Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul csinálom, ha a háromhe...

Rosszul csinálom, ha a háromhetes gyerekemet nem fürdetem minden nap?

Figyelt kérdés
Hozzáteszem, hogy peluscserénél minden alkalommal a kagylónál szappanos vízzel lemossuk, szemét-orrát rendszeresen tisztítjuk, a hónalját pedig az orvos utasítására minden este szeszes vattával kitöröljük.

2014. márc. 25. 16:57
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
60%
nálunk a gyerekorvos és a szülésznö is azt mondta, hogy elég 2-3 naponta fürdetni, tiszta vizzel. lehetöleg az elsö évben ne is használjunk semmilyen fürdetöt, se krémet, se semmit, maximum, amit a gyogyszertárban lehet kapni mandula olajat illetve olivaolajat, ami tejjel van elkeverve (nálunk ez utobbi a szülés elött kapott listán is rajta volt, mint elengedhetetlen kellék)
2014. márc. 25. 18:11
 22/28 anonim ***** válasza:
57%

Inkább fürdetem minden este (gyógyszertári fürdetőkrémmel), minthogy minden pelenkázáskor szappanos vízzel és alkohollal törölgessem. Az alkohol szárít, pont ezért kell kezdetben a köldökcsonkra használni.

A te babád nem bukik? Nem csorog tej/tápszer a nyakába?

A babának is jólesik az esti fürdés, felfrissül, megszokja, hogy ez rutin, sőt, nagyon fogja élvezni.

A fogmosást is kihagyod majd neki? Vagy mi lesz akkor, amikor már jár, homokozik, aktívan játszik és valóban piszkos lesz?

2014. márc. 25. 18:16
 23/28 anonim ***** válasza:
80%
A te dolgod, hogy hányszor fürdeted, de mi mindennap fürdetjük. A popsiját úgyis meg kell mosni, a nyakát is, mert bukik sokat, és az én kisfiamnak a lábikója is büdi, izzadt, pedig nincs rajta sok ruha itthon. Én magamból indulok ki, nekem is jól esik a fürdés, még akkor is, ha nem izzadtam le és koszoltam össze magam. Mivel jobb megmosni a fenekét, nyakát, hónalját külön-külön, mint egyben a gyereket? Ráadásul alkohollal? Ilyenről én még nem is hallottam.
2014. márc. 25. 18:51
 24/28 anonim ***** válasza:
Az újszülötteket minden nap meg kell fürdetni!
2014. márc. 25. 19:06
 25/28 anonim ***** válasza:

Én sem fürdetem minden nap, de minden kaki után lemosom folyó víznél a fenekét babafürdetővel (ahogy itt nálunk a kórházban is). Csecsemős rokon szerint is elég 2-3 naponta (hangsúlyozom a pelenkás rész minden nap megvan mosva, és nem este, hanem amikor kakilt azonnal. Én meg ezzel nem tudnék estig várni.) Az esti rutin nem csak a fürdetéssel tud kialakulni. Minden ami történik egész nap az egy idő után a rutin része a babának. Nem összevissza tellik a nap (nálunk), hogy majd a fürdetés végre segít a babának észrevenni, hogy "jé, már este van":)

A koszmó napi-2-3 napi fürdetéskor is megjelenhet. Első gyereknél próbáltam mindent. Másodiknál vettem egy puha kefét a DM-ben, bekentem a pici fejét vékonyan szőlőmagolajjal, aztán babafürdetős törlőkendővel jól bevizeztem és a kefe másodpercek alatt leszedte. Hónapok óta egyszer jött egy nagyon kicsi vissza. Pedig nem fürdik minden nap:)

A hónalj alkoholos lemosását én sem értem.

2014. márc. 25. 19:20
 26/28 anonim ***** válasza:

Hát ne haragudj de pont magadat cáfolod meg. Azért nem akarsz fürdetni mert attól eltünnek a természetes dolgok a bőréből ezzel szemben alkohollal meg szappannal mosod őt !? Ne haragudj de hol éltek ti mert ilyet én még gyerekorvostól nem hallottam!

A szappan a legrosszabb dolog a bőrnek nem véletlenül vannak egyéb dolgok. Miért nem használsz popsitörlőt? Szerintem ő se nagyon élvezi. A honalját meg alkohollal kenni?ez nagyon durva! A gyógyszertári fürdető meg nem tartalmaz semmi kémiai dolgot. Mellesleg alap dolog hogy minden nap fürdünk! Mi is és a gyerek is. Neki is kellemes lazítás és segit abban hogy tudja alvás van vége a napnak.

2014. márc. 25. 22:18
 27/28 anonim ***** válasza:

Egy csomóan hangoztatják, hogy felesleges naponta fürdeti, mert nem koszolódik. Igen, felesleges (bár tényleg buknak,is...az enyémnek sokszor még a haja is ragadt a bukástól) DE jó neki. Általában a babák imádnak fürdeni, és sokáig ez az egyetlen olyan dolog a napjában, ami más, mint az evés-alvás. Miért kellene ettől megfosztani.

Mi is minden nap fürdettünk az elejtől fogva. Sőt, mivel iszonyatosan megnyugodott a vizen lebegve, volt olyan is, hogy ha vígasztalhatatlanul sírt, akkor irány a kád, és lenyugodott. Este, alvás előtt segít neki ellazulni, ráhangolódni az estére. Nálunk is a szertartás miatt volt nagyon fontos...2 hónapos kora óta át is alussza az éjszakát, sosem volt gondunk az altatással sem.

És sosem volt gond a bőrével. Sokszor masszírozgattam át babaolajjal, tornáztatva. Most 15 hónapos, most meg alig lehet kikönyörögni a kádból, annyit játszik benne. Imádja...minek ettől megfosztani???

2014. márc. 25. 22:34
 28/28 anonim ***** válasza:

Szappan és alkohol?

Inkább fürdesd meg tiszta vízzel az nem szárít annyira mint a szappan és az alkohol. Próbáld ki magadon is előbb pár napig.

Különben szerintem mondhatunk akármit, te már ezt eldöntötted, valószínűleg nem lesz baja, de azért a nai rutint könnyebb úgy kialakítani hogy meg van fürdetve minden este, ez az egyetlen dolog a napból amit csak este csináltok, így a baba is könnyebben átáll az éjszakai alvásra.

Különben sokan mondanak sok félét nem kell mindent elhinni, akit gyerekkorában fürdettek mindennap valószínűleg annak sem lett semmi baja.

2014. márc. 26. 07:14
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!