Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Hogy szoktassam bilire 16 hós...

Hogy szoktassam bilire 16 hós babámat?

Figyelt kérdés
Pár napja elkezdtük, de nem akar ráülni, max 2 másodpercet. Lehajtja a tetejét, és úgy ül rá. Meg játszani akar vele, belepakolna, de azt nem engedem.
2009. dec. 11. 21:52
 1/6 anonim ***** válasza:
miért nem? ez 1 új tárgy neki. engedd, h megismerkedjen vele. 1 hét múlva magyarázd el neki, h mire való. aztán játszd el pl. a macival, h belepisil... rá fog ülni, amikor megérik rá az agyacskája,de ne siettesd.
2009. dec. 11. 21:54
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Ez még korai.

Bárki bármit mond, nekem az első fiam téli baba ő két és fél évesen lett szobatiszta a picikém 17 hós, elöl van a bili, de csak ruhában ül rá. Őt majd tavasszal-nyáron lehet erre szoktatni. 2 év körül lesz szobatiszta.

Várj vele Te is.

Amikor már jó idő van és ugrálhat egy szál bugyiban, rövidgatyóban és nem számít, ha bepisil, majd akkor szoktasd.

2009. dec. 11. 21:57
 3/6 anonim ***** válasza:
Igaza van az előttem szólónak,még nagyon korai lenne.Tavasszal különben is hamarabb szoknak rá a babák.2 éves kor előtt nem is jó erőltetni.
2009. dec. 11. 22:02
 4/6 anonim ***** válasza:
Hagyd, hogy ismerkedjen vele, akár még a játék macit is megpisiltethetitek együtt... ha nem akarod, hogy játsszon vele, akkor tedd el(biztos te is játékosan vezetnéd rá a bilizésre). Még tényleg korai, ő úgyis magától fogja tudni. Én is próbálkoztam a fiam 2 éves kora körül nyáron... eszében sem volt. 3 éves kora előtt újra próbáltam, az egész nyár úgy telt el, hogy mindig bepisilt. Aztán feladtam. És csodák csodájára 2 hét alatt szobatiszta lett teljesen! Egyszerűen akkor érett meg rá. És ő nem szereti a bilit, inkább a wc ülőkét akarta. A bili alá, csak az autók parkoltak be :)
2009. dec. 11. 22:10
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat. Lehet, hogy kicsit korai, de azt akartam, hogy szokja a bilit. De ez a macis jó ötlet. Persze nem fogom erőltetni.
2009. dec. 11. 22:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Húgom kislánya szintén 16 hónapos. Kb. 2 hónapja próbálkoznak a biblivel. Néha sikerrel.

Ő is először eljátszotta macival, babával.

Aztán ráültette a kislányát is. Odavitte a Pici kedvenc könyveit, és ott nézegették.

Aztán ha a pelusba sikerült rakni a nagydolgot, utána azért - hogy legyen mihez kötni ezt a helyet, odaültette még egy kicsit a biblire, és még kicsit nézegették a kedvenc könyveket.

Sok sikert Nektek is!

2009. dec. 11. 22:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!