Nem baj? 2 és fél hónapos a kislányom. Hason nem nagyon emeli a fejét, inkább összenyálazza a textilpelust és sír, de a lábát és a popóját emeli, teker. Viszont ha a mellkasomon van akkor szépen felemeli a fejét, tartja, forgatja.
Figyelt kérdés
Ha a kezénél felhúzom, nem tartja meg a fejét, csak vigyorog teli szájjal. Kézben tartva viszont nem kell már jó ideje tartani a fejét, mert szépen tartja úgy is (meg a mellkason is emeli, tartja). Erőltessem a hason fekvést így is?2009. dec. 21. 07:51
1/8 anonim válasza:
Szerintem, ne eröltesd a hason fekvest. En babam nem szeret hason feküdni es nem is eröltetem, most 3,5 hos es nagyon szepen tartja a fejet. 2-3 hete vettem eszre, hogy hason is nagyon jol emeli a fejet,elötte ö is csak igy csinalt ahogy a Te babad :)
2/8 anonim válasza:
Ha szeret hason feküdni,akkor hagyd.De ha sír,akkor ne fektesd hasra.Az,hogy nem emeli a fejét,nem baj.Minden baba másképp fejlődik,és másképp érzi jól magát.Az a lényeg,hogy mozogjon a kedve szerint.Ne húzd fel a kezénél fogva,mert az árt a gerincének.Ne erőltess semmit se most,se később.
3/8 anonim válasza:
Szerintem se erőltesd! Ha nagyon aggódsz és nem változik akkor kérdezd meg a védőnőtöket!
4/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Akkor nem fogom erőltetni. Végül is ha a mellkasomon van akkor felemeli és tartja, ez is erősíti a nyakát nem?
2009. dec. 21. 08:38
5/8 anonim válasza:
szerintem az is erősíti.
nálunk sem nagyon megy a hason fekvés, de ha kézben tartok, akkor csak úgy leskelődik nyújtott nyakkal.
persze néha emegeti hason fekve is, de úgy tűnik, h nem a kedvence a dolog. 2,5 hónapos és nálunk már 2-3 hetes korától emelgeti a fejét kézben, persze most már jobban tudja kontrollálni és tartani.
6/8 anonim válasza:
Szerintem meg baj, hogy nem emeli a fejét, vidd el gyermek neurológushoz.A fiamat kilenc hetesen vizsgálták, nem tartotta a fejét, ha felhúzták ülő helyzetbe, azóta tornáztatnom kell naponta ötször tíz percet, meg gyakran kell hasra tennem.Eleinte kevés ideig ment, mert üvöltött, de már megszokta, és szeret hason lenni.Most három és fél hónapos, két hete hasáról a hátára fordul, meg ha az oldalán van, próbálkozik a hasra fordulással.Engem nagyon megijesztett a doktor, azt mondta, hogy ez tanulási problémát, sőt komolyabb dolgokat is okozhat.Vidd el dokihoz, nehogy késő legyen.Ha van kérdésed a tornával kapcsolatban, szivesen válaszolok.
7/8 A kérdező kommentje:
Régebben nagyon emeltem a fejét 45 sőt 90 fokba is hason, de pár hete csak a hiszti megy. Néha megemeli, de utána már a sírás megy. Majd mindenképp akkor megkérdezem a dokit.
Utolsónak: hogyan tornáztatod? Mit kell csinálni? Le tudnád írni? Köszönöm!
2009. dec. 21. 09:24
8/8 anonim válasza:
Szívesen leírom, de nézesd meg dokival.Megfogatod vele a hüvelykujjad, te meg ráfogsz a csuklójára két-két ujjaddal.Aztán nagyon -nagyon lassan felhúzod ülő helyzetbe, majd ugyanolyan lassan visszaengeded.Ülő helyzetben nem kell tartani, azonnal kezd a visszaengedést, csak nagyon lassan.Fokozatosan emeld az adagot.Mi tíz percig csináljuk napi ötször, ez alkalmanként harminc felhúzás.Most már nagyon stabilan tartja a fejét, meg mint írtam, mióta tornázunk már megfordul, bár ez nálatok még korai lenne.A hasra fektetést meg majd megszokja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!