Rosszul csinálom, ha a háromhetes gyerekemet nem fürdetem minden nap?
Inkább fürdetem minden este (gyógyszertári fürdetőkrémmel), minthogy minden pelenkázáskor szappanos vízzel és alkohollal törölgessem. Az alkohol szárít, pont ezért kell kezdetben a köldökcsonkra használni.
A te babád nem bukik? Nem csorog tej/tápszer a nyakába?
A babának is jólesik az esti fürdés, felfrissül, megszokja, hogy ez rutin, sőt, nagyon fogja élvezni.
A fogmosást is kihagyod majd neki? Vagy mi lesz akkor, amikor már jár, homokozik, aktívan játszik és valóban piszkos lesz?
Én sem fürdetem minden nap, de minden kaki után lemosom folyó víznél a fenekét babafürdetővel (ahogy itt nálunk a kórházban is). Csecsemős rokon szerint is elég 2-3 naponta (hangsúlyozom a pelenkás rész minden nap megvan mosva, és nem este, hanem amikor kakilt azonnal. Én meg ezzel nem tudnék estig várni.) Az esti rutin nem csak a fürdetéssel tud kialakulni. Minden ami történik egész nap az egy idő után a rutin része a babának. Nem összevissza tellik a nap (nálunk), hogy majd a fürdetés végre segít a babának észrevenni, hogy "jé, már este van":)
A koszmó napi-2-3 napi fürdetéskor is megjelenhet. Első gyereknél próbáltam mindent. Másodiknál vettem egy puha kefét a DM-ben, bekentem a pici fejét vékonyan szőlőmagolajjal, aztán babafürdetős törlőkendővel jól bevizeztem és a kefe másodpercek alatt leszedte. Hónapok óta egyszer jött egy nagyon kicsi vissza. Pedig nem fürdik minden nap:)
A hónalj alkoholos lemosását én sem értem.
Hát ne haragudj de pont magadat cáfolod meg. Azért nem akarsz fürdetni mert attól eltünnek a természetes dolgok a bőréből ezzel szemben alkohollal meg szappannal mosod őt !? Ne haragudj de hol éltek ti mert ilyet én még gyerekorvostól nem hallottam!
A szappan a legrosszabb dolog a bőrnek nem véletlenül vannak egyéb dolgok. Miért nem használsz popsitörlőt? Szerintem ő se nagyon élvezi. A honalját meg alkohollal kenni?ez nagyon durva! A gyógyszertári fürdető meg nem tartalmaz semmi kémiai dolgot. Mellesleg alap dolog hogy minden nap fürdünk! Mi is és a gyerek is. Neki is kellemes lazítás és segit abban hogy tudja alvás van vége a napnak.
Egy csomóan hangoztatják, hogy felesleges naponta fürdeti, mert nem koszolódik. Igen, felesleges (bár tényleg buknak,is...az enyémnek sokszor még a haja is ragadt a bukástól) DE jó neki. Általában a babák imádnak fürdeni, és sokáig ez az egyetlen olyan dolog a napjában, ami más, mint az evés-alvás. Miért kellene ettől megfosztani.
Mi is minden nap fürdettünk az elejtől fogva. Sőt, mivel iszonyatosan megnyugodott a vizen lebegve, volt olyan is, hogy ha vígasztalhatatlanul sírt, akkor irány a kád, és lenyugodott. Este, alvás előtt segít neki ellazulni, ráhangolódni az estére. Nálunk is a szertartás miatt volt nagyon fontos...2 hónapos kora óta át is alussza az éjszakát, sosem volt gondunk az altatással sem.
És sosem volt gond a bőrével. Sokszor masszírozgattam át babaolajjal, tornáztatva. Most 15 hónapos, most meg alig lehet kikönyörögni a kádból, annyit játszik benne. Imádja...minek ettől megfosztani???
Szappan és alkohol?
Inkább fürdesd meg tiszta vízzel az nem szárít annyira mint a szappan és az alkohol. Próbáld ki magadon is előbb pár napig.
Különben szerintem mondhatunk akármit, te már ezt eldöntötted, valószínűleg nem lesz baja, de azért a nai rutint könnyebb úgy kialakítani hogy meg van fürdetve minden este, ez az egyetlen dolog a napból amit csak este csináltok, így a baba is könnyebben átáll az éjszakai alvásra.
Különben sokan mondanak sok félét nem kell mindent elhinni, akit gyerekkorában fürdettek mindennap valószínűleg annak sem lett semmi baja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!