Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Voltatok már nagyon idegesek...

Voltatok már nagyon idegesek egy baba mellett? Elég nehéz tűrtőztetnem magam. Ma összetörtem a konyhában egy bébiételes üveget, de hála istennek nem lett a gyereknek baja.

Figyelt kérdés
1 éves a babám és nagyon nehezen bírom a bezártságot, vannak családi problémáink a rokonainkkal,és teljesen magunkra vagyunk utalva..A párom csak learatja a babérokat, ő nevetgél meg csiklandozza a gyereket,amikor végez a munkával de nem érzi át azt a részét,amitől én ideges vagyok. Egész nap rajtam lóg a gyerek,nem tudom nagyon letenni mert a férjem itthon van,csak megjegyzést tesz,ha mondjuk nem tudom beleültetni az etetőszékbe,mert a gyerek kapálózik, sajnos olyankor nekem is elszakad a cérna,és kicsit erősebben küzdök a gyerekkel..aki még jobban ellenkezik..Sose bántanám a gyereket,de egyszerűen nem tudom levezetni sehol sem a feszültségemet,nem az éppen ellenkező gyerekemen akarom,vagy egy tárgyon a konyhában,ilyenkor inkább beteszem a járókába..Egyik nap a párom fél órát volt vele,már utána ideges volt,meg káromkodott a gyerek előtt..sajnos én is szoktam,pedig tudom,hogy sose a gyerek a hibás,ha mondjuk leissza magát stb..de valahogy így szavakba is kijön a feszkó..Mit csinálunk rosszul?

2014. febr. 21. 15:36
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
Szia! Először is aki azt mondja , hogy soha nem akasztja ki a gyerek az vagy hazudik vagy olyan egy földre szállt angyal gyereke van ami nagyon ritka. Mindenki kiborul néha főleg ha éjszakázás és kialvatlanság is van mögötte rendesen. Nekem sincs segítségem , apa egész nap dolgozik csak este jön haza. Olyankor igyekszik nekem egy kis szabadidőt engedni de van, hogy fél óra alatt kinyírja a gyerek az idegeit és jön vissza a manó hozzám. Igazából én berakom egy kicsit a kiságyba amikor nagyon szakad a cérna, kimegyek a másik szobába, hogy sírhassak egy percet, mély levegőt veszek és közben próbálom a gyerek helyébe képzelni magam. Hisz ahogy te is írtad nem direkt csinálja, nem tehet róla és nem is érti, hogy anya miért feszült és ideges. Javaslom még a magne B6-ot vagy citromfű teát ami nagyon jó feszültség oldó. És nyugalom ettől nem vagy rossz anya csak ember aki elfáradt.
2014. febr. 21. 17:30
 22/41 anonim ***** válasza:
100%

szia!

Nekem két kisgyerekem van, kis korkülönbséggel. egyedül ki se tudtam mozdulni,ha valaki nem segített. lift nincs, melyik ujjamba harapjak alapján,leviszem az egyiket,beleteszem babakocsiba,még a másik fent vár, lent hagyom,és irány fel a másikért??? Ezt nem tettem. Egyszerre kettőt lehetetlenség volt...

Sokszor az bezártságtól,kialvatlanságtól már tiszta ideg voltam. Bizony volt,h a konyhába ütöttem a falat sírva,mert a tehetetlenség miatt már kikészültem.Egyedül voltam, nagyszülők messze, apuka egész nap melozott....Nekem a megváltást a bölcsi és a munka hozta. Tiszta felüdülés volt munkába menni és értelmesen beszélgetni. Tettem fel itt kérdést,h mit csináljak? Persze támadásokat kaptam,h minek nekem gyerek,alkalmatlan vagyok stb.....

Átérzem a helyzeted.De tényleg a bölcsi lenne a megoldás.Gyest akkor is kapod,lesz időd magadra, munkát keresni, és legelőször is összeszedni magad,kiegyensúlyozott anyukává válni, aminek legjobban a gyerek fog örülni.

2014. febr. 21. 18:14
 23/41 anonim ***** válasza:
Kérdező merre laksz? hasonló helyzetben vagyok, jó lenne egy kicsit beszélgetni valakivel....
2014. febr. 21. 18:51
 24/41 anonim ***** válasza:
Ne érezd rossz anyának magadat. Nálunk is hasonló a helyzet, annyi különbséggel, hogy apu egyáltalán nem segít, csak hülyeségeket beszél. Például orrszívásnál azt mondta próbáljam játékosan, mert az exe úgy csinálta, és az milyen jó volt. Sokat dolgozik és amikor hazajön kicsit majomkodik a gyerekkel, hogy jaj kis hercegnőm, tündérkém és hasonlók. Egyébként nem igen törődik vele. Régebben azt is megkaptam a kislányomtól, hogy - az apu sokkal jobb mint te és őt jobban szeretem. Most, hogy már nagyobb nem húz annyira az apjához, mert többször becsapta a gyereket, és kezd rájönni, hogy nem olyan, amilyennek hiszi. Soha semmivel nem éreztettem vele azt, hogy az apja olyan amilyen, vagy neveltem ellene. Ezt csak azért említem, mert amikor annyira apás volt a kislány, piszkosul fájt, hogy rám számíthat mindig és mégis az apu a "szent" mert anyu sokszor ideges.
2014. febr. 21. 19:26
 25/41 A kérdező kommentje:
A legrosszabb az,hogy nem tudok vezetni..nem tudok bepattanni a kicsi kocsiba és elhajtani,no meg igen a kimozdulás is macera,pedig nem vagyok lusta, le a harmadikról a babakocsit nem lehet lent hagyni..a legközelebbi kikapcsolódási lehetőség itt a közeli bolt,ami piszkosul drága itt.
2014. febr. 21. 19:52
 26/41 anonim ***** válasza:
hova valósi vagy? jöjjünk össze:-)
2014. febr. 21. 20:57
 27/41 A kérdező kommentje:
Vazs megyei,)
2014. febr. 21. 21:25
 28/41 Jégtánc ***** válasza:
Nekem sincs jogsim,autónk sincs.A lift többször rossz mint jó.9-ik emeleten lakunk,nem egyszer mentünk úgy le hogy rossz volt a lift.Na persze vissza is kell menni.Ezek csak kifogások.Szedd össze magad,( jó értelemben mondom) mert ez így sem neked sem a gyermekednek,sem a kapcsolatodnaknem tesz jót.Azt vallom hogy nincs lehetetlen csak tehetetlen.laktunk mi is már lift nélküli lakásban,mégis megoldottam hogy babakocsistól lemenjek a 4-ik emeletről.Millió más ember is megoldja.Nem bántani akarlak,ne értsd félre.Otthon vagy,az időbe pont belefér hogy ha lassan is de leérjetek a 3-ik emeletről.
2014. febr. 21. 21:28
 29/41 anonim ***** válasza:

őszintén szólva, jó volt olvasni, a hasonló helyzetben levő anyák írásait... én is ilyen helyzetben vagyok!

A párom alig foglalkozik a babával, ha igen, akkor csak a móka része az övé, és ugyanúgy beszólogat nekem is okosságokat pl. az orrszívózás terén.

Mondtam már neki, hogy amíg nem csinálja meg ő, azt amire olyan okosakat tud tanácsolni, addig ne szóljon egy szót se.

Épp most volt egy olyan időszaka a babámnak (7 hónapos), hogy rám sem hederített, ellenben az apjára úgy tekintett mint valami messiásra. Persze az apjának úgy kellett rászólnom, hogy foglalkozzon már vele, mert a baba odáig van érte de ő ezt észre sem vette.

Bevallom őszintén rosszul esett h a babám átnéz rajtam... ez tartott a Drágámnál úgy 4 napig, aztán elmúlt. Godolom lesz még ilyen, úgyhogy megpróbálom felkészíteni magam erre, hogy ne essen rosszul.

Szóval a lényeg, hogy nem vagy rossz anya!

Reméljük jön a tavasz, a napsütésben te is mindent szebbnek és jobbnak fogsz látni, hidd el! :)

Kitartást!

2014. febr. 21. 21:30
 30/41 A kérdező kommentje:
Köszönöm,nem is bántottam még sose, a kezére se csaptam rá,pedig elég hisztis:), de ma kicsit erősebben tuszkoltam bele az etetőszékbe,mert amúgy is nagyon ideges voltam,éppen az anyósomra gondoltam, ezért nagyon lelkiismeretfurdalásom van hogy rajta töltöttem ki,..nem is tudom,mi lenne,ha nagyobb lenne és tényleg a fenekére csapnék,vagy a haját meghúznám...
2014. febr. 21. 21:34
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!