Mit csinálhatnék az 1 éves fiam fogaival hogy ne romoljon tovább a helyzet?
Figyelt kérdés
Tegnap elvittük a kisfiúnkat a fogorvosomhoz és megmutattuk neki, hogy a felső fogsorán elszíneződtek a fogai olyan szürkés-barnásra. Amióta kibújt az első fogacskája, azóta mossuk tisztességgel, szereti is és hagyja is. A doki azt mondta valami beszínezte a fogát ez még nem szuvasodás de figyeljünk nagyon rá és ha majd olyan 3 év körüli lesz le lehet políroztatni és akkor nem fog látszódni ez a csúnyaság. Na de addig? Olyan tehetetlennek érzem magam. Nincs erre valami megoldás? Esetleg van olyan hogy babafogorvos? Mással is megnézetném ha lehet, mivel a mi dokink igaz hogy rutinos orvos de gyerektéren rutintalan. Volt esetleg másnak is hasonló gondja? Ja, és nem eszik a gyerek sok édességet, néha kap babakekszet meg túró rudit csoki nélkül. Kérlek segítsetek!2009. szept. 15. 16:08
1/3 anonim válasza:
Esetleg nem fluorhiány?Kérdezd meg a gyerekorvost is,ő biztos látott már ilyent.
2/3 anonim válasza:
Én kicsiként nem ittam cukros teát, meg gyerekként nem faltam az édességet, és ápoltam a fogaimat rendesen, mégis a tejfogaim feketék voltak (nem tudom mitől, csak emlékszem, meg a fényképek tanúsítják). A szüleim el voltak keseredve. Miután a tejfogak kiestek a végleges fogaim gyönyörűek lettek, egészségesek, fehérek. Tudom, hogy nem a kérdésre válaszoltam, bocs, csak gondoltam megnyugtatlak kicsit ezzel, hogy ez nem feltétlenül azt jelenti, hogy felnőttkorában is rosszak lesznek a fogai.:)
3/3 A kérdező kommentje:
Köszi a hozzászólásokat, majd konzultálunk a gyerekorvossal is.
2009. szept. 17. 09:53
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!