Ha második gyerekemet gyes-be szülném?
Röviden: igényelhetik,ha közös háztartásban van a gyerkőc, apa heti max 30 órában / vagy otthon dolgozik, ill. nagyszülő nem végez keresőtevékenységet gyermek 3 éves koráig.
Bővebben: [link]
Ha az anyuka tp.-re megy nem igényelhetik.csak akkor,ha dolgozni megy vissza 30 òrában.2 ellátàs nem jár egysuerre
. Tp vagy gyes.
betta, az ellátások közötti választás ( azazhogy csak egyik igényelhető egyidejűleg) a GYED-re illetve a TGYÁS-ra vonatkozik - tudtommal.
Melyik jogszabályban szerepel hogy ha anyuka táppénzen van akkor apuka / nagymama, ha egyébként megfelelnek a feltételeknek, nem igényelhetik a GYES-t?
Lehet hogy én tudom rosszul, így megköszönöm ha válaszolsz. ( MÁK-nál is eszerint tájékoztattak, amikor felhívtam őket).
Nekem ezen a héten adtak felvilágosítást, szintén MÁK.
Nem arról van szó hogy anyuka egyszerre van táppénzen + kapja a GYES-t,hanem apuka v. mami megy GYES-re, anyu meg táppénzen van.
Az első esetben valóban kizárt a két ellátás egyidejű igénybevétele, de a második esetben a Cst. csak a családtámogatási ellátásokra vonatkozóan írja elő a választást ( GYES, GYED ill. TGYÁS esetében).
Milyen jogszabályban van benne az amit te állítasz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!