajánlott a hozzátáplálás? Van ezt is rosszul tudom?
Nem vitát akarok szítani, de annyira kiakadok, mert más éveken át küzd, azért, hogy anya lehessen (persze sikertelenül) másnak meg egyből az ölébe pottyan és úgy érzem 'tojnak' az egészre, ahogy esik úgy puffan alapon nevelik a gyereket. Tényleg nem vitát akarok, lehet csak a sok sikertelenség beszél belőlem, de ha én egyszer anya leszek mindent úgy próbálok majd csinálni, ahogy az megszokott/előírt vagy legalább is megpróbálom azt követni és nem jégkrémet tömi a gyerek szájába és a facebookra posztolni...
Néhány éve egy külföldi barátom családjánál vendégeskedtünk. Ott az átlag gyerekszám 4-5-nél kezdődik, nem ritka a 10 gyerek sem. Maximum 6 hónapot maradnak az anyák otthon, de gyakoribb a 3-4 hónap, ez után visszamennek dolgozni.
Ők öten testvérek, most már 20-30 közöttiek, szülők hatvanas éveikben járnak.
Anyukájával beszélgettem (őt lesokkolta a magyar 3 évig otthon levés), kérdeztem, hogy a szoptatást miként oldják meg. Mondta, hogy rém egyszerű, elkezdik pépessel etetni a gyerekeket 3 hónaposan, aztán el is választják, amint visszamennek dolgozni.
A felnőtt gyerekeket elnézve semmi bajuk, sőt, az ország populációjának születéskor várható átlagéletkora nagyon magas 80 év felett van mindkét nemnél. Nálunk ez valahol 65-70 év körül szóródik.
Jégkrém: Nem jó ötlet, de ott voltál láttad hogy kapott belőle? Én is tetem fel olyan képet, hogy a gyerek egy hatalmas zsíros kenyeret eszik, kolbásszal, oda érintettem a szájához lefotóztuk majd le is töröltem.(3 hónaposan)
tea: van hasfájás elleni te és alapból is anyuka döntése mit ad inni a gyermeknek, lehet nagyon híg teát is készíteni, lehetett abban gyógytea is vagy éppen nem is tea volt csak valami antibiotikum volt a vízbe cseppegtetve.
hozzátáplálás: 3 hónapig gond nélkül dőlt a tej a cicimből, a lányom hízott rendesen, aztán egyszer csak nem hízott sőt fogyott, tápszert nem kérte (4 félét próbáltunk) cumisüveget sehogy nem bírtam a szájába tömni, de kanállal szépen evett sűrűbb pépeket (tejpép) persze hogy elkezdtem a hozzátáplálást 4 hónaposan mert ha várok még 2 hónapot tudi éhen veszik. Még az orvos is azt mondta tápláljuk nyugodtan hozzá csak hízzon már valamitől amit nem "tölcsérrel kell tömi belé". És alapból is 4 hónaposan már lehet kezdeni a hozzátáplálást.
(Csak zárójelben jegyzem meg, hogy én extra okos szülő voltam amíg meg nem született a gyerekem, legalább olyan okos mint te és legalább annyit utána olvastam mindnek és tökéletesen tudtam "osztani" az észt én is. Aztán az ember anya lesz és egyből nem lesz olyan nagyon okos, és már semmi nem akad ki, és senki más nevelésébe nem szól bele mert még a sajátját sem tudja nevelni.:))
Köszi kedves utolsó!
Szerintem velem is az lehet amit a zárójelben megjegyeztél, most még én is úgy gondolom, ami anno te ahogy írtad is és valószínű ha odakerülök sok minden fog változni :)
4-es, 17-es
Neked nem a véleményeddel van a gond, hanem a stílusod nagyon durva és bántó. Nem ártana kicsit csiszolnod, fejlesztened.
És azért hozzá kell tegyem, előfordul problémamentes gyerek is szép számmal, akikkel se az ételeknél, se az alvásnál, se a viselkedésével, se az iskolai eredményével nincs különösebb gond.
Nem érzem, hogy durva vagy bántó lettem volna, tény, hogy nem szeretem a másokat kibeszélő kérdéseket, talán ez érződött a válaszomon. Viszont ha durva vagyok, az hidd el, nem ilyen. Oda is írtam, hogy nem akarom bántani (és tényleg nem), de bárkiről is van szó, akár van akár nincs gyereke, akkor sincs köze a máséhoz. Ezt máshogy nem igazán lehet leírni, de ha valaki meg akar sértődni, akkor úgyis megteszi. Nem mellesleg én úgy érzem, hogy a Kérdező nem haragudott meg rám annak ellenére sem, hogy nem burkoltam selyempapírba a mondanivalómat.
Egyébként az én fiam olyan problémamentes gyerek, amilyenről írtál, Utolsó, de ennek ellenére a gyereknevelés nem sétagalopp, ezt mindenki tudja. Legyen szép napotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!