Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Rosszul csinálom, ha a háromhe...

Rosszul csinálom, ha a háromhetes gyerekemet nem fürdetem minden nap?

Figyelt kérdés
Hozzáteszem, hogy peluscserénél minden alkalommal a kagylónál szappanos vízzel lemossuk, szemét-orrát rendszeresen tisztítjuk, a hónalját pedig az orvos utasítására minden este szeszes vattával kitöröljük.

2014. márc. 25. 16:57
1 2 3
 11/28 A kérdező kommentje:
A koszmós mondatot nem a kilencesnek szántam. Bocsi.
2014. márc. 25. 17:17
 12/28 anonim ***** válasza:
66%
Ennyi idősen én is két-háromnaponta fürdetem.
2014. márc. 25. 17:20
 13/28 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem ha mással nem is, de tiszta vízzel lefürdethetnéd. A tisztálkodáson kívül ennek hatalmas szerepe van az alvás előtti rutin kialakulásában.
2014. márc. 25. 17:22
 14/28 anonim ***** válasza:
50%
Mikor még nagyon utálta a fürdést néha kihagytuk, most már 2 hónapos már nem sír közban, úgyhogy fürdetjük minden nap, már kezd hozzászokni, hogy fürdés után kaja és alvás, én ezért csinálom, tényleg nem koszos, de azért a fejét, kezét, popóját úgyis célszerű megmosmi, és akkor már egyszerűbb egybe az egész gyereket.
2014. márc. 25. 17:23
 15/28 anonim ***** válasza:
72%

én mindennap fürdettem, vegyszermentes kozmetikumaink vannak, pár cseppet tettünk a vízébe. elsősorban a fürdés élményéért fürdettük és az esti rutin miatt is-amit utólag is látok milyen jót tett. nem a "kosz" miatt, hiszen még egy újszülöttön nincs piszok..

Offolok:miért szerinted miért alakul ki a koszmó? ez érdekelne, mert az enyémnek nem volt egészen kb 1 éves koráig, akkor volt egy rövid időszak, hogy jött-ment a koszmó és azóta sincs.

2014. márc. 25. 17:26
 16/28 anonim ***** válasza:
55%

Ismerek egy fiatal családot, akik tíz gyermeket nevelnek, teljesen normális, tisztességes emberek. Mind tiszták, ápoltak. Ugyanakkor az anyuka elmondta, hogy amikor kicsik voltak a gyerekek (most is van két kétéves gyereke, ikrek), akkor bizony nem fürdette őket minden nap, csak két-három naponta. És ha rájuk néztem, meg nem mondtam volna!Teljesen ápoltak voltak!

Amúgy a nyugati államokban mostanában kezd elterjedté válni, hogy a babákat csak hetente egyszer fürdetik, akkor is csak sima vízben. A többi napon csak nedves szivaccsal, kendővel törülik át.

Ott az a nézet, hogy nem tesz jót a gyermek érzékeny bőrének a kemikália, és egyébként is, a gyerekek izzadtságmirigyei nem termelnek illatanyagot, ami büdösödne, elegendő csak a nedves törlőkendős felfrissítés. Mondjuk, ebben van valami, mert ha belegondolok, az én gyerekem, ha nyáron nagyon megizzad, akkor sem lesz büdös.

Ettől függetlenül én fürdetem minden este, illetve nálunk úgy alakult a napirend, hogy legtöbbször apa fürdet. A haját ugyan nem mossuk minden nap, de nem is koszmós.

2014. márc. 25. 17:29
 17/28 Vilcsianyuja ***** válasza:
50%

Szappan, alkohol? Hát, ez nem túl barátságos a baba bőrének. Sokan írják a tiszta vizet, de az is inkább szárítaná a bababőrt, a kemény csapvíz még a felnőttek bőrét is megviseli, nemhogy a babákét... A babafürdetők nem annyira azért vannak, hogy a koszt lemossák, hanem hogy lágyítsák a fürdővizet. Szerintem.

Igazad van, nem kell a természetes baciflórát lemosni a bőrről, de szerinted az alkoholos vattával nem éppen ezt teszed? Meg a szappannal? A gyógyszertári fürdetőkrémet viszont natúr testápolónak is ajánlják, ha száraz a baba bőre, be lehet vele kenni. A hajlatait is kitörölheted a krémmel+vattával, ha nem fürdeted naponta.

2014. márc. 25. 17:33
 18/28 anonim ***** válasza:
18%
Szerintem fontos,főleg,hogy megszokja és mert Ők is izzadnak,az alkohol nagyon szárítja a bőrét én olajjal kentem át a hajlatokat majd fürdés után kis hintőport tettem oda,azért nem irigylem,hogy csapnál mosod meg minden peluscserénél,jobb lenne a popsitörlő.
2014. márc. 25. 17:50
 19/28 anonim ***** válasza:
51%
Az én babám még nem született meg, úgyhogy tapasztalatot nem tudok írni, viszont az egyik ismerősömék sosem használtak a babájuknál kozmetikumokat. Csakis sima vízzel, vízsugárral fürdették a gyermeküket. Elmondása szerint sosem volt száraz, piros, pöttyös a gyerek feneke. Biztos van benne valami. Amit mondjuk én sem értek, hogy miért kell egy babát illatos kozmetikumokkal fürdetni, hiszen a baba illatnál finomabb nincs.
2014. márc. 25. 18:00
 20/28 anonim ***** válasza:
68%

Én erre azt mondom, hogy a te dolgod.

Nálunk mindenki, beleértve a gyerekünk is minden nap fürdik és fürdött csecsemőkorában is.

Én azt gondolom, hogy ha belegondolunk, hogy egy baba is éppen megizzadhat, fogzásnál éppen nyálzik, mivel eszik, teljesen mindegy mit, az anyatejet is visszabüfizheti vagy hozzátáplált ételnél éppen maszatolja magát, vagy csak alapból belegondolok, hogy milyen szépen tudta a fiam a háta közepéig összekakilni magát és mindezt akár naponta többször is csecsemőkorában, akkor úgy vagyok vele, hogy célravezetőbb, ha nem áttörölgeti az ember itt meg ott meg amott, hanem úgy, ahogy van, megfürdeti esténként az egész gyereket.

És persze ez is nagyon jó része a napi rutinnak. Hozzászokik a baba és később ez is napi rendszer kialakulásában fontos szerepet játszik nála.

De persze ahány ház, annyi szokás. Vannak olyanok, akik így csinálják, mások meg úgy. Mi minden nap fürdünk és fürdetjük is a gyerekünket.

2014. márc. 25. 18:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!