Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Voltatok már nagyon idegesek...

Voltatok már nagyon idegesek egy baba mellett? Elég nehéz tűrtőztetnem magam. Ma összetörtem a konyhában egy bébiételes üveget, de hála istennek nem lett a gyereknek baja.

Figyelt kérdés
1 éves a babám és nagyon nehezen bírom a bezártságot, vannak családi problémáink a rokonainkkal,és teljesen magunkra vagyunk utalva..A párom csak learatja a babérokat, ő nevetgél meg csiklandozza a gyereket,amikor végez a munkával de nem érzi át azt a részét,amitől én ideges vagyok. Egész nap rajtam lóg a gyerek,nem tudom nagyon letenni mert a férjem itthon van,csak megjegyzést tesz,ha mondjuk nem tudom beleültetni az etetőszékbe,mert a gyerek kapálózik, sajnos olyankor nekem is elszakad a cérna,és kicsit erősebben küzdök a gyerekkel..aki még jobban ellenkezik..Sose bántanám a gyereket,de egyszerűen nem tudom levezetni sehol sem a feszültségemet,nem az éppen ellenkező gyerekemen akarom,vagy egy tárgyon a konyhában,ilyenkor inkább beteszem a járókába..Egyik nap a párom fél órát volt vele,már utána ideges volt,meg káromkodott a gyerek előtt..sajnos én is szoktam,pedig tudom,hogy sose a gyerek a hibás,ha mondjuk leissza magát stb..de valahogy így szavakba is kijön a feszkó..Mit csinálunk rosszul?

2014. febr. 21. 15:36
1 2 3 4 5
 31/41 A kérdező kommentje:
Annyira szeretem,és néha nagyon nehéz nem mutatni előtte a problémákat,eddig kb. kétszer voltam el nélküle mióta megszületett. Egyszer egy másfél órára,meg egyszer egy fél órára...
2014. febr. 21. 21:36
 32/41 anonim ***** válasza:

Te beleragadtál egy helyzetbe, amiből nagyon nehéz kimozdulni, de talán te nem is akarsz! A helyzetedre a legjobb megoldás lenne, ha visszamennél dolgozni kapnád a gyed-et és fizetést is, ami anyagilag is jó, és még a kicsid is gyerektársaságban lehet a bölcsiben. A gyerekek nagyon rugalmasak és nagyon alkalmazkodók. Biztos, hogy gyorsan beszokna.

Először is szedd össze magad. Kaptál itt is sok jó tanácsot, de mindegyikre van kifogás, vagyis jó magyarázat, hogy miért nem lehet.

Nem akarlak piszkálni, ne érts félre, csak valahogy olyan érzés, hogy nem is akarsz igazán változtatni.

Én nem kérdőjelezem meg egy pillantig sem, hogy szereted a kicsidet, ugyhogy tegyél érte-magatokért valamit! Mondom ezt úgy, hogy 3kicsigyerekem (6,4,2évesek) van-nagy kertes házzal. Bár én nem mentem vissza dolgzni, de nekem nagyon sokat segít a férjem, és vannak nagyszülők is. A 4-6éves ovodások, a kicsivel vagyok otthon. Járunk babatornára, és angolra vele, valamint szabadidőmben bedolgozok apukám vállalkozásába. Ugyhogy nem csak mindig a gyerekekkel vagyok!

2014. febr. 21. 21:36
 33/41 A kérdező kommentje:
Nem gondolom,hogy nekem be kellene adnom bölcsibe a gyereket,mert egy-két nap nehezebb... Semmilyen tényező nem indokolja..jól elvagyok vele, csak most jobban be vagyunk zárva, és néha vannak nehéz napok.. Az,hogy neked ott vannak a nagyszülők,szerencséd van,ennyit tudok mondani, én nem tudok semmilyen vállalkozásba se besegíteni,nem kifogásokat keresek, inkább tanácsokat várnék,hogy pl. mennyi pénzért lehetne valakire rábízni a gyereket heti pár órára, vagy hogyan lehetne picit levezetni a stresszt..ami nem a gyerek miatt van..
2014. febr. 21. 21:40
 34/41 A kérdező kommentje:
Tudod nekem segít a férjem,rengeteget, ő takarít például,csak sajnos ahhoz,hogy észrevegye,hogy nekem ki kéne mozdulnom,ahhoz ilyeneknek kel megtörténni,hogy összetörik valami..Ma például mondta,hogy mozduljak ki majd itthonról ő majd vigyáz a gyerekre..de átérezni nem fogja a helyzetemet,mert a kaja kész van neki,csak játszani kell vele egy-két órát..
2014. febr. 21. 21:43
 35/41 A kérdező kommentje:
Rengeteget számít a nagyszülői segítség..A feszültség abból is adódik,hogy a férjem is ki akar kapcsolódni,meg én is, egymásra számíthatunk,egymásnak passzolgatjuk le a gyereket, de tulajdonképpen ez így nagyon nehéz.
2014. febr. 21. 21:44
 36/41 anonim ***** válasza:
26-os vagyok: én is eddig 2x mentem el itthonról...tényleg nehéz sokszor, de én is tapasztaltam a kimozdulás segít! mindegy merre csak menni, szóba elegyedni emberekkel, stb.
2014. febr. 21. 21:55
 37/41 A kérdező kommentje:
Nem gondolom,hogy ezért bölcsödébe kéne adnom a gyereket..
2014. febr. 21. 21:56
 38/41 anonim ***** válasza:
26-os újra. mi is pont ebben vagyunk, ezért határoztuk el hogy 2 hetente napközben leadjuk barátnőknek a 16 hónaposunkat, hogy kicsit együtt legyünk kimozduljunk mint pár, muszáj mert feszültek vagyunk mi is.
2014. febr. 21. 21:57
 39/41 anonim ***** válasza:

Nem akarlak elkeseríteni, de ha az 1 éves baba mellett ennyire kiborulsz, mi lesz, ha dackorszakba lép majd?

Kislányom 3,5 éves múlt, szept.óta ovis, addig itthon voltam vele. Nekem sem segítettek, nem volt olyan barátnőm, akivel összejárhattam volna, párom 6-2-ig vagy este 6ig dolgozott, a játszótér fél óra séta lett volna, de 1 évesen még nem voltam ingerült.

Ha nem bírod, hiába hajtogatod, hogy nem akarod bölcsibe adni, ez így nem jó. Kifogás mindig van, de később még nehezebb lesz.

2014. febr. 21. 22:02
 40/41 anonim ***** válasza:

Szia, nem tudom milyen anyagi helyzetben vagytok, ezert nem tanacsot adok, csak leirom nekem mi segitett.

En is bekattantam az elso gyerek mellett otthon, engem nem is maga a gyerekkel egyuttleves, hanem az, hogy honapokon at ugyanazokat a falakat nezem (szoval szo szerint bezartsag) akasztott ki. A jatszotetezes annyira nem kapcsolt ki, 20 perc volt hegyen feltolni majd ugyanannyi vissza - amig szoptattam plane nehezebb volt, meg az alvasidokhoz is alkalmazkodni - az enyem nem aludt babakocsiban nagkn sokaig).

Fel eves koraig birtam aztan szereztem egy bebiszittert, aki hetente egyszer jott hozzank. Az elejen itthon voltam en is, amig osszeszoktak, aztan leleptem. Szoptatni jottem csak haza, de hetente egy delott az enyem volt.

Tobb programot is kineztem, az en gyerekem mondjuk utalta a ringatot, amig a tobbi gyerek illedelmesen es kacagva tapsikolt az anyjuk oleben, addig az enyem rambozott korbe es dobalta a cipoket :)

En sem vezettem (pontosabban volt jogsim, de 100 eve nem vezettem elotte), ezert elkezdtem orakat venni ujra, amikor 9 honapos volt. Es vettem utana egy tok olcso kiskocsit - szo szerint kinyilt a vilag!

Amikor 14 honapos volt beiratkoztam egy tanfolyamra - szombatonkenti orakkal - olyankor ferjemmel volt. Az elejen hulla para volt, mit kezd a gyerekkel, aztan egy ev alatt ugy osszenottek, hogy az egy csoda, konolyan orom nezni.

1,5 evesen kerestem egy maganbolcsit, ahova lehet heti ketszer fel napra is vinni, igy azota odajar:fel 9-tol fel 12-ig. Igy ket delelttom is lett :)

Olyannyira sokat segitettek ezek, hogy kisteso is lett utkozben, megjott a kedvunk a csaladboviteshez.

Most mondjuk a kcsivel es a ketgyerekes lettel is kuzdok, de ez mas teszta, erre is lesz megoldas.

Es a legfontosabb: tenyleg en is csak a kifogasokat kerestem, pont ugyanezeket mondtam: de konnyu annak, akinek segitenek a szulok, akik vezetnek, akiknek nem kell babakocsit emeletrol cipelni (en meg egy fajos labu kutyat is cipelek amugy), akinek a baratnoi babasok szinten es ossze tudnak jarni veluk (nekem egy sem), akikhez kozel van minden fele program, akihez egyaltalan valami bolt kozel van (en a hegyen lakom, itt seta alatt se latsz semmit), stb.

De tudod mit? Ha raveszed magad, hogy kimozdulj, kiderul, hogy nalad sokkal nehezebb helyzetben levok siman megoldanak olyat, ami neked oriasi problemanak tunik. En meglepodtem (amikor mar vezettem), hogy milyen sokan milyen messzirol jonnek telen/fagyban is mosolyogva es hordozoba kotott gyerekkel mindenfele programra es jarnak el otthonrol.

Es tudod mit? A gyerekukon is meglatszik, hogy sokkal konnyebben vesznek egy csomo akadalyt, mint peldaul az enyem, akivel annyi mindenen problemaztam es inkabb bekattanva otthon uldogeltem.

Ugyhogy hajra, egyszer nekiduralod magad, aztan egyre konnyebb lesz!

En is nem egyszer vagyok olyan turelmetlen, hogy utana elszegyellem magam, de ezt is meg kell tanulni kezelni. Nem vagyok tokeletes, ez van. Ha a duhomet erzi, a megbanast is... Es kulonben is, o se tokeletes gyerek, el tudnek kepzelni egyszerubb esetet is - megis imadom a beste kolkot, szoval neki se baj, ha megtanulja az embereket a hibaival egyutt szeretni. :)))

2014. febr. 21. 22:14
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!