Mit tudok tenni, hogy ne romoljon a helyzet?
Most 2 éves a lányom és elkezdett sárgulni a foga. Eddig ilyet nem vettem észre és most azt látom egyre rosszabb.
Nem lehet ráfogni az édességre mert esetleg rudit eszik vagy házi sütit de azt se minden nap. A fogát pedig napi 2-3-szor mosom. Mitől lehet? Mit tehetek,hogy ne legyen rosszabb?
Én is rögtön arra gondoltam, hogy valamilyen étel vagy gyógyszer befogja neki (pl. van olyan torokfertőtlenítő spray, amitől nekem is sárgás volt a fogam, amíg fújtam, utána prá nap alatt lekopott)- de akár sárgarépa, sütőtök is befoghatja vagy valamilyen áfonyás dolog esetleg?
A biztonság kedvéért amit én tennék:
- azonnal leszokni a cumisüvegről (alternatíva: kispohár, legfeljebb sportkupakos üveg- bár ez hamar penészedik, nehéz tiszítani, tejterméknek egyáltalán nem való stb.)
- a biztonság kedvéért nézesd meg fogorvossal, hogy biztosan nem fogromlás-e, illetve lehetséges, hogy elvékonyodott vagy eleve érzékenyebb a kis tejfoga, erre csak szakember tud tanácsot adni
Esetleg még a fogkrém-váltáson is elgondolkodnék.
Minden jót, majd írd meg, mi lett.
Köszi szépen. Megnézetem csak most úgy felfigyeltem rá.
Gondolom a tea is befolyásolja mert sajnos csak azt issza meg víz helyett. De próbálok nem sokat adni neki.
milyen teát iszik? ha zöldet vagy feketét akkor attól van, mondjuk azok koffeinesek, szóval egyébként se szabadna, ha erről van szó akkor válts pl. sagara vagy pickwick gyerekteára.
a fogkrémtől is lehet, ha fluoridosat használtok, szintén váltsatok akkor pl. nenedentre.
mos most nem jut eszembe, de ha romlana akkor szerintem szürkülne, szóval inkább valami más a gond :)
Persze Pickwick gyerekteát kap, meg a sütőtököt is imádja. Így lehet tényleg csak ezektől,remélem!
Köszi a gyors válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!